Inloggen

Inloggen

Text grootte

Geschiedenis van Scouting Alphen

Eigenlijk kunnen we heel kort zijn over een biografie, want deze vereniging bestaat pas sinds 1 januari 2003.


Maar de geschiedenis is toch wat verder strekkend. Voorjaar 2000 komt de toenmalige voorzitter (Kees Sinke) van Zeeverkennersgroep ‘De Hollandsche Nachtegalen’ een toenmalig bestuurslid (Ed Santifort) van Scoutinggroep ‘De Bonte Kraaien’ tegen tijdens een Jantje Beton Collecte. De heren hebben dan een gesprek over de opbrengsten van de Jantje Beton Collecte. Bij de ene vereniging is die al jaren hoog en bij de ander juist andersom. In het gesprek komen nog een aantal andere zaken aanbod, waardoor uiteindelijk blijkt dat er mogelijkheden kunnen zijn om samen te werken. De beide verenigingen kunnen gebruik maken van ieders Know How en materialen.


Anno 2003 is Scouting Alphen aan den Rijn een feit. De Kraaien en Nachtegalen zijn gefuseerd, bestuur is ‘geritst’ en groepen maken gebruik van elkaars faciliteiten als gebouw, schepen, materialen enz. Wel blijven de beide verenigingen onder het overkoepelende Scouting Alphen aan den Rijn onder de eigen namen doordraaien.

Lees meer: Geschiedenis van Scouting Alphen

Geschiedenis van de Bonte Kraaien

Scoutinggroep 'de Bonte Kraaien'

……is kort na de Tweede Wereldoorlog (september 1945) opgericht als vervolg op de Waterkantersgroep van voor de oorlog. Momenteel zijn de volgende speltakken binnen de groep actief: Bevers (4 tot 7 jr.), Welpen (7 tot 11 jr.) en Scouts(11 tot 16jr.).

Lees meer: Geschiedenis van de Bonte Kraaien

Geschiedenis van de Hollandsche Nachtegalen

Zeeverkennersgroep 'De Hollandsche Nachtegalen'

Bevers, welpen, kabouters, esta's, verkenners, gidsen, sherpa's, rowans, loodsen, allemaal geledingen van Scouting Nederland. De vroegere padvinderij werd in 1910 opgericht. De padvinderij wordt door sommige mensen in verband gebracht met een ietwat militaristische jeugdorganisatie waar geüniformeerde jongeren stoere spelletjes spelen. Anderen denken misschien aan een vereniging die zich alleen in naamgeving onderscheidt van de doorsnee jeugdclub. Beide groepen hebben ongelijk. Scouting van tegenwoordig heeft meer gezichten, ook in Alphen a/d Rijn.

Lees meer: Geschiedenis van de Hollandsche Nachtegalen

Geschiedenis van de Stokstaartjes

Welpen 'De Stokstaartjes'

Op 1 januari 2010 voegden de Welpen De Stokstaartjes zich met 5 leidinggevenden en 16 Welpen bij Scouting Alphen aan den Rijn.

Stokstaart_no_sct_SMALL.jpg

 

Een stokstaartje leeft in een groep, waarin samenwerken en respect voor elkaar belangrijk zijn. Toen onze huistekenaar Tim ook nog eens ons mooie logo had getekend was de naam van de groep een feit.
Wij willen de kinderen veel scouting activiteiten laten ervaren. Denk daarbij aan het pionieren van een schommel, het navigeren met een kompas of GPS en natuurlijk een mooi vuur maken om iets lekkers op te koken.

Meer weten over de Stokstaartjes. Lees hier verder

Te huur

Zoek je een leuke, 
groene omgeving 
met een mooi gebouw
voor jouw kamp of overnachting?
Dan ben je bij ons aan het goede adres! In ons gebouw kun je met 75 personen slapen en tot 150 mensen mogen er verblijven zonder overnachting. We liggen midden in het zegerslootgebied en op loop afstand van het Alphense centrum.

Hier vind je nog meer informatie.

Activiteiten

11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .