Inloggen

Inloggen

Text grootte

Welpen de Stokstaartjes

        

De Stokstaartjes zijn in september 2009 gestart als nieuwe welpen groep in Alphen aan den Rijn.
De welpen hebben een leeftijd van 7 tot en met 11 jaar. Eén keer per jaar (na het zomerkamp) kun je dan overvliegen naar de Scouts of de Zeeverkenners.
 
Stokstaartjes zijn bij uitstek groepsdieren. Onze groep (horde) gaat er graag op uit, zowel binnen als buiten Alphen aan den Rijn om nieuwe situaties en dingen te ontdekken. We vergeten natuurlijk niet om de dingen te doen die het scout zijn leuk maakt zoals bijvoorbeeld speurtochten, knopen leggen en pionieren. Als hoogtepunt kijken we elk jaar uit naar een kamp van 6 dagen.
De groep bestaat momenteel uit 28 welpen en 6 volwassen leiding.
De groep is verdeeld in vier nesten, dit zijn groepjes welpen met een evenwichtige indeling. Dit zorgt ervoor dat jongens & meisjes, groot & klein, goed met elkaar leren samen te werken. Elk nest heeft een eigen kleur. In elk nest is een gids (leider) gekozen, die zijn nest probeert te leiden en te sturen in samenwerking. De gids wordt geholpen door een hulpgids.
 
De opkomst is de ene week op zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 en de andere week op zaterdagmiddag van 13:00 tot 15:00.
Het programma is altijd ruim van te voren bekend, zodat je altijd weet hoe laat we draaien.
 
Bekijk onze foto's, om een indruk te krijgen wat we elke week met elkaar doen.
Is deze manier van ontspanning iets voor jou, dan kun je een keer komen kijken.
Je kunt je hiervoor aanmelden door hier te klikken.
 
 

Zomerkamp
Ieder jaar gaan we een week op kamp.

Op deze pagina is te zien wat wij allemaal aan het doen zijn.

Lees meer: Welpen de Stokstaartjes

170909 Hieperdepiep Hoera

Het was een hele bijzondere opkomst en er was een feestje te vieren want de scoutinggroep "De stokstaartjes" bestaat dit jaar alweer 8 jaar! Het lokaal was mooi versierd met allemaal ballonnen en slingers. We mochten allemaal een vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje meenemen die gezellig zou mogen komen kijken en dat hadden we dan ook gedaan!
Eerst hadden we natuurlijk een spelletje gedaan waarbij we de namen wat beter konden leren. We gingen het spel met de krant doen waarbij je dus een naam moest zeggen van iemand als een kind met de krant op je af kwam lopen. Zo leerden we de namen en de leiding hielpen de kindjes die kwamen kijken.
Daarna gingen we verschillende varianten doen op stoelendans. Bas had een leuke afspeellijst gemaakt met muziek die iedereen wel kende. Eerst gewone stoelendans en daarna een versie met ballonnen. Je moest dus een ballon vast houden als ze muziek stopte, die daarvoor, toen de muziek nog aan stond, door het lokaal moesten zweven waarbij je ook nog moest zorgen dat de ballon de grond niet raakte.
Er was ook nog een prachtige taart gemaakt door de moeder van Tejo en Siep die we met z'n allen, met wat limonade erbij, heerlijk opgepeuzeld hebben.
Vervolgens moesten we al weer de afsluiten. 


Iedereen had het naar zijn zin gehad en het was dus een geslaagd feestje!    

Opkomst 31/10/15 De Stokstaartjes

Image
Zaterdagochtend 31 oktober na het openen begonnen de Stokstaarten aan het insigne voor dit half jaar. Een vogel en een konijn kwamen de zaal binnen en vonden een enveloppe. Na een heel toneelstuk waar allerlei dieren in voor kwamen bleek er in de enveloppe het insigne te zitten : drama. 

 We gingen eerst eens oefenen hoe je dan boos moet lopen of blij een gat in de lucht kon springen. Toen we lekker opgewarmd waren werd er een verhaal voorgelezen. Maar we moesten niet op een stoel blijven zitten, nee we moesten het verhaal uitbeelden. Zo werden we wakker, smeerden we een boterham en liepen we door het bos. 

Lees meer: Opkomst 31/10/15 De Stokstaartjes

Jumbo

Scouting zaterdag 21 februari 2015.
 
 
De naam van de opkomst was Jumbo.
We gingen allemaal leuke spelletjes doen.
Want we moesten zelf spelletjes mee nemen.
Ik had bijvoorbeeld het spel Doolhof mee genomen.
En Tim had een spel met een hond en botjes.
En Quinten had een spel van Donald Duck en Nederland.
Vandaag ging Maureen ook nog trakteren.
Ze had bakjes met snoepjes erin getrakteerd.
Het was een hele leuke scouting opkomst.
 
Groetjes Ruben.

Ren je rot

Ik vond het heel leuk . Omdat ik het zo leuk vond komt... Omdat je met Levend Ganzenbord met de dobbelsteen moest gooien. En op welk nummer je stond dat kaartje moest je dan op zoeken. En daar stond dan een opdracht op en die moest je dan uitvoeren. En als je dat dan had gedaan dan mocht je weer met de dobbelsteen gooien. En wie volgens mij als eerste op nummer 72 staat, heeft gewonnen. Ik vond het een hele leuke dag!
Groeten RubenIk vond het heel leuk . Omdat ik het zo leuk vond komt... Omdat je met Levend Ganzenbord met de dobbelsteen moest gooien. En op welk nummer je stond dat kaartje moest je dan op zoeken. En daar stond dan een opdracht op en die moest je dan uitvoeren. En als je dat dan had gedaan dan mocht je weer met de dobbelsteen gooien. En wie volgens mij als eerste op nummer 72 staat, heeft gewonnen. Ik vond het een hele leuke dag!
Groeten Ruben

Petje op dasje recht

Vandaag zijn er drie kinderen geïnstalleerd dat was erg leuk. veder zijn we nog het bos in gegaan. we hebben daar een spel gedaan waar bij we de leiding moesten zoeken. De leiding hadden allemaal verschillende kaartjes en ze verstopte zich ergens in het bos. Met de kaartjes ging het zo je begon zonder kaartje zonder kaartje moest je de spits muis vinden met de spits muis moest je de raaf vinden met de raaf moest je het konijn vinden met het konijn moest je de wezel vinden met de wezel moest je de vos vinden en de vos was 1 punt. Als je daar een fout in maakte (bijvoorbeeld van de raaf naar de wezel) moest je je kaart inleveren maar je vos moest je houden. Omgekeerd telt dit niet (bijvoorbeeld van de raaf naar de spits muis) moest je je kaart houden. En er zijn ook nog 2 kinderen komen kijken. En aan het eind kregen we cake en limonade. Het was heeeeeeeel erg leuk.  
 

Zomerkamp

Voor het zomerkamp is er een aparte webpage gemaakt.
Daarnaast zijn er elke dag natuurlijk ook foto's gemaakt.
 

Subcategorieën

Te huur

Zoek je een leuke, 
groene omgeving 
met een mooi gebouw
voor jouw kamp of overnachting?
Dan ben je bij ons aan het goede adres! In ons gebouw kun je met 75 personen slapen en tot 150 mensen mogen er verblijven zonder overnachting. We liggen midden in het zegerslootgebied en op loop afstand van het Alphense centrum.

Hier vind je nog meer informatie.

Activiteiten

11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .