Inloggen

Inloggen

Text grootte

 Helemaal onderin dit artikel zijn alle films van de RAZENDE REPORTER te zien.

Scrol dus maar snel naar beneden.

 

Dag 7, 15 juli 2017

 

 

De laatste ochtend is aangebroken en dat is te merken. Waar de stokstaartjes anders al goed wakker zijn, zijn er nu nog een paar om 8 uur in dromenland. Gelukkig kunnen we daar snel een einde aan maken en mag alle lucht weer uit de bedjes worden geperst. De tassen volgegooid worden, waarbij een dappere poging wordt gedaan om ook de juiste spullen in de juiste tas te krijgen. Achteraf blijkt het bijna helemaal gelukt te zijn.

Na een lekker ontbijt met toch nog maar een eitje erbij zijn we klaar om de ouders weer te ontmoeten en de ouders ons. Een hoop geknuffel en natuurlijk veel enthousiaste verhalen over het kamp. Ze hebben genoten en zijn ook blij de ouders weer te zien.
Na al dit geknuffel was het tijd om dit leuke kamp af te sluiten.
De vlag werd gestreken (nouja meer opgerold dan) en de naambandjes werden uitgedeeld. Uiteraard werden ook de twee kersverse vuurmeesters Lois en Tim nog even in het zonnetje gezet.

Na de groepsfoto, waarvan hierboven het resultaat te zien is, gaan de stokstaartjes een voor een weer met hun ouders terug naar huis.
De leiding blijft nog even achter om het clubhuis te poetsen en daarna is ook dit super leuke kamp echt voorbij.
Tot na de vakantie. 

Dag 6, 14 juli 2017
 
Op veler verzoek weer eens de muziek aangezet in de ochtend. Dit keer moest het volume knap hard. Niet omdat de kids zo diep sliepen, meer om boven het al aanwezige geluid uit de slaapzaal uit te komen. Dat lukte gelukkig wel en al snel werd er vrolijk met de nummers meegezongen.
Tijdens het ontbijt nog 1 keer pistoletjes met gebakken ei en spek (voor de liefhebber dan), dat beviel wel.
Na het ontbijt was het wat haasten. We moesten al snel op pad naar het beeld en geluid museum. De stokstaartjes wisten nog niet waar we heen gingen en moesten wel eerst een aardig stukje lopen. Na een half uur stiefelen waren we eindelijk bij het museum waar we een eigen luisterverhaal mochten maken. Heel veel teksten opnemen en geluiden maken met de verschillende voorwerpen die er lagen. Super leuk en als klap op de vuurpijl mochten we ook nog eens alle stukjes aan elkaar monteren.
De uiteindelijke film volgt per mail, de losse onderdelen waren we in ieder geval heel tevreden over.
Als lunch was er friet en een snack. Daarna zijn we in het museum allerlei dingen gaan doen. Het podium bij TopPop was toch wel de favoriet, al waren de andere dingen die je kon doen ook heel leuk. Vooral veel kinder en "oude" tv programma's waarin je van alles kon doen.
Op de terugweg was het tijd voor Kayleigh om te trakteren voor haar komende verjaardag. Na uit volle borst toegezongen te zijn, kreeg iedereen een lekker soft ijsje of bolletje ijs.
Terug bij het clubhuis tijd voor fruit en het oefenen voor Stokstaartjes got talent. Toen een grote stapel pannenkoeken werd gespot, was het tijd voor het avondeten. Al snel slonk de stapel totdat ze bijna allemaal op waren. Het feest werd afgemaakt met een ijsje.
 
 
 
 
Iedereen had iets voorbereid voor Stokstaartjes got talent. We hadden de volgende line-up:
1. Lois, Maartje, Julia en Sophie met Okido
2. Quinten, Tim en Stijn met de magische goochelshow
3. Iskander, Siep en Tejo met een dans op Sofia
4. Troy met een goochel truuk
5. Kayleigh, Sanne & Evan met Raar maar Waar
6. Quinten en Tim met moppen (incl. reclame)
7. Leiding met het kamplied.
8. Verrassing
Het oefenen heeft zijn vruchten afgeworpen. Het waren allemaal geweldige optredens.
Aan het einde was het tijd om de winnaar te vinden. De likes werden uitgedeeld en uiteindelijk hebben Tim en Quinten met ruime afstand gewonnen en kregen de winnaars bokaal. Voor de andere stokstaartjes was er een mooie deelnemers bokaal.
De verrassing was er voor de nu vuurmeesters. Tim en Lois hadden hun examen goed afgelegd en mogen nu met trots hun insigne dragen.
Na nog wat filmpjes en foto's van de week bekijken was het al erg laat als de stokjes in hun mandje gaan liggen. Stiekem toch nog 1 laatste verhaaltje met de woorden die de kids op de schoorsteen hadden geschreven.

 

Dag 5, 13 juli 2017
 
De welpjes slapen goed door en zijn daar om 8 uur echt wel klaar mee. Een hoop kabaal uit de slaapzaal laat dat duidelijk blijken.
De dag begonnen met weer een tosti bij het ontbijt, zodat iedereen weer voldoende energie had om aan het onderdeel Masterchef te beginnen.
Als eerste moesten er natuurlijk schorten komen. De stokstaartjes hebben een groot talent. De ene na de andere mooie tekening werd aan het schort toevertrouwd. Wat een mooie creaties allemaal.
Koken kun je alleen op vuur, dus werd er vuur gemaakt. Het was meteen het examen voor de vuurmeesters, ben benieuwd of ze het gehaald hebben. Dat zullen we morgen wel horen. De andere stokstaartjes wilden ook wel eens met het zakmes aan de slag. Tijd dus voor de eerste les. Wel heel spannend om zelf hout te mogen snijden. Ook de vuurstick werd door iedereen uitgetest en het lukt iedereen om vuur ermee te maken. Super cool dus.
Nu we toch vuur hadden gingen we ook maar wat op het vuur bakken. De marshmallows bleek een op dit moment het beste te zijn. Lekker roosteren en tussen 2 koekjes klemmen, succes verzekerd. Nu we toch aan het koken waren geslagen gingen de stokstaartjes zelf hun wentelteefjes bakken. Dat ging iedereen uiteraard heel goed af en ze waren heerlijk.
De masterclass bestond uit een demo mayo maken. Het is toch ineens heel anders, als je weet dat er zo veel gewone olie in de mayo gaat. Ach, het blijft wel een lekker goedje zo op z'n tijd.
 
Door galileo met het koken op vuur te combineren konden de grens van het toelaatbare opzoeken met wat koffiepoeder. De proef was goed geslaagd, gezien de ogen die uit de oogkassen van de stokstaartjes vielen. Wat een enorme vlam.
Na dit spektakel gingen we weer verder met ik hou van Holland en de jongens tegen de meisjes. Net als gisteren werd er weer veel gelachen en gestreden. Voordat we verder konden moesten we er even uit voor de commercials, drie om precies te zijn.
De verschillende teams hadden in een half uurtje een mooie commercial in elkaar gezet, waarvan het resultaat hieronder te zien is.
 
 
 
 
Na een fruithapje werd alvast wat voorbereid voor de Stokstaartjes got talent van morgen.
In stijl van Masterchef gingen we lekker gourmetten. Ook hier was het overduidelijk dat er grote talenten rondlopen. Het was dan ook bere gezellig en natuurlijk heel lekker.
Als toetje passeerde alles van de afgelopen week no een keer de revue. Iedereen kreeg het toetje dat hij/zij graag wilde en zo was het feest compleet. Ondertussen was het al knap laat geworden dus op weg naar de douche en teken controle.
De schoorsteen was al aardig gevuld met woorden voor het verhaal. De laatste worden werden er nog snel bijgezet en we eindigde met het tellen van de schaapjes, die zien we morgen pas weer terug: Slaap lekker.
 
Dag 4, 12 juli 2017
 
De ochtend begon met flink wat water buiten. Op zich niet zo'n ramp want er stond toch zwemmen op het programma.
Eerst maar ontbijten. Dit keer stonden vers gebakken pistoletjes en een eitje op het menu, lekker dus.
Het ontbijt werd afgesloten met het kijken naar de foto's van gisteren en natuurlijk de filmpjes van de razende reporter.
Na het corvee werd de groep opgedeeld in 2-en. De ene groep ging "Ik hou van Holland" doen, terwijl de andere groep "De jongens tegen de meisjes" ging doen. Er werd fanatiek gestreden. Bij Ik hou van Holland kwamen de volgende spellen aan bod: In de verjaardagskring vragen beantwoorden, woorden uitbeelden, geen ja geen nee en woorden spellen.
Bij de jongens tegen de meisjes gingen ze woorden maken met een letter op je buik en op de rug, de 100 zeiden, bepaalde lichaamsdelen die wel en niet op de mat mogen en galgje. Het was niet mogelijk om allebei die spellen in de ochtend te kunnen doen, dus morgen worden de groepen omgedraaid.
Na een snelle lunch snel alle spullen bij elkaar gegraaid, eindelijk gaan we zwemmen. Dikke pret met de mooie glijbaan en de banden in het water. Na het zwemmen stond Tejo al helemaal klaar om ijsjes te trakteren voor zijn verjaardag aan het einde van de maand. We hadden veel bekijks toen we hem toezongen, ik denk dat iedereen van ons mooie gezang genoten heeft. Tejo in ieder geval zeker :-).
Terug bij het clubhuis was het inmiddels weer droog en eigenlijk gewoon mooi weer. De handdoeken en zwemkleding werden buiten opgehangen en was er nog tijd voor een galileo proefje. Een mooie kleurenspinner, de ene nog mooier dan de andere. Helemaal leuk is het om hem met je tenen te laten draaien.
Net voor het avondeten was er hoog bezoek, de voorzitter van onze vereniging (Dick voor intimi) vereerde ons met een bezoek. Het menu was unaniem vastgesteld op bloemkool (en worteltjes voor een select groepje) met aardappelpuree en een worst. Als toetje een onvervalste vla-flip met extra siroop.
Na het eten kon eindelijk het blikje uit de tas worden gehaald. Tussen kunst en kitsch stond op het programma, dus moest er wat kunst gemaakt worden. Dat ging ze goed af, kijk maar snel bij de foto's. Geen kitsch te bekennen.
Er waren al een hoop woorden op de muur geschreven, zodat we daar een mooi verhaal van konden maken voor het slapen gaan. Op veler verzoek nu eindelijk het verhaal over de hoek van de ronde tafel, zodat alle kids weer heerlijk naar dromenland konden vertrekken.
 
 
 
Dag 3, 11 juli 2017

 

Jochem Myjer hielp ons vanmorgen met wakker worden. Dat kan hij best goed, iedereen was in no-time wakker.
Bij het ontbijt moesten de tosti ijzers uitgeprobeerd worden. Het was nog te vroeg om eerst een dik vuur aan te maken, dus die dingen op het gasfornuis hun werk laten doen. De stokstaartjes vonden het allemaal wel prima smikkelden ze lekker op. 
Vandaag werd er aan het thuisfront gedacht. We gingen kaartjes maken. De meest mooie kaarten zijn weer gefabriceerd en natuurlijk ook opgestuurd. Jullie zullen ze vanzelf wel zien komen. Dit was ook een mooi moment om de verjaardag van Quinten te vieren. Er moest wel luid worden gezongen voordat de traktatie in ontvangst genomen mocht worden. Blijkbaar had iedereen goed de best gedaan, want er werd niemand over geslagen.
 
Tussen de middag hadden we vandaag omkeer vrouwtjes, in de volksmond ook wel wentel-teefjes geheten. Niet ieder stokstaartje kende deze lekkernij, dat is nu wel anders. Ik zou zeggen tegen de ouders: Zoek het recept maar snel op, want die dingen vliegen de pan uit.
 
Daarna deelden de stokstaartjes zich op in vier groepen en kreeg elk groepje een mooie vlieger. Die moest geruild worden voor iets anders, bij voorkeur nog mooier dan dat wat je al hebt. Nu was het voor een aantal Hilversummers een mooie gelegenheid om van wat rommel af te komen en wilde ze graag doneren en hoefde daar echt niets voor terug. De meest mooie dingen waren "geruild". Een dartbord, volle bus met knikkers die het ook nog doen, een speculaas vorm,  een perforator, een hondenriem, twee pakken maizena en nog veel meer. Heel goed gedaan dus.
 
Het volgende tv-programma was galileo. Leuke proefjes doen, zoals een bootje met zeep laten varen, een kopje water omdraaien met alleen maal een papiertje als deksel of een minifilm maken. Het leuke was dat deze proefjes ook heel goed lukte.
Het avond eten was vanmorgen unaniem uitgekomen op pizza. Veel verzoeken voor margarita's, maar ook salami blijkt voor velen ook wel erg lekker erop. Het toetje was een appel-cobler uit de dutch-oven. Jammer dat het net begon te uilen, dus maar snel de pannen naar het afdakje gesleept. Met een kubusje ijs erbij was het een super toetje.
Eindelijk was het tijd voor de eerste kaarten. Er was nog niet voor iedereen een kaart, maar dat gaat zeker nog wel goed komen deze week.
Het was al laat geworden, dus na de tekencontrole, tandjes schuren, plassen en nog een verhaaltje maken voordat de oogjes toe konden, slaap lekker.

 

Dag 2, 10 juli 2017
 
Goedemorgen allemaal, de stokstaartjes waren strak om 7:30 wakker, samen met het zonnetje. Het beloofd dus een leuke dag te worden. Eerst maar eens ontbijten. Voor wie wil een lekker eitje met spek en natuurlijk het meegenomen broodbeleg dat voor het eerst open gemaakt mocht worden.
Na het ontbijt waren we toch wel nieuwsgierig naar alle foto's die gisteren gemaakt zijn. Dus toch maar even de computer opgestart om het allemaal even goed te bekijken. Dikke pret natuurlijk en vooral de razende reporter met Siep ging erin als koek.
Vandaag stond in het teken van het tv-programma Expeditie Robinson. Er waren heel veel verschillende kleine proefjes bedacht. 
Eerst het geheugen spel. In de zaal goed alles bekijken en onthouden om daarna zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden. Natuurlijk moest er ook vuur gemaakt worden. Wie had het snelste het draadje boven de vuurschaal kon doorbranden. Al snel een groot gejuich van het groepje van Quinten, die hebben als eerste het draadje doorgebrand. De andere groepjes volgden al snel en de vuurtjes waren mooi genoeg om een broodje op te bakken. Het deegje stond al klaar, worstje en in no-time hadden we zelf heerlijke hot-dogs gemaakt.
De energie van de lunch was hard nodig voor de uithoudingsproeven. Hangen aan een paal, emmer water hoog houden en op een paaltje staan met 1 been. Julia was de eerste die het heel lang volhield, zodat we maar een maximale tijd van 6 minuten hebben in gesteld. Een mooie uitdaging voor Tim die later aan de beurt was. Ook hij wist de 6 minuten vol te maken, de toppers.
Er blijkt ook een mooie zandverstuiving in de buurt te zijn, een prima doel om naar toe te hiken. Eenmaal daar aangekomen blijkt dat zoveel zand toch wel erg leuk is om in te spelen en lekker vies te worden. Dat lukte goed.
Terug bij het clubhuis is het tijd voor een fruithapje en vrij spelen. Mooi dat het gepionierde klimtoestel er nog stond, zodat er weer even gestreden kon worden wie er als eerste boven aan de apenrots mocht zitten. 
 
In de ochtend waren we op macaroni uitgekomen, dus dat stond op het menu. Een ijsje als toetje bleek daar heel goed bij te passen.
Na het eten lekker onder de douche, want dat was wel nodig. Nog een wonder dat het putje gewoon bleef werken met al dat zand en vuil, maar we hebben het gehaald. Rond 9 uur lag iedereen wel in het mandje om na het verhaaltje Klaas Vaak zijn werk te laten doen.
 
 
 
Dag 1, 9 juli 2017
 
Na nachten zweten. puffen en steunen is het eindelijk zover.

Het zomerkamp 2017 is begonnen.

Om 12 uur kwam iedereen weer binnen gedruppeld en werden er een mooi plekje uitgezocht voor de bedjes.
Na wat koffie en koek opende we het kamp en mocht het stokstaartje lekker wapperen. Daarna maar snel met z'n allen naar binnen, want daar wordt het kampthema onthuld. Hoe verrassend werd dit met een video gedaan.

  

Daarna was het tijd voor de lunch met de ouders. Bakker Zonneveld had weer heel veel lekkere dingen meegegeven, het was weer smikkelen. Nu was het tijd geworden dat de ouders, met een vol buikje, afscheid van hun kroost gingen nemen. Voor een aantal ouders is het spannend, andere gaan lekker genieten van een kids-loos weekje. De kinderen vonden het allemaal wel best en hadden vooral oog voor elkaar en het kamp.
Na wat wijze woorden over de regels gingen we snel op zoek naar de eerste likes. Evan was de eerste gelukkige om een like te vinden, die is alvast binnen.

Na wat bomen te hebben gewisseld kwam iedereen weer vermoeid terug op het kampterrein. Tijd voor een fruithapje en natuurlijk limo. Tijdens de speurtocht waren er niet alleen likes gevonden, ook zijn er 15 vragen gevonden. Tijd voor een spelletje uit de oude TV-doos: Ren je Rot.
Er werd heel wat afgerend en heel dapper van Iskander om in z'n eentje bij een ander antwoord te gaan staan, helaas geen punten, wel een applausje.

Het eten bestond uit aardappelpuree, doperwt, wortelen en vissticks. Als toetje een of ander vaag puddinkje die, gezien de gretigheid waarmee de bakjes werden geleegd, best goed te pruimen was.

De bijna vuurmeesters gingen daarna maar snel oefenen, want het examen is deze week al. Sanne mocht het ook proberen en al snel waren er 3 mooie vuurtjes. De rest van de groep had het niet door, want die waren sterrenroof aan het doen in het bos. Ze waren erg enthousiast, wat Siep nog bloed op zijn arm heeft opgeleverd. Een pleister heeft het leed kunnen verzachten en hij mocht zijn verhaal aan de razende reporter vertellen.

Terug van de sterrenroof moest iedereen wassen en naar de teken controle. Dat vond kokkie niet zo'n heel goed plan, want die wilde de popcorn pan wel eens uitproberen. Gelukkig werd het voorstel door de kids unaniem aangenomen, dus moest de rest van de leiding zich daar maar aan overgeven. Het pannetje werkt goed en na wat handjes popcorn was het dan toch tijd om de kribbe op te gaan zoeken.

Het verhaal ging dit keer van Savanne tot zee met meloenen en figuren met vage namen. Nadat het verhaal goed was afgelopen kregen de kinders nog even een lesje in vergeten groentes. De rapen zouden zo maar eens gaar kunnen worden als ze iets anders gingen doen dan lekker slapen. Nou ik kan verklappen, ze zijn nog niet gaar.

 

De RAZENDE REPORTER
 
Dag 1:
 
Dag 2:
 
Dag 3:
 
Dag 4:
 
Dag 5:
 
Dag 6:
 
Dag 7:
 
 

 

Sponsors

 

Ik zoek contact!

Voor de diverse onderdelen binnen Scouting Alphen aan den Rijn hebben we verschillende contactpersonen.
Wil je contact hebben met de verhuurder of met de leiding van een speltak of wil je juist leiding of vrijwilliger worden?
Neem dan contact met ons op! 

Te huur

Zoek je een leuke, 
groene omgeving 
met een mooi gebouw
voor jouw kamp of overnachting?
Dan ben je bij ons aan het goede adres! In ons gebouw kun je met 75 personen slapen en tot 150 mensen mogen er verblijven zonder overnachting. We liggen midden in het zegerslootgebied en op loop afstand van het Alphense centrum.

Hier vind je nog meer informatie.

Hare Majesteit Koningin Máxima: 100% Beschermvrouwe voor Scouting Nederland

Scouting Nederland is in jubelstemming! Hare Majesteit Koningin Máxima is vanaf 2006 de nieuwe beschermvrouwe van Scouting Nederland. Ze volgt hiermee Z.K.H. Prins Claus op, die tot zijn overlijden deze functie vervulde. Scouting in Nederland kan zich geen betere beschermvrouwe wensen dan Hare Majesteit Koningin Máxima heeft aangegeven zich te willen inzetten voor de toekomst van jongeren in Nederland.


Joomla Boat

Twitter Feed

Twitter Follow

Facebook

Mobiele App


De Scouting App!
Voer "Alphen aan den Rijn" in bij het zoekveld en selecteer:
"Scouting Alphen aan den Rijn".