Inloggen

Inloggen

Text grootte

Vertrouwenspersoon

Bij Scouting is het belangrijk dat (jeugd)leden binnen een sociaal veilige omgeving leuke en uitdagende Scoutingactiviteiten kunnen doen. Een vertrouwenspersoon is een belangrijk onderdeel van een sociaal veilige groep. Je wilt het niet, maar soms krijgt een Scoutinggroep toch te maken met grensoverschrijdend gedrag, intimidatie, pesten, agressie, geweld of discriminatie. Met wie kan je dan praten? De vertrouwenspersoon!

Wat is een vertrouwenspersoon?
Een vertrouwenspersoon is een persoon waar vrijwilligers, jeugdleden of ouders in vertrouwen kunnen praten. Dit kan gaan over een concreet voorval, maar ook over een onderbuikgevoel en twijfels. De vertrouwenspersoon heeft als doel dat de hulpvrager zich ondersteund weet in eventuele vervolgstappen

Een vertrouwenspersoon is onafhankelijk
Te allen tijde moet een melder zich vrij voelen om te gaan praten met de vertrouwenspersoon. Daarom is de vertrouwenspersoon ook geen onderdeel van het bestuur. De vertrouwenspersoon kan immers ook benaderd kunnen worden als een melder een klacht heeft over een bestuurder of als een melder zich niet gehoord voelt of zich daar onveilig voelt. Verder moet een bestuurder niet bezwaard zijn met vertrouwelijke informatie bij het nemen van maatregelen. Onafhankelijkheid is dus van groot belang!


Mocht u om wat voor reden dan ook met die vertrouwenspersoon willen spreken dan kunt u een e-mail sturen aan de vertrouwenspersoon.
Het adres spreekt voor zich: vertrouwenspersoon [AT] scoutingalphen [DOT] nl

Te huur

Zoek je een leuke, 
groene omgeving 
met een mooi gebouw
voor jouw kamp of overnachting?
Dan ben je bij ons aan het goede adres! In ons gebouw kun je met 75 personen slapen en tot 150 mensen mogen er verblijven zonder overnachting. We liggen midden in het zegerslootgebied en op loop afstand van het Alphense centrum.

Hier vind je nog meer informatie.