Inloggen

Inloggen

Text grootte

Scouting Wereld Jamboree Fieke

Scouting Wereld Jamboree-Fieke

De Scouting Wereld Jamboree is het grootste scouting evenement ter wereld. Eens in de vier jaar komen scouts van over de hele wereld tussen veertien en achttien jaar bij elkaar. Tien dagen lang leven ze in hun eigen stad. Ze leren elkaar kennen, doen activiteiten samen en ontdekken de verschillen en gelijkenissen van scouting in andere landen. 

Image

De afgelopen Jamboree was deze zomer, in Japan. Samen met 33.800 andere scouts heb ik op een terrein zo groot als de stad Utrecht gekampeerd. Na mijn inschrijving heb ik zesendertig andere Nederlandse scouts ontmoet, zowel water- als landscouts. Gedurende vier weekenden hebben we elkaar en onze vier troepstaf leren kennen. Na een laatste kamp met alle zevenhonderd Nederlandse deelnemers bij elkaar, was het eindelijk zover: de reis naar Japan. In de tien dagen lange voorreis hebben we het land Japan kunnen beleven. We hebben tempels en schrijnen bezocht, tientallen souvenirwinkeltjes doorgespit en heel vreemd eten geproefd. Het leukste was toch wel ons verblijf in een gastgezin. Bij een oude, Japanse vrouw hebben we op een echte Japanse ‘futon’ geslapen, zijn we naar een badhuis geweest en hebben we gemediteerd in een tempel. Een geweldige ervaring. 

ImageNa de laatste lange busreis was de voorreis beëindigd. Vanaf het enorme parkeerterrein moesten we met alle bagage op de rug in de hitte ons kampeerterrein vinden. Dit bleek een bescheiden plekje van circa 20 bij 25 meter te zijn. Met 22 slaaptentjes, een voorraadtent en leefruimte voor 40 man bleef hier niet veel van over, het paste allemaal maar net. De Jamboree werd geopend met een grootse show, waarop tien dagen vol activiteiten volgden. Sommige dagen bleven we op het terrein en deden we workshops over van alles en nog wat. Zo hebben we robot auto’s geprogrammeerd, waaiers gekalligrafeerd en met behulp van een vergrootglas letters in eetstokjes gebrand. Andere dagen stonden we om half zes op en zaten dan een half uur later in de bus naar activiteiten buiten het terrein. Zo zijn we naar Hiroshima geweest, de stad die 70 jaar geleden door een nucleaire bom verwoest is. Ook zijn we naar een strand geweest en hebben we beachvolleybal gespeeld tegen Maleisiërs. De ene avond aten we bij Brazilianen, terwijl we de volgende ochtend Australiërs op bezoek hadden voor het ontbijt. Met veel verschillende landen hebben we geprobeerd souvenirs te ruilen. Mijn mooiste ruil was een paar klompen voor een Mexicaanse sombrero.

Het was een fantastische, onvergetelijke ervaring.
Mocht je ooit de kans krijgen mee te gaan naar een scouting wereld jamboree? GA! Je zal het nooit vergeten.

Wil je meer weten over de wereld jamboree in Japan? Kijk op wj.scouting.nl

 

Fieke, zeeverkenners

 

Sponsors

 

Ik zoek contact!

Voor de diverse onderdelen binnen Scouting Alphen aan den Rijn hebben we verschillende contactpersonen.
Wil je contact hebben met de verhuurder of met de leiding van een speltak of wil je juist leiding of vrijwilliger worden?
Neem dan contact met ons op!



 

Te huur

Zoek je een leuke, 
groene omgeving 
met een mooi gebouw
voor jouw kamp of overnachting?
Dan ben je bij ons aan het goede adres! In ons gebouw kun je met 75 personen slapen en tot 150 mensen mogen er verblijven zonder overnachting. We liggen midden in het zegerslootgebied en op loop afstand van het Alphense centrum.

Hier vind je nog meer informatie.

Activiteiten

04 apr 2020 09:00 - 14:00
Zandhappen
04 apr 2020 10:00 - 12:00
Duinenmars
11 apr 2020 10:00 - 12:00
1 Ei is geen ei
14 apr 2020 19:00 - 21:30
Schoonmaakavond Kraaiennest
14 apr 2020 19:00 - 21:00
Schoonmaakavond Kraaiennest
18 apr 2020 10:00 - 12:00
Assepoester

Hare Majesteit Koningin Máxima: 100% Beschermvrouwe voor Scouting Nederland

Scouting Nederland is in jubelstemming! Hare Majesteit Koningin Máxima is vanaf 2006 de nieuwe beschermvrouwe van Scouting Nederland. Ze volgt hiermee Z.K.H. Prins Claus op, die tot zijn overlijden deze functie vervulde. Scouting in Nederland kan zich geen betere beschermvrouwe wensen dan Hare Majesteit Koningin Máxima heeft aangegeven zich te willen inzetten voor de toekomst van jongeren in Nederland.


Joomla Boat

Twitter Feed

Twitter Follow

Facebook

 
 

Google+

 

Mobiele App


De Scouting App!




Voer "Alphen aan den Rijn" in bij het zoekveld en selecteer:
"Scouting Alphen aan den Rijn".