Dag 3

Tijd om op te staan en de laatste opdracht te doen. Het Rijtje vragen: Alle kandidaten staan op een rij en worden een voor een naar voren geroepen. Dan werd er een vraag aan ze gesteld over een of meer kandidaten achter ze. Hebben ze de vraag goed geantwoord, dan kwam er €200 euro in de pot!

Dit is de laatste opdracht waarmee geld verdiend kan worden, dus iedereen deed goed zijn/haar best! De pot staat op €5470!

De ontmoeting met De Mol is waarschijnlijk het meest spannende dit weekend. De kandidaten werden in 3 groepen verdeeld en werden een voor een naar De Mol geleid. Voor ze een vraag aan De Mol mochten stellen werd een vraag aan de kandidaten gesteld. Als ze deze vraag over De Mol goed hadden geantwoord, moest De Mol eerlijk antwoord geven op de vraag van de kandidaten. Als het antwoord bij de deur fout was, mocht De Mol ook liegen!

De Mol gaf antwoord door een kaarsje uit de maken. Ging de linker kaars uit: Nee. Ging de rechter kaars uit: Ja. Veel kandidaten kregen meer zekerheid door het antwoord van De Mol, maar niet voor iedereen was zekerheid na de ontmoeting. Een aantal gingen zelfs twijfelen!

Tijd voor de finaletest: 25 vragen over het hele weekend over De Mol. De mogelijke Mollen die nog over waren: Bas, Anne V, Anne K en Shannon.

De onthulling: van de 11 kandidaten die over waren kregen maar 4 een groen scherm. De rest kreeg een rood scherm en zat dus helaas niet in de finale.

Het was heel spannend: veel rode schermen en toen eindelijk een groen scherm voor Anne K. Is ze De Mol? Is ze de winnaar? Verliezer?

Volgende groene scherm: Bas. Betekend dit dat Bas De Mol is, of toch de winnaar of verliezer?

Groen scherm voor Anne V, nu nog een persoon krijgt een groen scherm! De laatste die een groen scherm kreeg was Boudewijn! Hij heeft al een keer een rood scherm gekregen, dus hij is niet De Mol. Is hij dan de winnaar? Of is hij net niet de winnaar?

Na een kort verhaaltje over de 4 finalisten is het tijd voor de belangrijkste vraag dit weekend: Wie is De Mol?