Beverlogeerweekend 2-3 juli 2016

Het was zover...het beverlogeerweekend. De afsuiting van het seizoen. Het thema was 'de natuur'. Op zaterdagochtend moesten alle bevers hun slaapspullen 's morgens in het clubhuis brengen en daarna naar het station komen. We gingen met de trein naar Leiden. We gingen naar Hortus Botanicus. Daar kregen we eerst een rondleiding van een uur. Er werd ons van alles vertelt, over vleesetende planten, diverse groenten (tuinbonen, erwten), bijzondere bomen, en hele grote lelie(bladeren). We zagen rijst groeien, een cacaoboom, grote vlinders, vissen met pootjes een bananenboom etc. Na de rondleiding gingen we picknicken. De leiding had broodjes, krentenbollen en drinken mee genomen. Daarna hebben we zelf nog hoog in de kassen rondgekeken (cactussen, vleesetende planten), trappen op en af....Toen we genoeg gezien hadden zijn we teruggelopen naar het station om daar met een zakje chips en een pakje drinken te wachten op de trein. In Alphen aangekomen moesten we nog teruglopen naar het clubhuis. Toen we daar waren zijn we begonnen met het klaarmaken van de bedden. Daarna kon iedereen nog vrij spelen tot het eten. We aten pannenkoeken! Wat een feest. En toe een lekker ijsje. En of dat niet genoeg was, was er daarna ook nog kampvuur. Hier konden marsmallows geroosterd worden (en met koekjes opgepeuzeld worden). Daarna gingen we ons allemaal wassen, tanden poetsen, pyjama's aantrekken. Er was nog een verhaal van Paddington en zijn tuin. Daarna mochten de bevers nog even in het donker met de zaklamen spelen. Het was laat toen iedereen sliep, maar daardoor hebben veel bevers de harde regen en onweer van die nacht  niet gehoord. De volgende ochtend werd er een beetje uitgeslapen Pas rond 8.00 uur werden de eersten wakker. Toen iedereen wakker was, aangekleed en de spullen had ingepakt, gingen we ontbijten. Daarna gingen we grashoofdjes maken. Wat zagen ze er leuk uit en werd er nog met de zaklampen in een donker lokaal gespeeld. We deden nog een potje pictionary en Robine trakteerde leuke knapzakjes en toen was het al weer afgelopen! Eind augustus beginnen we weer. Iedereen een fijne zomervakantie!