Inloggen

Inloggen

Text grootte

Welpen de Hollandsche Nachtegalen

Hallo...

De welpenhorde komt iedere zaterdag van 09.45 uur tot 12.00 uur bij elkaar in ’t Kraaiennest aan de Verlengde Aarkade (naast de begraafplaats). De groep bestaat uit maximaal 20 jongens en meisjes in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar.

Alles wat de welpen doen speelt zich af rond het thema van Jungleboek. Ieder staflid draagt een naam die voorkomt in het verhaal van Jungleboek. Sambua is het hoofd en de kinderen zijn de welpen.

Een welpenhorde bestaat uit een aantal nesten. Elk nest bestaat uit ongeveer 6 welpen. De twee oudste welpen zijn gids en hulpgids, zeg maar de leiders van het nest. Zij krijgen van de leiding wat meer verantwoordelijkheden.

Bij de start van de ochtend openen we gezamenlijk met het uitspeken de ‘wet’ en het hijsen van de vlag. Daarna volgen allerlei activiteiten. We sluiten de ochtend ook weer met zijn allen af.

Activiteiten 

Afhankelijk van de weersomstandigheden gaan we lekker naar buiten of blijven we binnen. De dingen die we doen zijn heel gevarieerd. Buiten activiteiten zoals: levend stratego en het smokkelspel. Binnen kunnen we andere spellen doen, maar een ochtendje knutselen is ook heel gezellig.

Regelmatig besteden we tijd aan het behalen van insignes. Nee, niet die van de Donald Duck. Onze welpen verdienen een insigne wanneer zij een bepaalde vaardigheid beheersen. Zoals: huishouden, kunstenaar, tuinman, verpleger of atletiek.

Elk jaar beginnen we het nieuwe jaar met een nieuwjaarsduik in het zwembad en in April doen we mee aan het Westlands Scouting Spektakel.

Elk voorjaar wordt er ook een keer gezeild met de zeeverkenners/loodsen en gevaren met hun wachtschip de 'Zuid Holland'.
 
Varen met de loodsen  Varen met de loodsen  Varen zuid-holland  Kleine kapitein


Zomerkamp

De activiteit waar iedereen het meest naar uitkijkt, is het zomerkamp. Daarvoor huren we een locatie van een andere welpenhorde ergens in Nederland. Elk jaar spelen we een ander verhaal waarin de kinderen betrokken worden en allerlei avonturen beleven. Natuurlijk ontbreken het kampvuur en de bonte avond niet.

Naast het zomerkamp, hebben we enkele keren per jaar een weekend, waarbij we in ’t Kraaiennest overnachten.

Zomerkamp 2008

 

Waarom scouting?

De opkomsten op zaterdag zijn vooral heel erg gezellig. De kinderen kunnen, binnen bepaalde grenzen, lekker hun gang gaan. Menig kind wordt thuis meteen onder de douche gestuurd.

Bij het samenstellen van het programma proberen we rekening te houden met het bevorderen van natuurbeleving, sociale vaardigheden, lichaamsbeweging en creativiteit.


Na de welpen?

In principe kunnen kinderen tot 12 jaar bij de welpen blijven. In overleg kan er voor gekozen worden dat een kind ½ tot 1 jaar langer blijft. Daarna gaan de meest kinderen door naar de speltak ‘Zeeverkenners’.


Voor meer informatie kunt u mailen naar roodiris [AT] outlook [DOT] com of bellen naar 06-21170708.
U kunt ook altijd een ochtend langs komen.

Met vriendelijke groet,
Iris Rood (Jacala)

Sinterklaasviering

SINTERKLAAS KOMT!!! Maar daarvoor hebben we eerst met alle speltakken activiteiten zoals taaitaai versieren, apenkooien & kadootjes inpakken gedaan. Na de limonade was het dan eindelijk zover. Sinterklaas kwam!

 

 

 
Eerst gingen we natuurlijk even voor de sint zingen met de pieten!
 

 

Nadat we keihard gezongen hadden voor de Sint.. gingen de Pieten ons een dansje leren. Hieronder wat filmpjes over hoe dat eruit zag...

 

 
 
 
 
Toen kwam de Sint eindelijk binnen...
 
Om 12:00 uur werd iedereen weer opgehaald... nadat we natuurlijk een pracht cadeau van de Sint gehad hadden. Iets heel nuttigs... een zaklamp! Iedereen heeft een topochtend gehad. En allemaal weer lief zijn in 2012.. misschien krijgen we volgend jaar van de Sint weer zo'n topcadeau!
 
Toedels

Overnachting op de Zuid-Holland & Overvliegen

Overnachting op de Zuid-Holland...
 
...wat een feest! Voor veel welpen is dit het leukste wat we maar kunnen doen. De nacht zelf kon ik helaas niet bij zijn. Dus kan niet heel veel erover vertellen. Maar als iemand anders dat wel wil doen, laat het dan maar weten. Dan zet ik dat erbij!
 
Zaterdagochtend kwam ik aan bij de Zuid-Holland. Alle welpen werden inmiddels al in zwemvesten gehesen om te gaan peddelen in de lelievletjes. Nadat de welpen over de vletjes verdeelt waren konden we gaan peddelen. Eerst even een beetje oefenen.
Hoe werkt dat ook alweer?! Er werden meteen wat dingen geleerd aan de kinderen. Wat is stuurboord (rechts)?! En wat is bakboord (links)?! Sturen op zo'n bootje viel ook niet mee voor iedereen.. nadat iedereen het een beetje doorhad. Kon er een wedstrijdje gepeddeld worden. Iedereen ging enthousiast van start.. maar al snel werden de meeste al moe...
 
Na een bittere strijd met ene hoop vals spel waren we allemaal gefinisht! Daar krijg je best trek van... gelukkig had de zeeverkennersleiding al knakworstjes voor ons opgewarmd. Lekker Lekker!
 
Na de lunch kon het overvliegen beginnen. Er waren wat zeeverkenners die naar de loodsen moesten overvliegen en ook 2 leiding die nog moesten overvliegen omdat ze naar de leiding waren gegaan. Er waren door de zeeverkenners & door de loodsen een super leuk, smerig en actief programma bedacht. Halverwege kon onze nieuwe leiding Sahi & Lowie niet gespaard worden.
Die moesten dus mee doen! Dat vonden de welpen extra leuk.. en ze werden dan ook goed toegejuicht!
 
Nadat de overvliegers schoon gespoeld waren en redelijk schoon waren was de dag alweer afgelopen.
 
De zeeverkennersleiding en wij als welpenstaf natuurlijk ook, vonden het super leuk om zo met heel de groep Hollandsche Nachtegalen een dag samen bezig te zijn. En we zijn van plan om dit vaker te gaan doen.
 
Bij de welpen & de loodsen staan de foto's van deze super dag! Het was top!
 
Toedels,
Jacala

Schilderen

Baloe & Sahi hadden via plankjes geregeld om te gaan beschilderen. De opdracht was dat je zelf mocht weten wat je zou schilderen zolang het maar met scouting te maken zou hebben. En dat hebben jullie allemaal heel goed gedaan.
 
Al jullie prachtige schilderwerkjes kunnen jullie in ons foto album bekijken! De leiding zal zorgen dat alle schilderijtjes aan de muur komen te hangen!
 
Toedels,
Jacala
 
 

Welpendag 2011

Welpendag 2011 in Voorhout... het was een succes!
Alle welpen werden door de leiding in groepjes van 4 ingedeeld. Daarna kreeg elk groepje een kaart & vriendschapkaartjes.
Zo konden ze vriendjes maken met andere groepjes. De vrienden geworden groepjes moesten die kaartjes inleveren bij een post. Wie aan het einde van de ochtend de meeste vriendjes had gemaakt, had gewonnen.. dit was het spel Levend Hyves!
 
Bij de post logboek schrijven, moesten de welpen een stukje schrijven over de dag. Nadat ze een stukje geschreven hadden werd er door de leiding beoordeeld hoeveel punten ze zouden krijgen.
Een paar van onze welpen hebben de volgende stukjes geschreven:
"Hallo wij zijn groepje 4 van de Hollandsche Nachtegalen. Wij willen vandaag super graag winnen, dus kom maar op met die kaartjes! We love scouting"
"Hallo wij zijn Hollandsche Nachtegalen groep 1. Wij zijn in Voorhout en het is mooi weer. Levend Hyves is een heel leuk spel. En we weten zeker dat we gaan winnen!!!!!!!!!!!!!!"
 

Na een overheeeeerlijk lunch konden we verder met de workshops. Theather, spelletjes, dansen, vuur maken, EHBO, koken of labaratorium. Alle welpen konden in 2 uur tijd 2 verschillende workshops doen.
Veel van de kinderen vonden dit allemaal erg leuk!
 
Aan het einde van de dag deden we nog even met zn allen het spel Hollandsche Leeuwen..
Hier een fimpje over hoe dat er ongeveer uit zag
 
Was een super dag! Volgend jaar doen we zeker weer mee!
Bij het fotoalbum van de welpen HN staan nog meer plaatjes van vandaag!
 

Jaar weer goed begonnen

We hebben inmiddels alweer wat opkomsten gehad. En het is voor de leiding soms nog even wennen, maar het is wel weer super gezellig!
We hebben een hoop nieuwe kijkers. Waarvan we hopen dat ze het naar hun zin hebben & bij ons blijven.
 
Volgende week welpendag 2011! Dat beloofd helemaal super te worden! Ik hoop dat jullie allemaal meegaan!
 
groetjes
Jacala
 
Ohwja.. bijna vergeten! We hebben ook een nieuwe leiding. Hij heeft nu 1 keer meegedaan, en volgens de andere leiding heeft hij het erg naar zn zin met de welpen & met de leiding. Als hij blijft wordt zijn naam Lowie!

Kamplocatie raden

Jaaa welpen we gaan bijna op zomerkamp! Maar waar Zouden we heen gaan!?

Hebben jullie al een idee?!

 

Jullie mogen het raden:

Gaan we naar...

  • Rotterdam?!
  • Amsterdam?!
  • Den-Haag?!
  • Alkmaar?!
Raden maar... & misschien raad je het wel voordat we heb vertellen de zaterdag dat we weg gaan!
Succes!

Subcategorieën

Te huur

Zoek je een leuke, 
groene omgeving 
met een mooi gebouw
voor jouw kamp of overnachting?
Dan ben je bij ons aan het goede adres! In ons gebouw kun je met 75 personen slapen en tot 150 mensen mogen er verblijven zonder overnachting. We liggen midden in het zegerslootgebied en op loop afstand van het Alphense centrum.

Hier vind je nog meer informatie.

Activiteiten

31 jan 2020 15:00 - 09:00
Gemeente Alphen aan den Rijn
31 jan 2020 15:00 - 09:00
Gemeente Alphen aan den Rijn
07 feb 2020 19:00 - 19:00
Mama-bever logeerweekend
14 feb 2020 16:00 - 23:00
Welpen BK
14 feb 2020 16:00 - 23:00
Welpen BK
22 feb 2020 18:30 - 11:00
Noëlla Kriele