Even voorstellen

Zoals de hele vereniging Scouting Alphen aan den Rijn bestaat ook het bestuur uit vrijwilligers.
Hieronder stellen de verschillende bestuursleden zich voor.

Groepsvoorzitter:

Dick Raaphorst tel: 06 - 131 38 400

Sinds 1976 ben ik, toen als jeugdlid, betrokken bij Scouting Alphen aan den Rijn. Eigenlijk ben ik met een goedaardig virus besmet en daarom ben ik nog steeds, nu als voorzitter, betrokken bij deze leuke vereniging. Belangrijkste doel is onze jeugdleden en leidinggevenden zo goed mogelijk ondersteunen.

Philip van Wijck, tel: 06 - 1088 1683

Door een aantal verhuizingen ben ik bij verschillende verenigingen met veel plezier jeugdlid geweest. Daarna een paar jaar Beverleiding geweest bij Scouting Wapata om na een “sabbatical” van een paar jaar samen met een paar medeleiding de Welpengroep de Stokstaartjes op te richten. Ik wil, als penningmeester van de vereniging, een goede bijdrage leveren aan het zorgeloos laten draaien van onze Scouting vereniging.

Vanaf 1951 als jeugdlid begonnen bij de Bonte Kraaien en sinds 1968 actief in het bestuur, eerst als administrateur en nu de penningmeester van de stichting. Daar ik mijn tijd als Welp, Verkenner en Voortrekker en later ook nog een aantal jaren als begeleider van een PIVO-groep als zeer plezierig heb ervaren, wil ik eraan mee werken dat ook andere kinderen instaat zijn lid te worden van de scoutinggroep en diezelfde ervaring te beleven als ik.

Michel Marcus, tel: 06 – 498 74 929

Ik heb zelf in het verleden als Welp veel plezier beleefd op Scouting. En ik zie nu bij mijn eigen kinderen hetzelfde. Bovendien steken ze - naast de leuke dingen die ze doen - er ook nog het nodige van op. Alle speltakken en groepen van Scouting Alphen aan den Rijn kunnen alleen maar draaien dankzij de enthousiaste inzet van vrijwilligers als leiding, als helpende hand en in het bestuur.
Ik draag als secretaris graag een steentje bij om Scouting Alphen aan den Rijn een bloeiende en vooral leuke vereniging te houden.

Kabouter, Verkenner, Zeeverkenner, Loods, Schipper: ik kijk met veel plezier terug op al deze verschillende ervaringen. Als bestuurslid PR zet ik nu Scouting Alphen aan den Rijn op de kaart. Hierbij gebruik ik bijvoorbeeld deze website, maar ook social media, persberichten en nieuwsbrieven. Mijn doel is zoveel mogelijk mensen te laten zien hoe leuk het is om lid te zijn van Scouting Alphen aan den Rijn.

Bastiaan Minderhoud, tel: 06-11760675
Vanaf mijn 7e al lid bij deze vereniging (al ruim 25 jaar). Alle speltakken van de waterrichting doorlopen; Welp, Zeeverkenner, Loods en daarna nog als leiding bij de Zeeverkenners. van Stuurman, Schipper en nu weer stuurman, en tevens in die periode speltakpenningmeester. Als staflid bij de Zeeverkenners geven we de jeugd de mogelijkheden om iedere week weer een schitterende/uitdagende middag te beleven, maar voor alle bijkomende zaken en advies, heeft de staf beperkter tijd, aangezien alle onderhoud zelf wordt geregeld.

Voor mij dus een logische stap om ook in het bestuur te treden als watercoördinator, aangezien ik alle reilen en zeilen weet op locatie Heimanswetering (watertak), en het een uitdaging vind om onderwerpen uit te pluizen, en met een berg ervaring graag advies geef.

Wat doet het bestuur?

Het bestuur bestaat uit maximaal zeven leden in deze functies:

1.    Groepsvoorzitter, Dick Raaphorst
Is de voorzitter van Scouting Alphen aan den Rijn en zorgt voor de algemene aansturing.
Zorgt voor het naleven van de doelstellingen van het Scoutingspel.
Vertegenwoordigd Scouting Alphen aan den Rijn bij de regioraad van Scouting Hollands Midden.
Vertegenwoordigd de belangen van Scouting Alphen aan den Rijn binnen Park Zegersloot.

2.    Groepspenningmeester, Philip van Wijck
Zorgt voor de dagelijkse financiële zaken van de vereniging zoals de inning van contributies/kampgelden, betalingen aan crediteuren, verzorgen van declaraties en eindafrekeningen en het controleren van de kasboeken van de speltakken.
Voert de ledenadministratie.

3.    Stichtingpenningmeester, Gé Koelewijn
Zorgt voor de financiële zaken van de stichting zoals het grootboek en de subsidies en belastingteruggaves.

4.    Groepssecretaris, Michel Marcus
Zorgt voor de administratieve zaken van de vereniging zoals het plannen groepsoverleg, het maken van uitnodigingen en notulen van de vergaderingen en het verwerken van de post.
Houdt het archief bij.
Vraagt de VOG voor leiding en bestuur aan.

5.    Bestuurslid Public relations, Nelleke Commelin
Zorgt voor de Werving leden, leidinggevende en bestuursleden.
Zorgt voor (incidentele) werving voor ondersteuning van het onderhoud.

6.    Bestuurslid Waterwerk, Bastiaan Minderhoud
Zorgt voor het onderhoud van het varende materiaal en de locatie Heimanswetering. Energieverbruik.
Vertegenwoordigd de belangen van Scouting Alphen aan den Rijn bij Gnephoek.
Vertegenwoordigd Scouting Alphen aab deb Rijn bij de admiraliteitsraden RA4.

Bij interesse voor een bestuursfunctie kan contact opgenomen worden met de voorzitter Dick Raaphorstcontactformulier, tel: 06-1313 8400

14 dec 2018 18:00 - 16:00
Scouts