Inloggen

Inloggen

Text grootte

Verhuur

LOCATIE

Ons clubhuis ligt in het mooie Alphen aan den Rijn aan de Verlengde Aarkade 24, 2406 LB. Het gebouw is zeer gunstig gelegen. Op nog geen honderd meter afstand ligt het recreatiemeer de "Zegerplas" in Park Zegersloot. Er kan worden gevaren met kleine vaartuigen en er kan worden gesurft. Om het meer is een stelsel van wandel/fietspaden aangelegd waardoor het mogelijk is om geheel rond het meer te fietsen of te wandelen. De lengte van zo'n tocht is ongeveer 4,5 km. Op een afstand van minder dan 500 meter in noordelijke richting is een strand aangelegd waar kan worden gezwommen door kinderen en volwassenen. Bij dit strand is een teleski baan aangelegd.

In de andere richting ligt op een afstand van minder dan 1 km een ligweide en een groot grasveld voor spelactiviteiten. Bij minder goed weer kan gebruikt worden gemaakt van één overdekt zwembad op enkele km afstand. Aan de overzijde van het meer is een mini golfbaan en een kinderboerderij met ooievaarsdorp gelegen. Ook is daar een klimbos gebouwd en kan er meer over de natuur worden geleerd bij bezoekerscentrum de Veenweiden (let op, wel beperkt geopend).

Het clubhuis Het Kraaiennest is zeer rustig (en gunstig) gelegen in een recreatiegebied genaamd Park Zegersloot. Het staat op een grondstuk van ongeveer 25 bij 70 meter en is geheel omringd door sloten. Het gebouw bestaat uit een centraal deel en drie "vleugels". Deze vleugels bevatten de drie spellokalen van ca, 6 bij 12 meter. Alle spellokalen zijn voorzien van voldoende ramen en van een nooddeur naast een toegangsdeur. In het geheel betegelde centrale deel heeft men (indien de grote van de groep dit vereist) de beschikking over zes toiletten (anders 3), vier warme douches (anders 1) en twee lange wasbakken (anders een kleine wasbak met 1 kraan) voorzien van drie kranen elk. Daarnaast is de keuken gesitueerd. Alle ruimten zijn centraal verwarmd. Op het achterterrein aan het gebouw vast is een overkapping van ca. 10 x 3 mtr. waar dus buiten toch droog kan worden verbleven!

INVENTARIS

In het gebouw is een modern inbraakmeldingssysteem aangebracht. En in geval van brand wordt in het gebouw een alarmtoon hoorbaar gekoppeld aan een gecertificeerde brandmeldinstallatie. De Brandweer wordt direct gewaarschuwd en komen u bij staan. Er zijn voldoende (goedgekeurde) brandblus- en EHBO middelen voorhanden en ieder (groot) lokaal is voorzien van een nooddeur. Aanwezig in de keuken zijn o.a diverse pannen en 'gereedschappen' aanwezig maar we weten nooit precies wat. En dus adviseren we u om eigen pannen, serviesgoed en bestek mee te nemen. Op het achterterrein is de mogelijkheid tot het stoken van een kampvuur (mits de voorgeschreven regels om te stoken van o.a. de brandweer worden nageleefd, bij droogte kan een verbod gelden). U kunt zelf brandhout meenemen of bij ons aanschaffen á € 25,00 per 120 ltr. Klikobak of € 50,00 per 240 ltr. Klikobak.

De keuken is voorzien van totaal 2 x 4 gaspitten (normaal formaat) met per gasfornuis een eigen afzuigkap. Bij het koken moet het raam open moet de keukendeur dicht zijn. Natuurlijk staat de afzuigkap boven het gasstel ook aan. In de gang zit een rookmelder die bij een verkeerde 'lucht / damp trek' af kan gaan waardoor de brandweer direct naar het gebouw komt. Dat wilt u niet want daar zitten wellicht kosten aan, en ook wij willen het niet want ook wij moeten dan opdraven!

Nogmaals, in de keuken is dus een beperkte inventaris qua serviesgoed, bestek en potten en pannen aanwezig. Het mag allemaal gebruikt worden maar we adviseren wel om zelf bestek, borden en bekers mee te nemen. Ook eigen pannen verdienen de aanbeveling!

Er zijn twee koelkasten beschikbaar (1 met onderin een vriezer met 3 laden, en bovenin een koelkast en 1 tafelmodelkoelkast). Daarnaast een magnetron. Er is geen oven aanwezig.

Het werkblad heeft twee spoelbakken en dus ook twee kranen met natuurlijk koud en warm water. Om er voor te zorgen dat niet de vloer volledig vol staan met de voorraad die door u wordt meegenomen zijn er 2 x 4 kratten in frame beschikbaar waarin bijvoorbeeld brood, drank en fruit in kunnen worden opgeborgen. De frames staan niet standaard in de keuken maar bij uw aankomst kunt u beslissen of u ze wilt gebruiken en dan plaatsen we ze met u!

BELANGRIJK ALS U GAAT HUREN:

Er zijn schoonmaakmaterialen als bezems en emmers beschikbaar, maar schoonmaakmiddelen als allesreiniger, wc reiniger, afwasmiddel, toiletpapier, keukenpapierrollen, handzeeppompjes, containervuilniszakken (groot formaat 240 ltr.) en normaal formaat vuilniszakken voor de twee formaten afvalemmers, en ook afdroogdoeken, handdoeken en vaatdoekjes dient u zelf te verzorgen. Dit geldt ook voor koffie, thee, suiker, melk, koffiefilters (nr. 4). Thermoskannen zijn wel beschikbaar evenals koffiezetapparatuur en een waterkoker. 

De (let op, vrijwilligers dus onbetaald) verhuurders van clubgebouw Het Kraaiennest kunt u natuurlijk bereiken.
U kunt dan terecht bij Marco of Claudia van den Berg (06 533 82 557 of verhuur)
Of bij geen gehoor: Dick Raaphorst (0172 421 621 of 06 1313 8400 of voorzitter)Catering en partyservice!

Ook de catering en verhuur van partybenodigdheden is via ons mogelijk . Voor warme maaltijden, serviesgoed en bestek, een aantal statafels, glazen en nog veel meer kunt u bij één van onze leden terecht, te weten Dick Raaphorst. Het bedrijf waar hij werkt is DR Producties. De Catering en verhuurservice is telefonisch te bereiken via 0172 421 621 of 06 1313 8400 (dus niet Scouting), en via het wereldwijde web: www.drproducties.nl. Hij is u natuurlijk graag van dienst.
DR Producties (Partyservice - organisatie - Catering) uit Alphen aan den Rijn:

 

Te huur

Zoek je een leuke, 
groene omgeving 
met een mooi gebouw
voor jouw kamp of overnachting?
Dan ben je bij ons aan het goede adres! In ons gebouw kun je met 75 personen slapen en tot 150 mensen mogen er verblijven zonder overnachting. We liggen midden in het zegerslootgebied en op loop afstand van het Alphense centrum.

Hier vind je nog meer informatie.

Activiteiten

11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .