Inloggen

Inloggen

Text grootte

BEVERS

De Bevergroep is de jongste speltak van Scouting voor jongens en meisjes van 5 tot en met 7 jaar. Bevers spelen in het dorp Hotsjietonia; een dorp met vele verschillende bewoners (zoals Fleur en Keet Kleur, Sterre en Steven Stroom, Babs Bos, Steffi Stekker en Stuiter). Fantasie speelt hierin een grote rol. De activiteiten worden rondom een verhaal, thema of figuur aangeboden op het niveau wat bij de leeftijd past.

We bieden afwisselende en avontuurlijke programma's aan, zowel binnen als buiten, zoals sport & spel, knutselen, speurtochten etc. De meeste activiteiten spelen zich af in en om het clubgebouw. Een paar keer per jaar gaan de Bevers naar een andere locatie. De Bevers gaan niet op zomerkamp maar houden wel twee keer per jaar een te gekke logeerpartij, soms met papa's of mama's, in het clubhuis of een locatie in de buurt.

De opkomsten zijn op de zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur (1x in de 2 weken). 
De groep bestaat momenteel uit 15 bevers.
We hebben een openings- en sluitlied. Ga hiervoor naar 'beverlied'.
De kleding van de Bevers bestaat uit een rode scoutingblouse en de groepsdas.

Lijkt het je leuk om met kinderen van je eigen leeftijd op een leuke manier de zaterdagochtend door te brengen neem dan contact met ons op. Dan kunnen wij je informeren naar de mogelijkheden wanneer je kunt komen kijken. Mail naar: bevers

En wil je alvast even zien wat we allemaal doen; kijk dan op onze Facebookpagina. Hier plaatsen wij tegenwoordig geregeld een kort verslagje met een aantal foto's.

Groetjes,

Babs Bos (Ingeborg)
Fleur Kleur (Esther)
Keet Kleur (Femke)
Steffi Stekker (Christel)
Sterre Stroom (Esther)
Steven Stroom (Florian)

Beverlogeerweekend 2-3 juli 2016

Het was zover...het beverlogeerweekend. De afsuiting van het seizoen. Het thema was 'de natuur'. Op zaterdagochtend moesten alle bevers hun slaapspullen 's morgens in het clubhuis brengen en daarna naar het station komen. We gingen met de trein naar Leiden. We gingen naar Hortus Botanicus. Daar kregen we eerst een rondleiding van een uur. Er werd ons van alles vertelt, over vleesetende planten, diverse groenten (tuinbonen, erwten), bijzondere bomen, en hele grote lelie(bladeren). We zagen rijst groeien, een cacaoboom, grote vlinders, vissen met pootjes een bananenboom etc. Na de rondleiding gingen we picknicken. De leiding had broodjes, krentenbollen en drinken mee genomen. Daarna hebben we zelf nog hoog in de kassen rondgekeken (cactussen, vleesetende planten), trappen op en af....Toen we genoeg gezien hadden zijn we teruggelopen naar het station om daar met een zakje chips en een pakje drinken te wachten op de trein. In Alphen aangekomen moesten we nog teruglopen naar het clubhuis. Toen we daar waren zijn we begonnen met het klaarmaken van de bedden. Daarna kon iedereen nog vrij spelen tot het eten. We aten pannenkoeken! Wat een feest. En toe een lekker ijsje. En of dat niet genoeg was, was er daarna ook nog kampvuur. Hier konden marsmallows geroosterd worden (en met koekjes opgepeuzeld worden). Daarna gingen we ons allemaal wassen, tanden poetsen, pyjama's aantrekken. Er was nog een verhaal van Paddington en zijn tuin. Daarna mochten de bevers nog even in het donker met de zaklamen spelen. Het was laat toen iedereen sliep, maar daardoor hebben veel bevers de harde regen en onweer van die nacht  niet gehoord. De volgende ochtend werd er een beetje uitgeslapen Pas rond 8.00 uur werden de eersten wakker. Toen iedereen wakker was, aangekleed en de spullen had ingepakt, gingen we ontbijten. Daarna gingen we grashoofdjes maken. Wat zagen ze er leuk uit en werd er nog met de zaklampen in een donker lokaal gespeeld. We deden nog een potje pictionary en Robine trakteerde leuke knapzakjes en toen was het al weer afgelopen! Eind augustus beginnen we weer. Iedereen een fijne zomervakantie!

Bever-doe-dag 4 juni 2016

Op 4 juni vond de regionale Bever-doe-dag plaats in Wassenaar. HIer zijn we met de bevers naar toe geweest. Het weer was super. Het thema was 'de toekomstboom'. Een houthakker wilde de boom in Hotsjietonia omhakken, maar Bas Bos en Noa steken daar een stokje voor. Ze willen hem laten zien dat de boom mooi is en moet blijven. De bevers kunnen met allerlei spellen gekleurde boomblaadjes verdienen, zodat het een prachtige boom werd. De spelletjes waren allemaal in het thema bomen, afval en natuur. Daarnaast was er ook een springkussen, kon er geschminkt worden, marsmallows geroosterd worden boven kampvuur en was er voor iedereen heerlijke pannenkoeken en limonade. Aan het eind kreeg iedere bevergroep een fotolijstje met de groepsfoto die vandaag gemaakt is en voor iedere bever een badge voor op de blouse. Al met al een zeer leuke dag vandaag!

Ambulance en EHBO (mei 2016)

In mei hebben de bevers een bezoek gebracht aan de ambulancepost Alphen aan den Rijn. De opkomst daarvoor hebben we dit bezoek voorbereid, door het spelen van EHBO-ren-je-rot, het uitpluizen van de EHBO-koffer, het opstellen van vragen aan het ambulancepersoneel en het kleuren van een ambulance (als kado voor de ambulancepost). Toen we daadwerkelijk aankwamen bij de ambulancepost, waren alle ambulances weg helaas, maar we kregen uitleg over het werken op een ambulance(post), de bevers konden veel vragen stellen en werden zelfs verbonden op hoofd, arm of been. Ook kregen we een rondleiding door de ambulancepost. Aan het eind kwamen er toch nog net op het nippertje 2 ambulances terug en konden we die ook nog van binnen bekijken! Wat ontzettend leuk was dat! Een hele leerzame opkomst.

Nieuwjaarsopkomst 2 januari 2016: Zoet!

Het nieuwe jaar is bij de bevers 'zoet' begonnen. Het programma stond vandaag in het teken van snoep. Na een potje snoeptikkertje, gingen we mini-pionieren. Met marshmallows en spaghetti moest er een zo hoog mogelijke toren gebouwd worden. Dit bleek best lastig, waardoor er ook andere mooie bouwsels ontstonden. Daarna hebben we geproost op het nieuwe jaar met limonade (in een champagneglas). De bevers hadden natuurlijk ook trek en hadden nog geen marshmallow mogen opeten. Nu was het tijd om daar werk van te maken. Boven een waxinelichtje hebben de bevers een marshmallow 'geroosterd' en dan lekker tussen 2 biscuitjes opgegeten. Het nieuwe jaar is goed (en zoet) begonnen!

Beverpieten en installeren 5 december 2015

Een feestelijke opkomst vandaag. Het is 5 december, dus de bevers konden vandaag een beverpietendiploma verdienen. We begonnen met pietengym. Daarna was er een hindernisparcours met pakjes. Eerst met 1 pakje, toen twee en zo door zoveel als je kon dragen. En op een gegeven moment ook nog het parcours achteruit met al die pakjes. Wat een knappe beverpieten liepen er rond. Daarna hebben we hele hoge torens van pakjes gemaakt, tot wel bijna aan het plafond. Vervolgens gingen de beverpieten pepernoten eten zonder handen. Nog even wat limonade drinken en banken klaarzetten voor de papa's en mama's. En toen hebben we 8 bevers geïnstalleerd! Nu zijn ook Daan, Demi, Dylan, Jaymi, Jodie, Lotte, Robine en Thomas echte bevers. Nog een groepsfoto met confetti en toen was het hoogste tijd om naar huis te gaan. 

3 opkomsten over afval en recyclen

Bij de bevers stonden in oktober en november 3 opkomsten in het teken van afval en recyclen. Wat kun je doen met waardeloos materiaal? Op 10 oktober namen de bevers deel aan de schoonmaakactie van Park Zegersloot. Gewapend met grijpstokken, bezems en vuilniszakken hebben de bevers veel afval verzameld, wat anderen zomaar in de natuur neergooien. Wat je allemaal wel niet kan vinden! Op 24 oktober hebben de bevers door middel van een spel geleerd welk afval in welke soort afvalbak moet. Tevens hebben ze geknutseld met diverse afvalmaterialen (wc-rollen, lege danoontjebakjes, kurken, doosjes, eierdozen etc.). En op 7 november hebben de bevers kapotte apparaten uit elkaar geschroefd om te kijken hoe bijvoorbeeld een computer, radio, toetsenbord etc. er nu van binnen uitziet. Het waren weer geslaagde opkomsten. 

Te huur

Zoek je een leuke, 
groene omgeving 
met een mooi gebouw
voor jouw kamp of overnachting?
Dan ben je bij ons aan het goede adres! In ons gebouw kun je met 75 personen slapen en tot 150 mensen mogen er verblijven zonder overnachting. We liggen midden in het zegerslootgebied en op loop afstand van het Alphense centrum.

Hier vind je nog meer informatie.

Activiteiten

11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .