Inloggen

Inloggen

Text grootte

 

Dag 6, 20 juli 2018

Eindelijk is het zover. We mogen de oude kleren aan. Al kort na het wek-ritueel zijn alle stokstaartjes klaar voor vandaag. Eerst natuurlijk ontbijten. Dit keer was er een pistoletje en ei naar keuze bereid.
Na het ontbijt snel afwassen en de auto in op weg naar boerderij Bouwlust. Een groot gejuich in de auto toen we het parkeerterrein opreden.

We begonnen met wat limo en een lekkere koek, waarna we allemaal in setjes van 2 een bal kregen. Die moesten we de hele tijd meenemen. De foto’s spreken boekdelen over wat wij hebben gedaan. Het heeft in iedere geval een hoop modderslootjes te maken, waarbij het niet de bedoeling is dat je droog blijft. De lunch met friet en een snack maakte het feest compleet.

Na al dit leuks gingen we ook nog een puzzeltocht met een huifkar doen met als afsluiting een lekker ijsje op de boerderij.

Weer terug bij het clubhuis werd er nog even geoefend voor de bonte avond. Daarna gingen we de pannenkoeken berg te lijf, zodat we met genoeg energie aan de bonte avond konden beginnen. Een paar mooie dansen en een quiz werden met veel enthousiasme neergezet. De leiding sloot met een soepel lopend liedje de avond af. De muziek is geinspireerd op trafassi. Benieuwd naar de tekst? Hier komt ie:

Kleine jaren, grote jaren, doe ze in de tijdmachien

Laat maar lekker draaien, welke tijd gaan wij nu zien

Kleine jaren, grote jaren, doe ze in de tijdmachien

Laat maar lekker draaien, welke tijd gaan wij nu zien

 

Eerst maar naar de toekomst toe, want we zijn nog lang niet moe

De kleding is een beetje raar, lekker filmen met elkaar

De dag erop gingen we terug, ja dat ging echt heel vlug.

Met takken en wat klei, hadden we zo een hut erbij.

 

Kleine jaren, grote jaren, doe ze in de tijdmachien

Laat maar lekker draaien, welke tijd gaan wij nu zien

Kleine jaren, grote jaren, doe ze in de tijdmachien

Laat maar lekker draaien, welke tijd gaan wij nu zien

 

Piramide en mummie tijd, zijn we toch die mummie kwijt

Maar we vinden hem toch wel, ja een stokstaart doet dat snel

Shoppen doen we zonder geld en er wordt dan niet geruild.

Zwemmen is een heel groot feest, in de glijbaan zit zelfs een beest.

 

Kleine jaren, grote jaren, doe ze in de tijdmachien

Laat maar lekker draaien, welke tijd gaan wij nu zien

Kleine jaren, grote jaren, doe ze in de tijdmachien

Laat maar lekker draaien, welke tijd gaan wij nu zien

 

Een burcht was toen heel erg hot, met een bal gooi je die snel kapot

Houtje snijden is echt leuk, en van de muggen krijg je jeuk

In het zand ligt heel veel goud, waterschieten is niet koud

Als laatste sporten in het veld, jullie zijn allemaal een held.

 

Dag 5, 19 juli 2018

 

Oei, oei, het opstaan wordt al iets moeilijker. Toch lukt het iedereen om onder het genot van een muziekje weer op te staan en even later zit iedereen weer aan het ontbijt met een lekker eitje.
De professor heeft goed nieuws, de teletijdmachine moet het nu goed doen. Hij start de machine op en…..jawel hoor 1905. We kunnen de goudstaven voor zaterdag weer terugleggen.
Daarna start het insmeer ritueel en duiken we de auto’s in om een stukje te rijden. Gelukkig is het niet ver en als iedereen er is gaan we bepakt en gezakt op weg.

Aangekomen op de goudzoekplaats lusten we wel een warme hotdog. Het brandertje doet het goed en de hotdogs smaakten prima. Daarna was het tijd om het zand te zeven om de goudklompjes te vinden. We vinden er een heleboel en ook nog wat hele goudstaven.
Voordat we weggaan zoeken we de juiste plek om de goudstaven te begraven. Oef, die last is ook weer van onze schouders. Helaas was er wat blauwalg in het water, dus geen zwempret helaas.

Daarom is het tijd om weer terug te lopen naar de auto’s en rap op weg naar het clubhuis. Omdat iedereen toch wel wat verhit was, hebben we de waterpistolen en waterballonnen maar gepakt. Als echte cowboys & girls is er hard geoefend met schieten en uiteindelijk was iedereen goed nat.
Evan moest even iets later aanschuiven, want hij wilde nog aan het kook insigne werken. De laatste handelingen aan het desembrood en natuurlijk de tomatensoep. Het brood was goed gelukt met een lekker knapperig korstje en ook de soep smaakte prima. Is het goed genoeg voor het kook-insigne? Jullie zullen het zaterdag horen.

’s Avonds werden er nog wat houtjes gesneden en was er nog tijd voor een mooi verhaal dat begon op de prairie en eindigde met een feest met de koeien en een droeftoeter. Genoeg voor iedereen om voldoende zand in de ogen te hebben en snel naar dromenland te vertrekken.

 

Dag 4, 18 juli 2018

 

Het is merkbaar dat het kamp al een paar nachtjes onder weg is, het volk wordt al wat trager wakker. Gelukkig hebben we genoeg muziek om iedereen wakker te maken en al snel is de dansvloer gevuld.

Na het ontbijt kwam de professor met weer een iets betere versie van de teletijdmachine. Zoals jullie al hebben gezien zijn we vandaag in de middeleeuwen beland, het jaar 1000. Omdat ze in de middeleeuwen zichzelf niet al te goed wasten, gingen we ons vandaag maar wassen in het zwembadwater. Vooral de glijbaan viel goed in de smaak met allemaal interactieve sensoren erin.
Tejo is in de vakantie jarig en heeft daarom in het zwembad op heerlijke ijsjes getrakteerd. Natuurlijk kreeg hij als tegenprestatie een mooi gezang van alle Stokstaartjes en leiding.
Na een volle dag in het zwembad was er voor het diner nog wat tijd om vrij te spelen. Dat was genoeg om de rechtbank om te bouwen tot hondenhotel.

Op het menu stond macaroni met vla-flip toe, succes verzekerd.
Na het eten werden er nog wat burchten omgeworpen. Een mooi gekletter, zeker met de grote burchten. Daarnaast gingen een paar Stokstaartjes vuur maken. Voor Sanne was het extra spannend, want zij ging haar examen voor het insigne vuurmeester doen. Heeft ze het gehaald? Dat horen we traditiegetrouw zaterdag.
Het was overigens druk met insignes verdienen, want Evan heeft het brood gekneed voor zijn kook insigne. Morgen wordt die in de dutch oven gebakken en moet er ook nog een heerlijke tomatensoep komen. Dat gaat vast lukken, we zullen het wel gaan zien.

De vuurmeesters (volleerd en in opleiding) hadden een mooi vuur neergezet. Nu dat vuur er toch was, zijn we maar meteen wat marshmallows op een stokkie gaan prikken. Met zorg werden ze geroosterd en tussen 2 kaakjes had iedereen weer een heerlijk hapje te pakken. Omdat het kan hebben we ook nog lekker veel popcorn gemaakt. Daarna even extra poetsen en snel het mandje in, want na zo’n dag is iedereen knap moe.

Dag 3, 17 juli 2018


Bijna iedereen was al wakker toen en na Jochem Myjer was iedereen echt wakker. De laatste was Niels, die ook nog wat stokstaartjes springend op zijn bed nodig had.

Na het ontbijt kwam de professor ons vertellen dat de teletijdmachine weer wat meer kon. Nu vervoerde hij ons naar de tijd van de oude Egyptenaren. Wow, daar wilde de Stokstaartjes wel meer van weten, dus snel naar buiten en erop uit. Maar wat was dat nou? De zak met snoepjes was leeg, nouja, bijna leeg. Er was alleen een briefje van een mummie die de snoepjes opgegeten had. Dat konden we natuurlijk niet zomaar laten gebeuren, dus hop achter de mummie aan. Dat was niet zo heel moeilijk want die mummie had met Pyramides aangegeven waar hij heen was gegaan. Onderweg nog een paar opdrachten, zoals een Pyramide in elkaar zetten of iemand uit de groep omvormen tot een mummie. Eenmaal terug vonden we gelukkig de mummie en was er nog genoeg snoep over voor iedereen.

Met dank aan bakker van Kempen voor het brood stond er bij de lunch een grote stapel wentelteefjes klaar. Die gingen erin als wentelteefjes.

In de middag hebben we nog mooie kaarten gemaakt voor het thuis front. De meest mooie knutsels zitten inmiddels in de enveloppe en komen naar jullie toe. Wie klaar was ging verder met de hut bouwen of vuur maken met vuursticks. Blijft toch wel heel stoer om op die manier vuur te maken.

Bij het avondeten kregen zowaar hoog bezoek van onze voorzitter, vergezeld door zijn moeder. We hadden al een bordje klaargezet, dus konden ze gezellig mee-eten. Als toetje was weer gekozen voor de appelcobbler uit de Dutch Oven. Die hebben we maar zonder de voorzitter opgesnoept, want hij ging nog even naar de welpen BK in Hoek van Holland.

Voor het slapen hebben we nog een mooi verhaal gemaakt om uit de Pyramide te komen. Een tip voor als je vast zit in een Pyramide zorg dat Bonita in de buurt is en dat je een pot pindakaas bij de hand hebt. Dan ben je zo de Pyramide uit.
Na dit verhaal gingen de Stokstaartjes snel over tot het omzagen van een klein bosje.

 

Dag 2, 16 juli 2018

 

Dag 2 van het zomerkamp 2018.

Deze morgen staan wij als leiding nu al eerder op dan de kids. Toch is het voor hen ook niet echt lang uitslapen, om half acht was iedereen wel wakker.
De professor had de tijdmachine al wat gefixed, hij kon al terug in de tijd. Dan maar meteen helemaal terug tot de oertijd dacht hij zeker want de tijdmachine stond op -9999. Een mooie tijd waarin we maar snel het bos in gingen om takjes te zoeken. Al snel was een groot deel van het bos gesprokkeld en was er meer dan genoeg om prehistorische bouwwerken te maken. Met klei werden de takjes omgevormd tot de meest mooie dingen.
Voor de lunch hadden we een mooi fik nodig. De nieuwe vuurmeesters konden voor de eerste keer zelf vuur maken en Sanne kon meteen het proefexamen doen. Later deze week meer hierover.
Tijdens de lunch hebben we lekkere tosti's uit het vuur gemaakt. Gelukkig hadden we een mooi vuur om ze op te bakken.
Na de lunch was het tijd dat de jagers het vee geblinddoekt over een parcours zien te manoeuvreren. Dat ging niet altijd even soepel, al was het parcours gelukkig flexibel genoeg om mee te bewegen.
In de middag gingen maar eens kijken hoe Maassluis eruit ziet. In het kader van "lullen voor spullen" moesten er een aantal dingen van de boodschappenlijst gehaald. Bij de leiding was het 9e item favoriet, omdat dat iets lekkers voor de leiding was. De lokale notenboer liet zich niet kennen en gaf gewoon iedereen een mooi bakje noten en zorgde natuurlijk dat er een mooie variatie was.
Weer terug op het kampterrein was er nog wat tijd om vrij te spelen. De meesten gingen een mooi stuk hout bewerken met hun zakmes, want dat is pas echt scouting natuurlijk.
Als avondeten was gekozen om te gaan gourmetten. De wensenlijst was aardig gevuld en het gelukkig gelukt om alles te halen, zodat iedereen heerlijk heeft gegeten.
Na het eten de tekencontrole en douchen na zo'n warme dag zodat iedereen wil fris het mandje in kon. Natuurlijk moesten we voor het slapen gaan nog wel een verhaaltje maken. Dit keer had iedereen een woord opgeschreven dat in het verhaal gebruikt werd. Na dit grappige verhaal was het tijd om de oogluikjes te sluiten en lekker te gaan knorren. Dag 2 is al weer voorbij.

 

Dag 1, 15 juli 2018

 

 

Zondag 15 Juli is het na weken harde training en slecht slapen is het eindelijk zo ver: De start van het Stokstaartjes zomerkamp 2018.
Om 12 uur is het al aardig druk op het parkeerterrein en wordt de ophaalbrug naar het clubhuis neergelaten om alle stokstaartjes een vrije doorgang te geven.
Samen met wat familie verkennen ze direct het terrein en al snel worden er mooie plekjes gespot waar deze week het bedje mag staan. Na wat tijd heeft iedereen het mooiste plekje gevonden en is het tijd voor een lekker smaakje in de mond. Gelukkig is er voldoende koek en brood om de hongerige maagjes te vullen. Met dank aan bakker van Kempen die ons heeft gesponsord met heel, heel ja echt heel veel brood. Dat past natuurlijk niet allemaal in onze vriezer, dus staat er de komende week vast wel een keer wentelteefjes op het menu. We zullen het zien.

 

 

Dan worden de stokstaartjes en ouders onrustig. We willen nu wel weten wat het thema voor het kamp gaat zijn. Eerst wordt de nieuwe vlag gehesen door een oud gediende van de stokstaartjes, Quinten, die dit jaar ook mee is op kamp. Hij blijkt het nog niet verleerd te zijn en al snel wappert de vlag hoog in de mast. Een mooi moment om naar de zaal te gaan die tot nu toe dicht is gebleven. Zouden we daar het thema horen? De beamer staat al klaar, naast een zwart zeil...

Als de lichten uit zijn wordt het volgende filmpje getoond.

<iframe width="560" height="315" src="/

" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

 

Het thema is dus "DE TELETIJDMACHINE". Aan het einde van de film wordt het zwarte zeil ineens weggetrokken en komt de professor te voorschijn. Hij heeft tot diep in de nacht hard gewerkt aan de tijdmachine en als het goed is moet hij het nu doen. Hij is alleen nog een beetje af en kan alleen naar de toekomst toe. Iedereen vindt het best en gelukkig doet de rijdmachine het goed.

<<hier komt de tijdmachine naar 3126>>

 

 

De kinderen wilde nu wel verder zonder de ouders, dus werden die met een lach en een traan uitgezwaaid.
In de toekomst gaan we eerst op pad in het mooie bos naast ons clubhuis. De professor wees ons de weg met zijn ogen en op sommige plaatsen stond een kaartje met zoeken maar. Daar vonden we voor iedereen een tegoedbon, die op het clubhuis maar snel werd omgeruild voor een paspoort. Met al dat reizen is dat wel zo handig als we weer terug komen.

 

   In de toekomst hebben we eigenlijk ook een ruimtepak nodig. Nu waren ze eerst wat saai met al dat zilver. De stokstaartjes hebben ze zelf dus eerst mooi gemaakt en het resultaat mag er wezen. Ze zijn zelfs zo mooi geworden dat we in groepjes er mooie filmpjes mee hebben gemaakt. Het resultaat kun je <<HIER>> vinden.

Voor het avondeten was er gekozen voor bloemkool, sperciebonen, aardappelpuree en een hamburger van de BBQ. Het toetje liet wel even op zich wachten. Er was gekozen voor dat appeltaartje van kokkie met ijs. Dan moeten de dutch ovens even goed opgestookt worden en dat duurt wel even. Dat mocht de pret niet drukken, want er gaat natuurlijk niets boven ijs met appelcobler.

Omdat de jongens en de meisjes in een aparte zaal liggen zijn we voor het verhaaltje uitgeweken naar de gang. Disco lampen aan en met alle woorden die iedereen bedacht had toch weer een mooi verhaal gemaakt met z'n allen.

Weer terug in bedje was het nog even rumoerig, maar al snel lagen alle stokstaartjes te knorren. 

 

Sponsors

 

Ik zoek contact!

Voor de diverse onderdelen binnen Scouting Alphen aan den Rijn hebben we verschillende contactpersonen.
Wil je contact hebben met de verhuurder of met de leiding van een speltak of wil je juist leiding of vrijwilliger worden?
Neem dan contact met ons op! 

Te huur

Zoek je een leuke, 
groene omgeving 
met een mooi gebouw
voor jouw kamp of overnachting?
Dan ben je bij ons aan het goede adres! In ons gebouw kun je met 75 personen slapen en tot 150 mensen mogen er verblijven zonder overnachting. We liggen midden in het zegerslootgebied en op loop afstand van het Alphense centrum.

Hier vind je nog meer informatie.

Hare Majesteit Koningin Máxima: 100% Beschermvrouwe voor Scouting Nederland

Scouting Nederland is in jubelstemming! Hare Majesteit Koningin Máxima is vanaf 2006 de nieuwe beschermvrouwe van Scouting Nederland. Ze volgt hiermee Z.K.H. Prins Claus op, die tot zijn overlijden deze functie vervulde. Scouting in Nederland kan zich geen betere beschermvrouwe wensen dan Hare Majesteit Koningin Máxima heeft aangegeven zich te willen inzetten voor de toekomst van jongeren in Nederland.


Joomla Boat

Twitter Feed

Twitter Follow

Facebook

Mobiele App


De Scouting App!
Voer "Alphen aan den Rijn" in bij het zoekveld en selecteer:
"Scouting Alphen aan den Rijn".