Najaarsverslag Zeeverkenners Scouting Alphen 2015

Naast onze wekelijkse zeilopkomsten op de zaterdagmiddag –waarbij de zeeverkenners lekker vrij zeilen op de Braassem- hebben we dit najaar aan diverse evenementen meegedaan. De stafleden hebben zich druk bezig gehouden met het onderhoud aan de Zuid-Holland, waar onder andere een nieuwe reling bij het achterschip voor wordt gebouwd.
Hier een klein verslag van onze najaarsevenementen:

Landelijke Scouting Zeilwedstrijden
Bij de regionale zeilwedstrijden hadden twee van onze vletten zich heel netjes geplaatst voor de landelijke wedstrijden, die eind September werden gehouden bij Harderwijk. De twee boten werden op een vrachtwagen gehesen en de zeeverkenners gingen met een paar auto’s hiernaartoe, waar ze zouden gaan strijden tegen de beste zeilers van Nederland. Ondanks een paar hele koude nachten in tenten hebben onze jongens en meisjes heel goed gezeild, de 707 werd 15e en de 834 maar liefst 4e! We hebben het dan wel over de nummer 4 en 15 van de ongeveer 1800 vletten die in Nederland rondzeilen dus we zijn stiekem wel heel trots!

Vossenjacht
Terwijl onze wedstrijdzeilers in Harderwijk aan het strijden waren, hielpen de overige zeeverkenners en stafleden (en zelfs wat ouders van leden!) mee met de vossenjacht die door de verschillende scoutinggroepen in Alphen werd georganiseerd. We konden helaas niet met de Zuid-Holland bij het Rijnplein gaan liggen omdat de Julianabrug nog aardig de Rijn had gestremd, maar we hebben goed kunnen helpen met het op- en afbouwen van de verschillende stands. Ook hebben een aantal zeeverkenners geholpen door als vos door het centrum te lopen, en anderen hebben weer heel goed hun best gedaan met het helpen van het broodbakken. Het was een leuk evenement en zeker voor herhaling vatbaar!

Overvaren
10 Oktober was het weer hoog tijd om nieuwe leden bij de zeeverkenners te verwelkomen door ze zogenaamd te laten “overvaren”. Na een spannende vaartocht en een modderbaan werden de nieuwe jongens en meisjes officieel toegelaten tot onze groep. Nogmaals van harte welkom Roos, Isabel, Marit, Mieke en Hidde!

Herfstkamp
Eens in de paar jaar gaan we op herfstkamp, waarbij we niet op de Zuid-Holland slapen maar op een andere locatie. Dit jaar bleven we dicht bij huis en gingen we een weekendje overnachten op het bekende Kraaiennest. Hier hebben we lekker gezeild op het meer en de boten tegen elkaar laten strijden in een paar spannende spellen, die zich zowel in- en rondom het clubhuis van Scouting Alphen bevonden. Ook hebben we gezellig rond het kampvuur gezeten en een heerlijke hutspot gegeten. Ondanks het slechte weer was het een erg geslaagd herfstkamp!