Inloggen

Inloggen

Text grootte

Dag 7, 27 Juli 2019

De laatste dag is aangebroken. De sfeer zit er nog goed in.

Het was een super warm en leuk kamp.

Goede vakantie allemaal.


Dag 6, 26 Juli 2019

Na een lekker nachtje slapen in een opgewarmd gebouwtje waren een aantal welpjes op tijd wakker. Het was buiten super lekker, een stuk beter dan in de slaapzaal dus gingen ze maar snel naar buiten om daar een boekje te lezen. Rond een uur of 8 kwam het zonnetje over de bomen heen en steeg de temperatuur al snel. Tijd voor het ontbijt dus. Bij het ontbijt lagen weer boterhamzakjes, want vandaag gaan we op pad. Ondanks alle rariteiten van Mirjam (door alle Stokstaartjes vergeven overigens) is het toch gelukt om de kaartjes voor de dierentuin op tijd te hebben.

Lekker op tijd komen we aan bij de Dierentuin. Niels en Marco rijden nog een keer terug om de rest van de Stokstaartjes op te halen. De rest kijkt alvast wat rond voor de dierentuin tot we plotseling een harde gil horen. Door de hitte waren en een aantal agressieve wespen, waarvan er één klaar was om ons lieve Stokstaartje te prikken. Gelukkig was er een goede EHBO post.

De dieren in de dierentuin lieten zich niet kisten door het warme weer en waren goed te zien. Tot grote geluk van Bonita kwam zelfs de giraffe naar ons toe voor een mooie selfie. Na wat spelen en dieren bewonderen was het toch wel wat warm geworden. De zeeleeuwen show blijkt in een koele ruimte te zijn, zodat we daar lekker onze lunch hebben gegeten en genoten hebben van de show.
Na deze verkoeling op weg naar RavotAapia voor spelen en een afscheidsijsje van Antoinette, want die stopt na dit kamp
L.

Weer terug op het clubhuis stond het fruithapje klaar en was het tijd om de laatste voorbereidingen voor de bonte avond te treffen. Driftig werd alles geoefend en de kleding opgezocht. Het feest begon met een grote stapel pannenkoeken, die de hongerige maagjes goed vulde.

Dan is het eindelijk tijd voor de bont avond. Een mooie lineup met een groot variëteit aan raadsels & moppen, dansjes, toneelspel en muziek.
De volgende acts waren te bewonderen:

  • De moppentrommel van Jaiden
  • Een mooi vioolspel met achtergrond gezang door Maaike, Iris en Femke
  • Hersenkrakende raadsels door het trio Evan, Jasper en Siep
  • Dansen op de muziek Prem (Bruno Mars) door Lindsey & Charlottte
  • De moppentappers Lois, Jari en Nils
  • Spannend toneelstuk van Sjors, Stijn en Iskander
  • En tot slot het kamplied door de leiding
  • Springen en hupsen tijdens de verrückte halbe stunde

Nieuwsgierig naar de tekst van het kamplied? Hieronder zie je de tekst.

Melodie: YMCA

 Wie heeft, toch die kaartjes gejat
We gaan speuren: naar de dader op jacht
We gaan speuren: heel veel opdrachten doen
Zie ik daar een vin-ger-af-druk

We gaan speuren: snel weg uit deze room
met zijn allen, vreemd doen daar in de stad
Voetje tikken of een knuffel met boom
Tetris spelen en ook risken


Het is warm op het Stokstaartjes kamp
Wat is het warm op het Stokstaartjes kamp        

Assepoester was stout, knoeien met elfenstof
’t Feestje verzieken van onze Pooh 

Het is warm op het Stokstaartjes kamp
Wat is het warm op het Stokstaartjes kamp        

Een gedoe met de tijd
En het zwembad is cool
Lekker hard van de glijbaan ahhaha..af

Waar gaat, die geheim agent heen?
En wie is het? kijk eens goed om je heen.
Ja zo los je, de puzzel goed op
En nog letters vinden ook nog

Even kijken en weer terug naar jouw groep
Dan zelf tekenen heb ik het vakje wel goed
Op een lijntje en de bingo is daar
Klaar om fikkie te stoken..

Het is warm op het Stokstaartjes kamp
Wat is het warm op het Stokstaartjes kamp


Dag 5, 25 Juli 2019

Man o man, wat een snik hete dag was dit. Het begon vanmorgen al vroeg en het werd alleen maar erger. Toch…een stokstaartje laat zich niet kisten en slaat zich er wel doorheen.
We starten rustig met een ontbijtje met een lekker eitje. Als eerste stond er levend bingo op het programma. Een hersenkraker en een uitdaging voor de tekenkunsten. En ja hoor, alle groepjes hadden uiteindelijk een bingo. Aan het einde van de bingo hadden we een live verbinding met de rechercheur die op vakantie was op het strand. Gelukkig kon ze ons vertellen waar ze nog een aanwijzing had laten liggen. Dat bleek een sleutel te zijn van een auto die van Mirjam en Philip is. Daarmee kon Marco afgestreept worden van de lijst.

De lunch was een soort picknick op het terrein. Met een kaas/kruiden broodje voor de liefhebber en die waren er genoeg. Na dit maaltje eerst wat waterspelletjes gedaan om af te koelen. In no-time was iedereen kletsnat en weer afgekoeld om te beginnen met het geheim agent spel. Een heel uitgebreid logiquiz achtig spel. Er werd hard gepuzzeld en iedereen had ook nog eens de goede oplossing gevonden. In de E.H.B.O. tas bleek de laatste aanwijzing te zitten. Een zakmesje bleek ook nog gevonden te zijn. Aangezien de kok alleen serieuze messen heeft was hij daarmee ook niet de dader, dus moest Mirjam het wel gedaan hebben.

Met enige druk van de Stokstaartjes bekende zij, met schaamrood op de kaken, dit gedaan te hebben. Dit omdat na het leuke uitje op vrijdag, het kamp al weer bijna voorbij is. Dat wilde ze niet. Dat vonden de Stokstaartjes wel lief en ze waren gelukkig niet boos op Mirjam. Met de aanwijzingen die de Stokstaartjes hebben gehad konden ze al snel de brief vinden en hebben we met zijn allen nog gekeken hoe Mirjam het nu allemaal gedaan heeft.

Het avondeten was ook aangepast aan de temperatuur. Een broodje hamburger met frites van de tafel eten. Succes verzekerd. Voor het toetje hadden we een vuurtje nodig, wat meteen het examen van de vuurmeesters was. Al snel bleek dat het wel iets te warm hiervoor was, dus is het examen maar vroegtijdig gestopt. Gelukkig hadden we wel genoeg vuur voor banaan met choco uit het vuur. Daarbij nog een lekker kaneelbroodje en de buikjes waren helemaal vol.

Na wat vrijspelen iedereen lekker door de douche heen en het mandje in. Iedereen sliep snel, want die hitte maakt ook erg moe.

En de foto's....Die staan op https://www.scoutingalphen.nl/speltakken/welpen-de-stokstaartjes/foto-wst/category/1210-zomerkamp-2019-dag-5


Dag 4, 24 Juli 2019

We hadden de raampjes maar open gelaten, dus komt er met de frisse lucht ook al vroeg een zonnestraaltje de slaapzaal van de Stokstaartjes binnen. De meeste lieten zich daar niet door storen en sliepen heerlijk door. De andere Stokstaartjes gingen een boekje lezen, waarbij er toch opmerkelijk vaak een zaklamp werd gebruikt om het licht van de zon te overtreffen. Gewoon omdat het kan.

Bij het ontbijt vers brood. Overigens best wel eens leuk om tussen al die pensionado’s te wachten voor de winkel opengaat. Ik heb me maar even onthouden van de laatste roddels van het dorp.
Met het verse brood hebben we maar gelijk een lunchpakket gemaakt, want vandaag staat een dagje zwemmen op het programma. Het is een mooi zwembad en we hebben een heerlijk plekje op het gras. De glijbanen zijn snel en leuk, zo komen we zo’n warme dag wel door. Geen foto’s, want dat kan in de huidige tijd niet meer.

Aan het einde van de dag komen we weer terug op het kampterrein, waar het dagelijkse fruithapje klaar staat. Het diner is aangepast aan de mexiaanse temperaturen, we eten taco’s en tortilla’s. Door de hitte waren we wat laat aan het eten, dus kwamen er ouders tijdens het eten binnen om hun spruitje op te halen. We gaan het kamp met 2 stokstaartjes minder verder, want die gaan op vakantie. Ze hadden wel een mazzeltje, want de appelcoblers waren bijna klaar, die konden ze mooi ook nog even proeven.
Na het eten is er een postmomentje en deze keer zat er een enveloppe bij met een aanwijzing. Het bleek een parkeerschijf te zijn. Omdat van de overgebleven verdachten, alleen Tim geen auto mee had, is hij doorgestreept. We hebben nog 3 verdachten over.

Ondanks de hitte was er genoeg animo voor een kampvuur. Gezellig het verhaal bij het kampvuur voorlezen, met popcorn. Als afsluiter nog even een warmte shot van een hoge vlam met koffiepoeder. Kids: Don’t try this at home.
Ondanks het chloorbadje was het toch wel handig om nog even wat zwart van de Stokstaartjes te poetsen, zodat ze schoon de nacht gingen begroeten.

 


Dag 3, 23 Juli 2019

De zon was al wakker voordat wij wakker waren. Met een klein beetje hulp van Jochem Myjer lukte het iedereen om op te staan en de zon te aanschouwen. Na het ontbijten gingen de Stokstaartjes verschillende kaartjes van landen vinden. Op een groot bord van Europa hebben we daarmee levend Risk gespeeld. Dat maakte zeker hongerig. Tijdens de lunch hebben we gemerkt dat het brood van Zonneveld’s bakkerijen ook heel lekker is als wentelteefje. Oja, het brood is door Zonneveld’s bakkerijen gesponsord. Heb ik dat al eens verteld?

De middag zijn we begonnen met de vakantiegroet aan ouders/opa & oma enzo. De mooie knutsels komen jullie kant op, of niet, maar dan is het wel bij opa & oma te bezichtigen. Het tweede deel van de middag gingen we levend Cluedo doen. Met verschillende spelletjes kon je enveloppen krijgen waarmee bepaald kon worden wie het heeft gedaan, met welk voorwerp en waar. De stoute doornroosje bleek met elfenstof op het feestje van beertje Poeh iemand in een lange slaap gebracht te hebben. Het groepje van Mirjam bleek het beste te zijn met valsspelen en heeft dus gewonnen.

Het eten moesten we zelf gaan koken, lekker aan de gourmet. Met veel liefde en plezier werden de meest mooie baksels gemaakt en nog opgegeten ook. Na het gebak waren we wel toe aan een lekker ijsje, en daarmee was het maaltje weer compleet.

Het was inmiddels al laat geworden, dus nog even vrij spelen en voor een aantal een vuurtje maken. Daarna nog even goed het zwart van het lijf boenen en hop het mandje in. Na het gebruikelijke (licht aangepaste) avondritueel waren alle Stokstaartjes weer klaar voor het bezoek van Klaas Vaak.

Check de foto's op https://www.scoutingalphen.nl/speltakken/welpen-de-stokstaartjes/foto-wst/category/1208-zomerkamp-2019-dag-3


Dag 2, 22 Juli 2019.

De Stokstaartjes waren gisteren snel gaan slapen, dus waren de eerste op tijd om de zon op te zien komen. Om 8 uur was uiteindelijk iedereen gereed om de dag aan te vangen. De dag begon met een lekker ontbijtje en wat corvee. Als eerste stond de escape room op het programma. Al snel had de eerste groep de code gevonden. Helaas, na het invoeren van deze code bleef het slot dicht. Natuurlijk was de code van het slot volgens velen niet goed… Een kleine 2 uur later was de code toch gekraakt en werd de schat in het doosje zichtbaar. Er zaten 2 gele en 2 paarse aanwijzingen in. Het is nu nog totaal onduidelijk wat ermee te doen, maar hebben is hebben.

Tijdens de lunch was er een bockworst op een heerlijk broodje van Zonneveld’s bakkerijen, smullen dus. Na de lunch de auto in naar het centrum van Veenendaal. Daar was de opdracht om net zo creatief te zijn als een crimineel. Er was een crazy 63 lijst met een diversiteit aan opdrachten. Zo moesten ze met tien man tegelijk een boom knuffelen (terwijl ze zelf maar met 6 personen in een groep zaten), iemand ter huwelijk vragen, nagels laten lakken en nog meer van dat soort dingen. Genoeg om veel lol te hebben en een onvergetelijke indruk achter te laten in Veenendaal. Missie geslaagd. Na een lekkere wandeltocht terug naar het clubhuis was het even vrijspelen en wat fruit eten alvorens we de voorzitter van Scouting Alphen aan den Rijn konden verwelkomen. Die kwam gezellig op bezoek met zijn moeder en prikte uiteraard een vorkje MARCOroni mee. Hij wist helaas niet het antwoord op onze prangende vraag waarom Palingworst zo heet. Gelukkig kon Google ons van het juiste antwoord voorzien. Het maal werd afgesloten met een super mooie vlaflip.

In de avond gingen we levend Tetris doen. Tussen de Tetris blokken zaten ook nog 2 paarse puzzelstukken. Daar hebben we er al meer van. Goed bewaren dus. De Tetris-blokjes moesten via een estafette opgehaald worden. Na een keer gelijkspel had groep 1 net iets meer punten dan groep 2.

De kids waren ernstig zwart geworden, wat met een beetje zeep en water prima van de lijfjes gescheiden kon worden. Voor het slapen gaan nog een stukje van het boekje lezen en ons eigen verhaal natuurlijk. Dit keer zijn we ook maar naar de maan gevlogen. Onderweg nog wel wat vage droeftoeters en gemolken geiten tegen gekomen, maar gelukkig zijn we toch weer goed geland.
De Stokstaartjes waren knap moe, want ze lagen al snel te knorren.


Dag 1, 21 Juli 2019

We hebben lang genoeg gewacht en eindelijk is het zover: HET ZOMERKAMP 2019 begint.

Wel een beetje vreemd dat er een rood / wit lint om het hek heen zit. Gelukkig wordt het snel weggehaald en kunnen we naar binnen. De bedjes worden snel gespreid en al snel staan de vaders een voor een de luchtbedden vol te pompen. Niet veel later heeft iedereen een plekje, al blijkt dat nog niet het beste plekje te zijn, dat komt later wel.

Traditioneel beginnen we met een koek en een lekkere lunch, die weer mede mogelijk gemaakt is door onze huisbakker Zonneveld’s bakkerij. We waren weer verwend met zo’n beetje alle broodsoorten die je in de bakkerij kan vinden. Had ik al gezegd dat dit alles door Zonneveld’s bakkerij gesponsord is?

Nu de buikjes gevuld zijn konden we het kamp openen met het hijsen van onze vlag. Daarna was er wat droevig nieuws, het rood/witte lint zat er niet voor niets. De enveloppe met de kaartjes van het uitje van vrijdag is verdwenen en waarschijnlijk heeft iemand van de leiding dat gedaan. De rechercheur heeft al een aantal aanwijzingen gevonden en roept de hulp van de Stokstaartjes in.

Het speurneuzenkamp is begonnen. Meteen een mooie tijd om de ouders nog even een laatste knuffel te geven en gedag te zwaaien, al won bij een aantal Stokstaartjes het spelen op het terrein het van het uitzwaaien van de ouders.

Met een volle waterfles en het velletje ingesmeerd met factor 50 snel op pad voor de speurtocht. De Stokstaartjesrechercheur wees ons de weg, al was hij soms wel stiekem door iemand op een andere plek gehangen. We vonden alle vingerafdrukken en een kaart met vreemde code. Met een code kaart kwam daar een aanwijzing uit: “Zoek tijdens het kamp de aanwijzingen in drie kleuren”.
De grote kaart met alle vingerafdrukken bleek ook nog een geheime code te hebben, die zichtbaar was toen we het blad gingen verwarmen. Het bleek dat Antoinette het niet gedaan kon hebben, dat is één verdachte minder.

Als diner was andijvie stamppot met een bal gehakt gekozen en het stond zowaar ook op tafel. Met een ijsbolletjes tang werden leuke gezichtjes gemaakt en de bordjes gingen schoon leeg. Het toetje moest natuurlijk kubus ijs zijn, wat wel prettig was omdat de ijsbolletjes tang al vies was.

Na het eten was het vrij spelen en fik maken. Vooral bij het vuur maken blijkt het mogelijk dat een “schoon” stokstaartje van top tot teen in no-time volledig zwart kon worden. Nog snel een verhaaltje voor het slapen gaan en al snel lagen alle Stokstaartjes te knorren.

Check ook de foto's: https://www.scoutingalphen.nl/speltakken/welpen-de-stokstaartjes/foto-wst/category/1206-zomerkamp-2019-dag-1

Sponsors

 

Ik zoek contact!

Voor de diverse onderdelen binnen Scouting Alphen aan den Rijn hebben we verschillende contactpersonen.
Wil je contact hebben met de verhuurder of met de leiding van een speltak of wil je juist leiding of vrijwilliger worden?
Neem dan contact met ons op! 

Te huur

Zoek je een leuke, 
groene omgeving 
met een mooi gebouw
voor jouw kamp of overnachting?
Dan ben je bij ons aan het goede adres! In ons gebouw kun je met 75 personen slapen en tot 150 mensen mogen er verblijven zonder overnachting. We liggen midden in het zegerslootgebied en op loop afstand van het Alphense centrum.

Hier vind je nog meer informatie.

Hare Majesteit Koningin Máxima: 100% Beschermvrouwe voor Scouting Nederland

Scouting Nederland is in jubelstemming! Hare Majesteit Koningin Máxima is vanaf 2006 de nieuwe beschermvrouwe van Scouting Nederland. Ze volgt hiermee Z.K.H. Prins Claus op, die tot zijn overlijden deze functie vervulde. Scouting in Nederland kan zich geen betere beschermvrouwe wensen dan Hare Majesteit Koningin Máxima heeft aangegeven zich te willen inzetten voor de toekomst van jongeren in Nederland.


Joomla Boat

Twitter Feed

Twitter Follow

Facebook

Mobiele App


De Scouting App!
Voer "Alphen aan den Rijn" in bij het zoekveld en selecteer:
"Scouting Alphen aan den Rijn".