Bever-logeerweekend juli 2015

En dan was het zover....als afsluiting van het seizoen het bever-logeerweekend. Op zaterdag 4 juli werden alle bevers rond 8.30 uur verwacht bij een scoutinggebouw in Amsterdam. Daar gingen we logeren. Toen iedereen er was en de ouders weer naar huis waren, kon het weekend geopend worden. Het thema was 'terug in de tijd'. We gingen 's morgens eerst met de tram naar het centrum van Amsterdam; naar het Amsterdammuseum. Daar kregen we eerst een rondleiding door Het Kleine Weeshuis. Bevers konden zelf met een armbandje op ontdekking, naar hoe kinderen daar vroeger leefden. En er was een speurtocht.Daarna hebben we op het binnenplein met elkaar gegeten en vervolgens de rest van het museum bekeken. Daarna terug met de tram naar het clubhuis. Wat was het warm! Gauw badkleding aan, insmeren, wat drinken en naar buiten. Tijd voor waterspelletjes (waterballonnen overgooien, sponzenloop, sponzen doorgeven etc.) Ook op het strandje is even in het zabd gespeeld en hebben we lekker chips en drinken gekregen. Daarna terug naar binnen om de bedden op te maken. Tot het eten was er vrije tijd. De bevers hadden in het bos een hut gevonden en zijn daar hard mee bezig geweest die verder te volmaken. We aten 's avonds ook een beetje zoals vroeger en later op de avond was er kampvuur met marsmellows om te roosteren. Tegen tienen gingen we pas naar onze slaapzak. Velen waren al erg moe en sliepen snel. De volgende ochtend na het opruimen van de spullen en het ontbijt was er een speurspel (gebruiksvoorwerpen van nu hingen verspreid in het bos opgehangen, De bevers kregen een papier mee met foto's van dezelfde gebruiksvoorwerpen, maar dan hoe ze er vroeger uit zagen en moesten de juiste bij elkaar zoeken). Na het drinken konden de bevers nog ervaren hoe het is om met inkt en een kroontjespen te schrijven. Daarna nog even in het bos bij de hut spelen en toen was het al weer tijd om naar huis te gaan. Het was een geslaagd zomers weekend!