Aanmelden vrijblijvend kijken

Heb jij zin om te zeilen, zelf een expeditie te organiseren of misschien zelfs wel een reis naar het buitenland te maken? Of vind je het gewoon super leuk om samen met je vriendjes en vriendinnetjes lekker buiten te spelen? Dan is Scouting echt wat voor jou! Kom een paar keer vrijblijvend meedoen!

Direct lid worden

Zoals gezegd mag je natuurlijk eerst een paar keer vrijblijvend meedoen, maar je kunt ook gelijk lid worden. Ben je al eerder lid geweest van Scouting Nederland? Geeft dat dan door.

Onderaan deze pagina vind je een formulier om eerst drie keer te komen kijken.
Als je daarover vragen hebt, stuur dan een mail naar secretariaat [AT] scoutingalphen [DOT] nl.
Wil je jezelf direct inschrijven? Ga dan naar het inschrijfformulier.
Klik op contributie om alles over de kosten te zien.
Als je daarover vragen hebt, stuur dan een mail naar penningmeester [AT] scoutingalphen [DOT] nl. Je kan ook bellen naar 06-10881683.

Voor jouw leeftijd

Wil je weten wat je op jouw leeftijd bij Scouting kunt beleven? Zoek dan jouw leeftijdsgroep hieronder op en lees verder.

5-7 jaar: bevers (draaidag: Zaterdag, om de week)

Kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting 'bevers' genoemd. De bevers gaan samen met de andere dorpsbewoners op avontuur in het dorp Hotsjietonia. Spelenderwijs leren bevers vanalles! Meer informatie.

7-11 jaar: welpen (draaidag: Zaterdag)

Kinderen van 7 tot en met 11 jaar worden bij Scouting 'welpen' genoemd. De welpen spelen hun spellen in de spannende jungle en gaan met Shanti, Mowgli en de andere junglefiguren op pad waarbij ze allerlei handige dingen leren. Binnen Scouting Alphen aan den Rijn hebben we drie welpen groepen:
Welpen de Stokstaartjes
Welpen de Bonte Kraaien
Welpen de Hollandsche Nachtegalen

11-15 jaar: scouts (draaidag: Vrijdag)

Kinderen van 11 tot en met 15 jaar worden bij Scouting 'scouts' genoemd. De scouts koken zelf op hun eigen kampvuur en ze leren hun eigen mening te vormen. Meer informatie.

12-18 jaar: Zeeverkenners (draaidag: Zaterdag)

Ga je liever voor het ruime sop? Dan zijn de zeeverkenners echt iets voor jou! Meer informatie.

15-18 jaar: Explorers (draaidag: Vrijdag)

Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden bij Scouting 'explorers' genoemd. Explorers bedenken zelf welke activiteiten ze willen doen en leren onder andere hoe je zelf een expeditie (kamp) kunt organiseren. Meer informatie.

18-23 jaar: Loodsen (draaidag: Zaterdag)

Jongeren van 18 tot en met 23 jaar worden bij Scouting 'loodsen' genoemd. Loodsen organiseren hun eigen kampen en activiteiten en onderhouden de schepen van onze groep. Meer informatie.

En daarna: Plus-scouts

Wil je na de explorers of loodsen nog lid blijven van onze groep (graag zelfs!) dan kom je bij de 'plus-scouts' uit. Hier vallen de leiding en vrijwilligers onder die ervoor zorgen dat onze groep kan draaien. Ze onderhouden de gebouwen en terreinen en ook deze website. Verder kunnen ze diverse hand en spandiensten uitvoeren tijdens speciale of grote activiteiten. Meer informatie.

Lukt het inschrijven niet? Bel dan 06-10881683.

27 okt 2018 10:00 - 12:00
Mag ik de lijm!