Inloggen

Inloggen

Text grootte

't Kraaiennest

De thuisbasis van de Bevers, de drie Welpenspeltakken, de Scouts en Explorers is gelegen aan de Verlengde Aarkade te Alphen aan den Rijn. In de nabijheid van de Zegerplas bezetten zij een leuk gebouw midden in het groene Park Zegersloot. Goed bereikbaar, centraal gelegen is dit een unieke locatie, en dus groepsaccommodatie, met veel mogelijkheden voor activiteiten in de natuur!

Adres van 't Kraaiennest

Scouting Alphen aan den Rijn
Verlengde Aarkade 24
2406 LB Alphen aan den Rijn
Er is geen telefoon in het Kraaiennest

(Correspondentieadres Postbus 2141, 2400 CC Alphen aan den Rijn).

Openbaar vervoer

Vanuit de stations Utrecht, Gouda en Leiden is Alphen aan den Rijn goed per trein bereikbaar. Kijk voor de actuele dienstregeling opwww.ns.nl of www.9292ov.nl. Vanaf het station Alphen aan den Rijn is het ongeveer 17 minuten lopen naar Het Kraaiennest. Verlaat het station aan de centrumzijde en sla op de Prins Bernhardlaan linksaf. Bij de rotonde slaat u rechtsaf. U doorklieft het centrum zonder afslaan (Castellumstraat, Pieter Doelmanstraat, Alphense Brug, Van Boetselaarstraat, De Bijlen, dan wel linksaf de Sportlaan op, de eerste rechts geheten Verlengde Aarkade, en aan het eind hiervan het eerste pad rechts waarna u op ons terrein bent aangekomen!

Auto

Vanuit alle richtingen volgt u in Alphen aan den Rijn de borden Zegersloot Zuid (Centrum Lage Zijde). Op de rode verenigings- en bedrijvenbewegwijzering: ‘Scouting Alphen'.

Vanuit de richting Amsterdam:

A4, afslag Alphen aan den Rijn. Volg de N207, neem de Ringweg Alphen aan den Rijn richting Utrecht (Zegerbaan). U rijdt Alphen aan den Rijn binnen via de Oranje Nassaubrug (rechterzijde over Aarkanaal), en u rijdt dan op de Oranje Nassausingel (Lage Zijde).

De eerste weg aan uw rechterzijde slaat u in (De Bijlen), de eerste weg aan uw linkerzijde slaat u in (Sportlaan), en daarna de eerste weg aan uw rechterzijde slaat u ook weer in (Verlengde Aarkade). Parkeer de auto aan het eind van deze weg, neem de benenwagen en vervolg uw weg en wel tot het eerste pad aan uw rechterzijde, deze loopt u in en na ca. 50 meter staat u op ons terrein!

Vanuit de richting Utrecht:

 A12, afslag Alphen aan den Rijn. Volg de N11 tot de afslag Centrum (Lage Zijde) Boskoop/Waddinxveen/Amsterdam. U neemt aan het eind bij de T-splitsing de afslag richting Amsterdam (N207). U rijdt Alphen aan den Rijn binnen via de Oranje Nassaubrug (2e brug aan de linkerzijde) en u rijdt dan op de Oranje Nassausingel (Lage Zijde) (Zie verder Amsterdam, de eerste weg……..).

Vanuit de richting Rotterdam:

 A20, afslag Gouda en Waddinxveen. Volg de N207 tot de Oranje Nassaubrug. U rijdt Alphen aan den Rijn binnen via de Oranje Nassaubrug (2e brug aan linkerzijde) en u rijdt dan op de Oranje Nassausingel (Lage Zijde) (Zie verder Amsterdam, de eerste weg……..).

Vanuit de richting Den Haag:

A4, afslag Alphen aan den Rijn. Volg de N11, en neem de afslag Centrum (Lage Zijde) Boskoop/Waddinxveen/Amsterdam. U neemt aan het eind bij de T-splitsing de afslag richting Amsterdam (N207). U rijdt Alphen aan den Rijn binnen via de Oranje Nassaubrug (2e brug aan de linkerzijde) en u rijdt dan op de Oranje Nassausingel (Lage Zijde) (Zie verder Amsterdam, de eerste weg……..).

De directe omgeving van het gebouw Het Kraaiennest en het gebouw zelf!

plattegrond `t kraaiennest en omgeving

Onderstaand foto's tonen clubhuis het Kraaiennest en haar terrein.

2015-07-30 21.13.57_1.jpg 2015_07_30_21.07.57.jpg
Bovenstaand het parkeerterrein en het pad naar het toegangshek.


2015_07_30_20.58.54.jpg 2015_07_30_20.58.39.jpg

Foto's genomen vanaf de brug naar het gebouw.

2015_07_30_21.00.14.jpg 2015_08_26_13.00.18.jpg
Bovenstaand Foto van de afvalcontainers, Pionierhok en fietsenstalling. Afvsl msg achtergelaten worden tegen de in de bepalingen genoemde kosten. Het pionierhout mag niet worden gebruikt.

Onderstaand een overzicht van het terrein gezien vanaf het dak (foto's 2015)
 
2015_07_31_13.32.35.jpg
Bovenstaande foto toegang terrein met verzamelplaats in geval van calamiteiten. Daarnaast rechts bruine afvalcontainers waarin de vele afvalbakken op het terrein weer geleegd kunnen worden.
 
2015_07_31_13.35.05.jpg
Bovenstaande foto een groter overzicht van het voorterrein. De deur rechtsbovenin geeft toegang tot ons magazijn!
 
2015_07_31_13.36.25.jpg
Bovenstaande foto toont de kampvuurkuil op het achterterrein! De lichtmast kan natuurlijk worden aangezet indien het donker is.
 
2015_07_31_13.36.19.jpg
Bovenstaande foto toont ons brandhouthok met links de vaste bbq op het achterterrein! De barbecue mag natuurlijk door u worden gebruikt maar u moet dit wel aan de beheerder bij aankomst aangeven want dan krijgt u hiervoor materiaal overhandigd.
 
2015_07_30_20.55.35.jpg
Foto boven: Onze buitenbbq links,.de roosters liggen elders en worden bij gebruik opgezocht! In het grotere hok ligt ons brandhout. Dit brandhout kunnen we u tegen vergoeding ook leveren.
 
2015_07_30_20.55.20.jpg
Fot boven: Een afdak met een spoelbak! Een aansluiting met water is nog niet aanwezig maar komt t.z.t. wel!
 
Foto boven: Op het achterterrein aan het gebouw vast staat deze overkapping! Afmetingen ca. 10 bij 3 mtr., dus met wat slechter weer toch buiten en ook een beetje binnen.
 
2015_07_30_20.55.49.jpg
Foto boven: Ca. 10 x 3 mtr. buitenruimte maar wel overdekt met stroomaansluitingen buiten op aparte 220V groepen.Natuurlijk heeft de overkapping ook verlichting.
 
2015_07_31_13.36.36.jpg
Foto boven: Bovenaanzicht van de overkapping, die dus ook van verlichting is voorzien!
 

Foto boven: De wapperende Scoutingvlag.
 
IMAG2449.jpg
Foto boven: Een blik op de waslijn en naar voren gezien het voorterrein met aan het eind van het zichtbare pad de toegangsbrug naar ons terrein.

2015_07_30_20.57.13.jpg
Foto boven: Een overzicht van het acterterrein met rechtsachter de kampvuurkuil, iets naar links een glijbaan voor de jongsten, daarachter het brandhouthok (brandhout kunt u bij ons aanschaffen), ietsje naar links de buitenbarbecue en weer verder naar links het clubgebouw met het Bever-Welpen St. lokaal.

2015_07_30_20.56.39.jpg
Foto boven: Onder de overkapping buiten maar toch binnen. Daarnaast staan op het terrein vaste en verplaatsbare afvalbakken waardoor we het terrein schoon houden als hierin het afval verdwijnt.
2015_07_31_13.35.57.jpg
Foto boven: Een groter overzicht van het achterterrein met op de achtergrond de kampvuurkuil.

Onderstaand wat foto's van de binnenzijde van het clubhuis.
  
Vanaf de toegangsdeur gezien rechtdoor de natte ruimtes met de rechtse 3 deuren 3 losse toiletten. Rechtdoor een aparte douche. De eerste deur links is de deur naar 3 toiletten met een wasbak. De tweede deur links is de deur naar de 3 douches met een wasbak.

    
 
   
Weer gezien vanaf de toegangsdeur naar links is lokaal 1.

Onderstaand gezien vanaf de toegangsdeur naar rechts met achter de eerste deur links de keuken.
  
De tweede deur links komt uit in het staflokaal welke ook gebruikt mag worden.
 
De deur aan de rechterkant komt uit in lokaal 2 en de deur aan het eind van de gang komt uit in lokaal 3.
 
 

Onderstaand nog enkele foto's in de omgeving van ons clubhuis.
IMAG1847.jpg


Foto boven: De door ons geplaatste paddestoel aan de Verlengde Aarkade waarop veel staat vermeld over Park Zegersloot, waar het centrum van Alphen aan den Rijn is en andere bijzonderheden.


IMAG2074.jpg

Foto boven. Nabij ons clubhuis is de Zegerplas midden in Park Zegersloot gelegen. Er is ook de mogelijkheid om scheepjes af te meren. Er staan normalier geen paaltjes dus die moeten dan geslagen worden. Ook wordt het gras hier ter plaatse maar twee keer per jaar gemaaid dus dat moet misschien ook gebeuren.
 
 
 

Te huur

Zoek je een leuke, 
groene omgeving 
met een mooi gebouw
voor jouw kamp of overnachting?
Dan ben je bij ons aan het goede adres! In ons gebouw kun je met 75 personen slapen en tot 150 mensen mogen er verblijven zonder overnachting. We liggen midden in het zegerslootgebied en op loop afstand van het Alphense centrum.

Hier vind je nog meer informatie.