Inloggen

Inloggen

Text grootte

Welpen de Hollandsche Nachtegalen

 Welpengroep de Hollandsche Nachtegalen

Welkom op de pagina van de welpen Hollandsche Nachtegalen van scouting Alphen aan den Rijn. Wij zijn een waterwelpengroep met kinderen van 7 tot en met 12 jaar en we draaien elke zaterdag van 9.45 tot 12.00 onze opkomsten in ‘t Kraaiennest (Verlengde Aarkade 24). Tijdens de opkomst zijn we veel buiten, we spelen vaak spellen zoals levend stratego of het smokkelspel. Soms zijn we tijdens de opkomst ook bezig met het leren van verschillende scoutingtechnieken, zoals het leggen van knopen, pionieren of het maken van een kampvuur. Daarbij leren we soms ook over de beginselen van het zeilen, zo worden de welpen al een beetje voorbereid op de doorstroom naar de 
Zeeverkenners 

Naast de normale opkomsten op de zaterdagen hebben we ook zo’n 2 keer per jaar een overnachting. De ene keer is dit in ‘t Kraaiennest, de andere keer gaan we op bezoek bij de Zeeverkenners en slapen we een nachtje op het wachtschip M.S. Zuid-Holland. Dan zeilen we vaak ook een dagje mee met hen. Ook gaan we altijd de eerste week van de vakantie op zomerkamp. 

Voor een actueel beeld van onze opkomsten kunt u een kijkje nemen op onze Facebookpagina; https://www.facebook.com/Hollandsche.Nachtegalen. Hier plaatsen we regelmatig foto’s van de opkomsten van onze gehele speltak (welpen (7 t/m 12 jaar), zeeverkenners (12 t/m 18 jaar) en loodsen (18+)). 

De welpengroep bestaat uit ongeveer 25 jongens en meisjes. Er zijn 5 vaste groepjes, nesten, met 5 à 6 kinderen per nest. De leiding heeft allemaal een jungleboek naam, zoals Bagheera, Kaa, Chil of Sahi. Meer algemene informatie over welpengroepen en het jungleboekthema vind je hier: https://www.scouting.nl/spel/welpen 

Mocht uw kind een keer mee willen kijken, dan kan dit! Er is nu echter wel sprake van een wachtlijst bij onze welpengroepen. Aanmelden om een keertje te komen kijken kan hier; https://www.scoutingalphen.nl/over-scouting/lid-worden/vrijblijvend-kijken 

Vragen over onze welpengroep kunt u gerust sturen naar ons email-adres; ScoutingwelpenHN [AT] gmail [DOT] com 

Met vriendelijke groeten, 
Janneke Keur (Sahi) 

Sinterklaasviering

SINTERKLAAS KOMT!!! Maar daarvoor hebben we eerst met alle speltakken activiteiten zoals taaitaai versieren, apenkooien & kadootjes inpakken gedaan. Na de limonade was het dan eindelijk zover. Sinterklaas kwam!

 

 

 
Eerst gingen we natuurlijk even voor de sint zingen met de pieten!
 

 

Nadat we keihard gezongen hadden voor de Sint.. gingen de Pieten ons een dansje leren. Hieronder wat filmpjes over hoe dat eruit zag...

 

 
 
 
 
Toen kwam de Sint eindelijk binnen...
 
Om 12:00 uur werd iedereen weer opgehaald... nadat we natuurlijk een pracht cadeau van de Sint gehad hadden. Iets heel nuttigs... een zaklamp! Iedereen heeft een topochtend gehad. En allemaal weer lief zijn in 2012.. misschien krijgen we volgend jaar van de Sint weer zo'n topcadeau!
 
Toedels

Overnachting op de Zuid-Holland & Overvliegen

Overnachting op de Zuid-Holland...
 
...wat een feest! Voor veel welpen is dit het leukste wat we maar kunnen doen. De nacht zelf kon ik helaas niet bij zijn. Dus kan niet heel veel erover vertellen. Maar als iemand anders dat wel wil doen, laat het dan maar weten. Dan zet ik dat erbij!
 
Zaterdagochtend kwam ik aan bij de Zuid-Holland. Alle welpen werden inmiddels al in zwemvesten gehesen om te gaan peddelen in de lelievletjes. Nadat de welpen over de vletjes verdeelt waren konden we gaan peddelen. Eerst even een beetje oefenen.
Hoe werkt dat ook alweer?! Er werden meteen wat dingen geleerd aan de kinderen. Wat is stuurboord (rechts)?! En wat is bakboord (links)?! Sturen op zo'n bootje viel ook niet mee voor iedereen.. nadat iedereen het een beetje doorhad. Kon er een wedstrijdje gepeddeld worden. Iedereen ging enthousiast van start.. maar al snel werden de meeste al moe...
 
Na een bittere strijd met ene hoop vals spel waren we allemaal gefinisht! Daar krijg je best trek van... gelukkig had de zeeverkennersleiding al knakworstjes voor ons opgewarmd. Lekker Lekker!
 
Na de lunch kon het overvliegen beginnen. Er waren wat zeeverkenners die naar de loodsen moesten overvliegen en ook 2 leiding die nog moesten overvliegen omdat ze naar de leiding waren gegaan. Er waren door de zeeverkenners & door de loodsen een super leuk, smerig en actief programma bedacht. Halverwege kon onze nieuwe leiding Sahi & Lowie niet gespaard worden.
Die moesten dus mee doen! Dat vonden de welpen extra leuk.. en ze werden dan ook goed toegejuicht!
 
Nadat de overvliegers schoon gespoeld waren en redelijk schoon waren was de dag alweer afgelopen.
 
De zeeverkennersleiding en wij als welpenstaf natuurlijk ook, vonden het super leuk om zo met heel de groep Hollandsche Nachtegalen een dag samen bezig te zijn. En we zijn van plan om dit vaker te gaan doen.
 
Bij de welpen & de loodsen staan de foto's van deze super dag! Het was top!
 
Toedels,
Jacala

Schilderen

Baloe & Sahi hadden via plankjes geregeld om te gaan beschilderen. De opdracht was dat je zelf mocht weten wat je zou schilderen zolang het maar met scouting te maken zou hebben. En dat hebben jullie allemaal heel goed gedaan.
 
Al jullie prachtige schilderwerkjes kunnen jullie in ons foto album bekijken! De leiding zal zorgen dat alle schilderijtjes aan de muur komen te hangen!
 
Toedels,
Jacala
 
 

Welpendag 2011

Welpendag 2011 in Voorhout... het was een succes!
Alle welpen werden door de leiding in groepjes van 4 ingedeeld. Daarna kreeg elk groepje een kaart & vriendschapkaartjes.
Zo konden ze vriendjes maken met andere groepjes. De vrienden geworden groepjes moesten die kaartjes inleveren bij een post. Wie aan het einde van de ochtend de meeste vriendjes had gemaakt, had gewonnen.. dit was het spel Levend Hyves!
 
Bij de post logboek schrijven, moesten de welpen een stukje schrijven over de dag. Nadat ze een stukje geschreven hadden werd er door de leiding beoordeeld hoeveel punten ze zouden krijgen.
Een paar van onze welpen hebben de volgende stukjes geschreven:
"Hallo wij zijn groepje 4 van de Hollandsche Nachtegalen. Wij willen vandaag super graag winnen, dus kom maar op met die kaartjes! We love scouting"
"Hallo wij zijn Hollandsche Nachtegalen groep 1. Wij zijn in Voorhout en het is mooi weer. Levend Hyves is een heel leuk spel. En we weten zeker dat we gaan winnen!!!!!!!!!!!!!!"
 

Na een overheeeeerlijk lunch konden we verder met de workshops. Theather, spelletjes, dansen, vuur maken, EHBO, koken of labaratorium. Alle welpen konden in 2 uur tijd 2 verschillende workshops doen.
Veel van de kinderen vonden dit allemaal erg leuk!
 
Aan het einde van de dag deden we nog even met zn allen het spel Hollandsche Leeuwen..
Hier een fimpje over hoe dat er ongeveer uit zag
 
Was een super dag! Volgend jaar doen we zeker weer mee!
Bij het fotoalbum van de welpen HN staan nog meer plaatjes van vandaag!
 

Jaar weer goed begonnen

We hebben inmiddels alweer wat opkomsten gehad. En het is voor de leiding soms nog even wennen, maar het is wel weer super gezellig!
We hebben een hoop nieuwe kijkers. Waarvan we hopen dat ze het naar hun zin hebben & bij ons blijven.
 
Volgende week welpendag 2011! Dat beloofd helemaal super te worden! Ik hoop dat jullie allemaal meegaan!
 
groetjes
Jacala
 
Ohwja.. bijna vergeten! We hebben ook een nieuwe leiding. Hij heeft nu 1 keer meegedaan, en volgens de andere leiding heeft hij het erg naar zn zin met de welpen & met de leiding. Als hij blijft wordt zijn naam Lowie!

Kamplocatie raden

Jaaa welpen we gaan bijna op zomerkamp! Maar waar Zouden we heen gaan!?

Hebben jullie al een idee?!

 

Jullie mogen het raden:

Gaan we naar...

  • Rotterdam?!
  • Amsterdam?!
  • Den-Haag?!
  • Alkmaar?!
Raden maar... & misschien raad je het wel voordat we heb vertellen de zaterdag dat we weg gaan!
Succes!

Subcategorieën

Te huur

Zoek je een leuke, 
groene omgeving 
met een mooi gebouw
voor jouw kamp of overnachting?
Dan ben je bij ons aan het goede adres! In ons gebouw kun je met 75 personen slapen en tot 150 mensen mogen er verblijven zonder overnachting. We liggen midden in het zegerslootgebied en op loop afstand van het Alphense centrum.

Hier vind je nog meer informatie.