Inloggen

Inloggen

Text grootte

Dag 2

Vannacht €1000 euro uit de pot omdat niemand wilde gaan slapen...

Lekker ontbijten en op naar het dorp! Hier lagen op 11 locaties vragen en enveloppen met antwoorden die wezen op De Mol. Sloeg het antwoord op De Mol: €250 per goede envelop. In de verkeerde envelop zat geen geld. Verdiend met deze opdracht: €750 (2 enveloppen van de 6 waren goed, maar er was een envelop weggehaald, dus €250 bonus!)

Terug op het gebouw lunchen en dan door naar Wet 'n Wild om te Kwalleballen. Er werd een zak/bal verstopt en 2 teams moesten daar naar zoeken. Het team dat als eerste de bal vond, speelde voor 2 jokers, de anderen speelden voor €3000 (als ze het Kwalleballen wonnen). Het team dat voor de jokers speelde had gewonnen, dus 2 jokers per teamlid!

Nog even lekker zwemmen bij de T-steiger en dan douchen.

Tijd voor de test. Deze keer zaten Florian en Boudewijn op de verkeerde Mol, dus hebben ze een rood scherm gekregen. De potentiële Mollen worden steeds minder!

Geld in de pot: €500

Tijd voor het eten: PIZZA!!!

Na het eten was de Jokermarkt. Iedere kandidaat kreeg de keuze uit 2 van de volgende items: positief geld, negatief geld, groene vrijstelling, zwarte vrijstelling of jokers. Ze konden niet zien wat ze kozen, maar ze konden aan de kandidaten achter de leiding zien wat het beste was. Dan is het natuurlijk de vraag of je naar de rest van de groep moet luisteren of naar je gevoel! Wat je kiest mag je natuurlijk houden. Iedereen heeft iets leuks gekregen!
Met deze opdracht is €1840 verdient!

Het Rommelspel: In het midden van het lokaal ligt een grote berg rommel. Probeer daar zo stil mogelijk overheen te komen, anders werd je beschenen met een zaklamp en was je af! Lukte het naar de overkant te komen zonder beschenen te worden: €250 in de pot! Soms was er een beetje twijfel of iemand af was of niet, dus dan telde het voor de helft van het geld.
Totaal verdient met deze opdracht: €1130

Alweer tijd voor de test. Vragen zoals: Welke pizza had De Mol? en Als hoeveelste was De Mol aan de beurt waren weer heel belangrijk, dus echt alles moest worden opgeschreven! Dit was de laatste test waarbij jokers en vrijstellingen mochten worden ingezet, dus dat werd ook flink gedaan!

Helaas voor Ruben en Nikki (sorry dat we de vrijstelling vergeten waren in te voeren...) een rood scherm. Voor Nikki telde deze niet mee, want zij had een groene vrijstelling ingezet!

Weer lekker bij het kampvuur zitten en snel naar binnen voor het hard ging regenen. Tijd om te slapen? Nee hoor, gewoon lekker lang doorgaan... De Leiding heeft in ieder geval heerlijk geslapen deze nacht!

Sponsors

 

Ik zoek contact!

Voor de diverse onderdelen binnen Scouting Alphen aan den Rijn hebben we verschillende contactpersonen.
Wil je contact hebben met de verhuurder of met de leiding van een speltak of wil je juist leiding of vrijwilliger worden?
Neem dan contact met ons op! 

Te huur

Zoek je een leuke, 
groene omgeving 
met een mooi gebouw
voor jouw kamp of overnachting?
Dan ben je bij ons aan het goede adres! In ons gebouw kun je met 75 personen slapen en tot 150 mensen mogen er verblijven zonder overnachting. We liggen midden in het zegerslootgebied en op loop afstand van het Alphense centrum.

Hier vind je nog meer informatie.

Hare Majesteit Koningin Máxima: 100% Beschermvrouwe voor Scouting Nederland

Scouting Nederland is in jubelstemming! Hare Majesteit Koningin Máxima is vanaf 2006 de nieuwe beschermvrouwe van Scouting Nederland. Ze volgt hiermee Z.K.H. Prins Claus op, die tot zijn overlijden deze functie vervulde. Scouting in Nederland kan zich geen betere beschermvrouwe wensen dan Hare Majesteit Koningin Máxima heeft aangegeven zich te willen inzetten voor de toekomst van jongeren in Nederland.


Joomla Boat

Twitter Feed

Twitter Follow

Facebook

Mobiele App


De Scouting App!
Voer "Alphen aan den Rijn" in bij het zoekveld en selecteer:
"Scouting Alphen aan den Rijn".