Inloggen

Inloggen

Text grootte
Najaarsverslag Zeeverkenners Scouting Alphen 2015
 
Naast onze wekelijkse zeilopkomsten op de zaterdagmiddag –waarbij de zeeverkenners lekker vrij zeilen op de Braassem- hebben we dit najaar aan diverse evenementen meegedaan. De stafleden hebben zich druk bezig gehouden met het onderhoud aan de Zuid-Holland, waar onder andere een nieuwe reling bij het achterschip voor wordt gebouwd.
Hier een klein verslag van onze najaarsevenementen:
 
Landelijke Scouting Zeilwedstrijden
Bij de regionale zeilwedstrijden hadden twee van onze vletten zich heel netjes geplaatst voor de landelijke wedstrijden, die eind September werden gehouden bij Harderwijk. De twee boten werden op een vrachtwagen gehesen en de zeeverkenners gingen met een paar auto’s hiernaartoe, waar ze zouden gaan strijden tegen de beste zeilers van Nederland. Ondanks een paar hele koude nachten in tenten hebben onze jongens en meisjes heel goed gezeild, de 707 werd 15e en de 834 maar liefst 4e! We hebben het dan wel over de nummer 4 en 15 van de ongeveer 1800 vletten die in Nederland rondzeilen dus we zijn stiekem wel heel trots!
 

  Vossenjacht
Terwijl onze wedstrijdzeilers in Harderwijk aan het strijden waren, hielpen de overige zeeverkenners en stafleden (en zelfs wat ouders van leden!) mee met de vossenjacht die door de verschillende scoutinggroepen in Alphen werd georganiseerd. We konden helaas niet met de Zuid-Holland bij het Rijnplein gaan liggen omdat de Julianabrug nog aardig de Rijn had gestremd, maar we hebben goed kunnen helpen met het op- en afbouwen van de verschillende stands. Ook hebben een aantal zeeverkenners geholpen door als vos door het centrum te lopen, en anderen hebben weer heel goed hun best gedaan met het helpen van het broodbakken. Het was een leuk evenement en zeker voor herhaling vatbaar!
 
 
Overvaren
10 Oktober was het weer hoog tijd om nieuwe leden bij de zeeverkenners te verwelkomen door ze zogenaamd te laten “overvaren”. Na een spannende vaartocht en een modderbaan werden de nieuwe jongens en meisjes officieel toegelaten tot onze groep. Nogmaals van harte welkom Roos, Isabel, Marit, Mieke en Hidde!
 
Herfstkamp
Eens in de paar jaar gaan we op herfstkamp, waarbij we niet op de Zuid-Holland slapen maar op een andere locatie. Dit jaar bleven we dicht bij huis en gingen we een weekendje overnachten op het bekende Kraaiennest. Hier hebben we lekker gezeild op het meer en de boten tegen elkaar laten strijden in een paar spannende spellen, die zich zowel in- en rondom het clubhuis van Scouting Alphen bevonden. Ook hebben we gezellig rond het kampvuur gezeten en een heerlijke hutspot gegeten. Ondanks het slechte weer was het een erg geslaagd herfstkamp!
  

Sponsors

 

Ik zoek contact!

Voor de diverse onderdelen binnen Scouting Alphen aan den Rijn hebben we verschillende contactpersonen.
Wil je contact hebben met de verhuurder of met de leiding van een speltak of wil je juist leiding of vrijwilliger worden?
Neem dan contact met ons op! 

Te huur

Zoek je een leuke, 
groene omgeving 
met een mooi gebouw
voor jouw kamp of overnachting?
Dan ben je bij ons aan het goede adres! In ons gebouw kun je met 75 personen slapen en tot 150 mensen mogen er verblijven zonder overnachting. We liggen midden in het zegerslootgebied en op loop afstand van het Alphense centrum.

Hier vind je nog meer informatie.

Activiteiten

06 juni 2020 10:00 - 12:00
Vuurtoren
13 juni 2020 10:00 - 12:00
Opkomst bevers
13 juni 2020 13:00 - 15:00
Punten scoren
20 juni 2020 10:00 - 12:00
Tita tovenaar
20 juni 2020 13:00 - 12:00
Welpen BK
20 juni 2020 13:00 - 12:00
Welpen BK

Hare Majesteit Koningin Máxima: 100% Beschermvrouwe voor Scouting Nederland

Scouting Nederland is in jubelstemming! Hare Majesteit Koningin Máxima is vanaf 2006 de nieuwe beschermvrouwe van Scouting Nederland. Ze volgt hiermee Z.K.H. Prins Claus op, die tot zijn overlijden deze functie vervulde. Scouting in Nederland kan zich geen betere beschermvrouwe wensen dan Hare Majesteit Koningin Máxima heeft aangegeven zich te willen inzetten voor de toekomst van jongeren in Nederland.


Joomla Boat

Twitter Feed

Twitter Follow

Facebook

 
 

Google+

 

Mobiele App


De Scouting App!
Voer "Alphen aan den Rijn" in bij het zoekveld en selecteer:
"Scouting Alphen aan den Rijn".