Inloggen

Inloggen

Text grootte

Zomerkamp 2019

Dag 7, 27 Juli 2019

De laatste dag is aangebroken. De sfeer zit er nog goed in.

Het was een super warm en leuk kamp.

Goede vakantie allemaal.


Dag 6, 26 Juli 2019

Na een lekker nachtje slapen in een opgewarmd gebouwtje waren een aantal welpjes op tijd wakker. Het was buiten super lekker, een stuk beter dan in de slaapzaal dus gingen ze maar snel naar buiten om daar een boekje te lezen. Rond een uur of 8 kwam het zonnetje over de bomen heen en steeg de temperatuur al snel. Tijd voor het ontbijt dus. Bij het ontbijt lagen weer boterhamzakjes, want vandaag gaan we op pad. Ondanks alle rariteiten van Mirjam (door alle Stokstaartjes vergeven overigens) is het toch gelukt om de kaartjes voor de dierentuin op tijd te hebben.

Lekker op tijd komen we aan bij de Dierentuin. Niels en Marco rijden nog een keer terug om de rest van de Stokstaartjes op te halen. De rest kijkt alvast wat rond voor de dierentuin tot we plotseling een harde gil horen. Door de hitte waren en een aantal agressieve wespen, waarvan er één klaar was om ons lieve Stokstaartje te prikken. Gelukkig was er een goede EHBO post.

De dieren in de dierentuin lieten zich niet kisten door het warme weer en waren goed te zien. Tot grote geluk van Bonita kwam zelfs de giraffe naar ons toe voor een mooie selfie. Na wat spelen en dieren bewonderen was het toch wel wat warm geworden. De zeeleeuwen show blijkt in een koele ruimte te zijn, zodat we daar lekker onze lunch hebben gegeten en genoten hebben van de show.
Na deze verkoeling op weg naar RavotAapia voor spelen en een afscheidsijsje van Antoinette, want die stopt na dit kamp
L.

Weer terug op het clubhuis stond het fruithapje klaar en was het tijd om de laatste voorbereidingen voor de bonte avond te treffen. Driftig werd alles geoefend en de kleding opgezocht. Het feest begon met een grote stapel pannenkoeken, die de hongerige maagjes goed vulde.

Dan is het eindelijk tijd voor de bont avond. Een mooie lineup met een groot variëteit aan raadsels & moppen, dansjes, toneelspel en muziek.
De volgende acts waren te bewonderen:

  • De moppentrommel van Jaiden
  • Een mooi vioolspel met achtergrond gezang door Maaike, Iris en Femke
  • Hersenkrakende raadsels door het trio Evan, Jasper en Siep
  • Dansen op de muziek Prem (Bruno Mars) door Lindsey & Charlottte
  • De moppentappers Lois, Jari en Nils
  • Spannend toneelstuk van Sjors, Stijn en Iskander
  • En tot slot het kamplied door de leiding
  • Springen en hupsen tijdens de verrückte halbe stunde

Nieuwsgierig naar de tekst van het kamplied? Hieronder zie je de tekst.

Melodie: YMCA

 Wie heeft, toch die kaartjes gejat
We gaan speuren: naar de dader op jacht
We gaan speuren: heel veel opdrachten doen
Zie ik daar een vin-ger-af-druk

We gaan speuren: snel weg uit deze room
met zijn allen, vreemd doen daar in de stad
Voetje tikken of een knuffel met boom
Tetris spelen en ook risken


Het is warm op het Stokstaartjes kamp
Wat is het warm op het Stokstaartjes kamp        

Assepoester was stout, knoeien met elfenstof
’t Feestje verzieken van onze Pooh 

Het is warm op het Stokstaartjes kamp
Wat is het warm op het Stokstaartjes kamp        

Een gedoe met de tijd
En het zwembad is cool
Lekker hard van de glijbaan ahhaha..af

Waar gaat, die geheim agent heen?
En wie is het? kijk eens goed om je heen.
Ja zo los je, de puzzel goed op
En nog letters vinden ook nog

Even kijken en weer terug naar jouw groep
Dan zelf tekenen heb ik het vakje wel goed
Op een lijntje en de bingo is daar
Klaar om fikkie te stoken..

Het is warm op het Stokstaartjes kamp
Wat is het warm op het Stokstaartjes kamp


Dag 5, 25 Juli 2019

Man o man, wat een snik hete dag was dit. Het begon vanmorgen al vroeg en het werd alleen maar erger. Toch…een stokstaartje laat zich niet kisten en slaat zich er wel doorheen.
We starten rustig met een ontbijtje met een lekker eitje. Als eerste stond er levend bingo op het programma. Een hersenkraker en een uitdaging voor de tekenkunsten. En ja hoor, alle groepjes hadden uiteindelijk een bingo. Aan het einde van de bingo hadden we een live verbinding met de rechercheur die op vakantie was op het strand. Gelukkig kon ze ons vertellen waar ze nog een aanwijzing had laten liggen. Dat bleek een sleutel te zijn van een auto die van Mirjam en Philip is. Daarmee kon Marco afgestreept worden van de lijst.

De lunch was een soort picknick op het terrein. Met een kaas/kruiden broodje voor de liefhebber en die waren er genoeg. Na dit maaltje eerst wat waterspelletjes gedaan om af te koelen. In no-time was iedereen kletsnat en weer afgekoeld om te beginnen met het geheim agent spel. Een heel uitgebreid logiquiz achtig spel. Er werd hard gepuzzeld en iedereen had ook nog eens de goede oplossing gevonden. In de E.H.B.O. tas bleek de laatste aanwijzing te zitten. Een zakmesje bleek ook nog gevonden te zijn. Aangezien de kok alleen serieuze messen heeft was hij daarmee ook niet de dader, dus moest Mirjam het wel gedaan hebben.

Met enige druk van de Stokstaartjes bekende zij, met schaamrood op de kaken, dit gedaan te hebben. Dit omdat na het leuke uitje op vrijdag, het kamp al weer bijna voorbij is. Dat wilde ze niet. Dat vonden de Stokstaartjes wel lief en ze waren gelukkig niet boos op Mirjam. Met de aanwijzingen die de Stokstaartjes hebben gehad konden ze al snel de brief vinden en hebben we met zijn allen nog gekeken hoe Mirjam het nu allemaal gedaan heeft.

Het avondeten was ook aangepast aan de temperatuur. Een broodje hamburger met frites van de tafel eten. Succes verzekerd. Voor het toetje hadden we een vuurtje nodig, wat meteen het examen van de vuurmeesters was. Al snel bleek dat het wel iets te warm hiervoor was, dus is het examen maar vroegtijdig gestopt. Gelukkig hadden we wel genoeg vuur voor banaan met choco uit het vuur. Daarbij nog een lekker kaneelbroodje en de buikjes waren helemaal vol.

Na wat vrijspelen iedereen lekker door de douche heen en het mandje in. Iedereen sliep snel, want die hitte maakt ook erg moe.

En de foto's....Die staan op https://www.scoutingalphen.nl/speltakken/welpen-de-stokstaartjes/foto-wst/category/1210-zomerkamp-2019-dag-5


Dag 4, 24 Juli 2019

We hadden de raampjes maar open gelaten, dus komt er met de frisse lucht ook al vroeg een zonnestraaltje de slaapzaal van de Stokstaartjes binnen. De meeste lieten zich daar niet door storen en sliepen heerlijk door. De andere Stokstaartjes gingen een boekje lezen, waarbij er toch opmerkelijk vaak een zaklamp werd gebruikt om het licht van de zon te overtreffen. Gewoon omdat het kan.

Bij het ontbijt vers brood. Overigens best wel eens leuk om tussen al die pensionado’s te wachten voor de winkel opengaat. Ik heb me maar even onthouden van de laatste roddels van het dorp.
Met het verse brood hebben we maar gelijk een lunchpakket gemaakt, want vandaag staat een dagje zwemmen op het programma. Het is een mooi zwembad en we hebben een heerlijk plekje op het gras. De glijbanen zijn snel en leuk, zo komen we zo’n warme dag wel door. Geen foto’s, want dat kan in de huidige tijd niet meer.

Aan het einde van de dag komen we weer terug op het kampterrein, waar het dagelijkse fruithapje klaar staat. Het diner is aangepast aan de mexiaanse temperaturen, we eten taco’s en tortilla’s. Door de hitte waren we wat laat aan het eten, dus kwamen er ouders tijdens het eten binnen om hun spruitje op te halen. We gaan het kamp met 2 stokstaartjes minder verder, want die gaan op vakantie. Ze hadden wel een mazzeltje, want de appelcoblers waren bijna klaar, die konden ze mooi ook nog even proeven.
Na het eten is er een postmomentje en deze keer zat er een enveloppe bij met een aanwijzing. Het bleek een parkeerschijf te zijn. Omdat van de overgebleven verdachten, alleen Tim geen auto mee had, is hij doorgestreept. We hebben nog 3 verdachten over.

Ondanks de hitte was er genoeg animo voor een kampvuur. Gezellig het verhaal bij het kampvuur voorlezen, met popcorn. Als afsluiter nog even een warmte shot van een hoge vlam met koffiepoeder. Kids: Don’t try this at home.
Ondanks het chloorbadje was het toch wel handig om nog even wat zwart van de Stokstaartjes te poetsen, zodat ze schoon de nacht gingen begroeten.

 


Dag 3, 23 Juli 2019

De zon was al wakker voordat wij wakker waren. Met een klein beetje hulp van Jochem Myjer lukte het iedereen om op te staan en de zon te aanschouwen. Na het ontbijten gingen de Stokstaartjes verschillende kaartjes van landen vinden. Op een groot bord van Europa hebben we daarmee levend Risk gespeeld. Dat maakte zeker hongerig. Tijdens de lunch hebben we gemerkt dat het brood van Zonneveld’s bakkerijen ook heel lekker is als wentelteefje. Oja, het brood is door Zonneveld’s bakkerijen gesponsord. Heb ik dat al eens verteld?

De middag zijn we begonnen met de vakantiegroet aan ouders/opa & oma enzo. De mooie knutsels komen jullie kant op, of niet, maar dan is het wel bij opa & oma te bezichtigen. Het tweede deel van de middag gingen we levend Cluedo doen. Met verschillende spelletjes kon je enveloppen krijgen waarmee bepaald kon worden wie het heeft gedaan, met welk voorwerp en waar. De stoute doornroosje bleek met elfenstof op het feestje van beertje Poeh iemand in een lange slaap gebracht te hebben. Het groepje van Mirjam bleek het beste te zijn met valsspelen en heeft dus gewonnen.

Het eten moesten we zelf gaan koken, lekker aan de gourmet. Met veel liefde en plezier werden de meest mooie baksels gemaakt en nog opgegeten ook. Na het gebak waren we wel toe aan een lekker ijsje, en daarmee was het maaltje weer compleet.

Het was inmiddels al laat geworden, dus nog even vrij spelen en voor een aantal een vuurtje maken. Daarna nog even goed het zwart van het lijf boenen en hop het mandje in. Na het gebruikelijke (licht aangepaste) avondritueel waren alle Stokstaartjes weer klaar voor het bezoek van Klaas Vaak.

Check de foto's op https://www.scoutingalphen.nl/speltakken/welpen-de-stokstaartjes/foto-wst/category/1208-zomerkamp-2019-dag-3


Dag 2, 22 Juli 2019.

De Stokstaartjes waren gisteren snel gaan slapen, dus waren de eerste op tijd om de zon op te zien komen. Om 8 uur was uiteindelijk iedereen gereed om de dag aan te vangen. De dag begon met een lekker ontbijtje en wat corvee. Als eerste stond de escape room op het programma. Al snel had de eerste groep de code gevonden. Helaas, na het invoeren van deze code bleef het slot dicht. Natuurlijk was de code van het slot volgens velen niet goed… Een kleine 2 uur later was de code toch gekraakt en werd de schat in het doosje zichtbaar. Er zaten 2 gele en 2 paarse aanwijzingen in. Het is nu nog totaal onduidelijk wat ermee te doen, maar hebben is hebben.

Tijdens de lunch was er een bockworst op een heerlijk broodje van Zonneveld’s bakkerijen, smullen dus. Na de lunch de auto in naar het centrum van Veenendaal. Daar was de opdracht om net zo creatief te zijn als een crimineel. Er was een crazy 63 lijst met een diversiteit aan opdrachten. Zo moesten ze met tien man tegelijk een boom knuffelen (terwijl ze zelf maar met 6 personen in een groep zaten), iemand ter huwelijk vragen, nagels laten lakken en nog meer van dat soort dingen. Genoeg om veel lol te hebben en een onvergetelijke indruk achter te laten in Veenendaal. Missie geslaagd. Na een lekkere wandeltocht terug naar het clubhuis was het even vrijspelen en wat fruit eten alvorens we de voorzitter van Scouting Alphen aan den Rijn konden verwelkomen. Die kwam gezellig op bezoek met zijn moeder en prikte uiteraard een vorkje MARCOroni mee. Hij wist helaas niet het antwoord op onze prangende vraag waarom Palingworst zo heet. Gelukkig kon Google ons van het juiste antwoord voorzien. Het maal werd afgesloten met een super mooie vlaflip.

In de avond gingen we levend Tetris doen. Tussen de Tetris blokken zaten ook nog 2 paarse puzzelstukken. Daar hebben we er al meer van. Goed bewaren dus. De Tetris-blokjes moesten via een estafette opgehaald worden. Na een keer gelijkspel had groep 1 net iets meer punten dan groep 2.

De kids waren ernstig zwart geworden, wat met een beetje zeep en water prima van de lijfjes gescheiden kon worden. Voor het slapen gaan nog een stukje van het boekje lezen en ons eigen verhaal natuurlijk. Dit keer zijn we ook maar naar de maan gevlogen. Onderweg nog wel wat vage droeftoeters en gemolken geiten tegen gekomen, maar gelukkig zijn we toch weer goed geland.
De Stokstaartjes waren knap moe, want ze lagen al snel te knorren.


Dag 1, 21 Juli 2019

We hebben lang genoeg gewacht en eindelijk is het zover: HET ZOMERKAMP 2019 begint.

Wel een beetje vreemd dat er een rood / wit lint om het hek heen zit. Gelukkig wordt het snel weggehaald en kunnen we naar binnen. De bedjes worden snel gespreid en al snel staan de vaders een voor een de luchtbedden vol te pompen. Niet veel later heeft iedereen een plekje, al blijkt dat nog niet het beste plekje te zijn, dat komt later wel.

Traditioneel beginnen we met een koek en een lekkere lunch, die weer mede mogelijk gemaakt is door onze huisbakker Zonneveld’s bakkerij. We waren weer verwend met zo’n beetje alle broodsoorten die je in de bakkerij kan vinden. Had ik al gezegd dat dit alles door Zonneveld’s bakkerij gesponsord is?

Nu de buikjes gevuld zijn konden we het kamp openen met het hijsen van onze vlag. Daarna was er wat droevig nieuws, het rood/witte lint zat er niet voor niets. De enveloppe met de kaartjes van het uitje van vrijdag is verdwenen en waarschijnlijk heeft iemand van de leiding dat gedaan. De rechercheur heeft al een aantal aanwijzingen gevonden en roept de hulp van de Stokstaartjes in.

Het speurneuzenkamp is begonnen. Meteen een mooie tijd om de ouders nog even een laatste knuffel te geven en gedag te zwaaien, al won bij een aantal Stokstaartjes het spelen op het terrein het van het uitzwaaien van de ouders.

Met een volle waterfles en het velletje ingesmeerd met factor 50 snel op pad voor de speurtocht. De Stokstaartjesrechercheur wees ons de weg, al was hij soms wel stiekem door iemand op een andere plek gehangen. We vonden alle vingerafdrukken en een kaart met vreemde code. Met een code kaart kwam daar een aanwijzing uit: “Zoek tijdens het kamp de aanwijzingen in drie kleuren”.
De grote kaart met alle vingerafdrukken bleek ook nog een geheime code te hebben, die zichtbaar was toen we het blad gingen verwarmen. Het bleek dat Antoinette het niet gedaan kon hebben, dat is één verdachte minder.

Als diner was andijvie stamppot met een bal gehakt gekozen en het stond zowaar ook op tafel. Met een ijsbolletjes tang werden leuke gezichtjes gemaakt en de bordjes gingen schoon leeg. Het toetje moest natuurlijk kubus ijs zijn, wat wel prettig was omdat de ijsbolletjes tang al vies was.

Na het eten was het vrij spelen en fik maken. Vooral bij het vuur maken blijkt het mogelijk dat een “schoon” stokstaartje van top tot teen in no-time volledig zwart kon worden. Nog snel een verhaaltje voor het slapen gaan en al snel lagen alle Stokstaartjes te knorren.

Check ook de foto's: https://www.scoutingalphen.nl/speltakken/welpen-de-stokstaartjes/foto-wst/category/1206-zomerkamp-2019-dag-1

Zomerkamp 2018

 

Dag 6, 20 juli 2018

Eindelijk is het zover. We mogen de oude kleren aan. Al kort na het wek-ritueel zijn alle stokstaartjes klaar voor vandaag. Eerst natuurlijk ontbijten. Dit keer was er een pistoletje en ei naar keuze bereid.
Na het ontbijt snel afwassen en de auto in op weg naar boerderij Bouwlust. Een groot gejuich in de auto toen we het parkeerterrein opreden.

We begonnen met wat limo en een lekkere koek, waarna we allemaal in setjes van 2 een bal kregen. Die moesten we de hele tijd meenemen. De foto’s spreken boekdelen over wat wij hebben gedaan. Het heeft in iedere geval een hoop modderslootjes te maken, waarbij het niet de bedoeling is dat je droog blijft. De lunch met friet en een snack maakte het feest compleet.

Na al dit leuks gingen we ook nog een puzzeltocht met een huifkar doen met als afsluiting een lekker ijsje op de boerderij.

Weer terug bij het clubhuis werd er nog even geoefend voor de bonte avond. Daarna gingen we de pannenkoeken berg te lijf, zodat we met genoeg energie aan de bonte avond konden beginnen. Een paar mooie dansen en een quiz werden met veel enthousiasme neergezet. De leiding sloot met een soepel lopend liedje de avond af. De muziek is geinspireerd op trafassi. Benieuwd naar de tekst? Hier komt ie:

Kleine jaren, grote jaren, doe ze in de tijdmachien

Laat maar lekker draaien, welke tijd gaan wij nu zien

Kleine jaren, grote jaren, doe ze in de tijdmachien

Laat maar lekker draaien, welke tijd gaan wij nu zien

 

Eerst maar naar de toekomst toe, want we zijn nog lang niet moe

De kleding is een beetje raar, lekker filmen met elkaar

De dag erop gingen we terug, ja dat ging echt heel vlug.

Met takken en wat klei, hadden we zo een hut erbij.

 

Kleine jaren, grote jaren, doe ze in de tijdmachien

Laat maar lekker draaien, welke tijd gaan wij nu zien

Kleine jaren, grote jaren, doe ze in de tijdmachien

Laat maar lekker draaien, welke tijd gaan wij nu zien

 

Piramide en mummie tijd, zijn we toch die mummie kwijt

Maar we vinden hem toch wel, ja een stokstaart doet dat snel

Shoppen doen we zonder geld en er wordt dan niet geruild.

Zwemmen is een heel groot feest, in de glijbaan zit zelfs een beest.

 

Kleine jaren, grote jaren, doe ze in de tijdmachien

Laat maar lekker draaien, welke tijd gaan wij nu zien

Kleine jaren, grote jaren, doe ze in de tijdmachien

Laat maar lekker draaien, welke tijd gaan wij nu zien

 

Een burcht was toen heel erg hot, met een bal gooi je die snel kapot

Houtje snijden is echt leuk, en van de muggen krijg je jeuk

In het zand ligt heel veel goud, waterschieten is niet koud

Als laatste sporten in het veld, jullie zijn allemaal een held.

 

Dag 5, 19 juli 2018

 

Oei, oei, het opstaan wordt al iets moeilijker. Toch lukt het iedereen om onder het genot van een muziekje weer op te staan en even later zit iedereen weer aan het ontbijt met een lekker eitje.
De professor heeft goed nieuws, de teletijdmachine moet het nu goed doen. Hij start de machine op en…..jawel hoor 1905. We kunnen de goudstaven voor zaterdag weer terugleggen.
Daarna start het insmeer ritueel en duiken we de auto’s in om een stukje te rijden. Gelukkig is het niet ver en als iedereen er is gaan we bepakt en gezakt op weg.

Aangekomen op de goudzoekplaats lusten we wel een warme hotdog. Het brandertje doet het goed en de hotdogs smaakten prima. Daarna was het tijd om het zand te zeven om de goudklompjes te vinden. We vinden er een heleboel en ook nog wat hele goudstaven.
Voordat we weggaan zoeken we de juiste plek om de goudstaven te begraven. Oef, die last is ook weer van onze schouders. Helaas was er wat blauwalg in het water, dus geen zwempret helaas.

Daarom is het tijd om weer terug te lopen naar de auto’s en rap op weg naar het clubhuis. Omdat iedereen toch wel wat verhit was, hebben we de waterpistolen en waterballonnen maar gepakt. Als echte cowboys & girls is er hard geoefend met schieten en uiteindelijk was iedereen goed nat.
Evan moest even iets later aanschuiven, want hij wilde nog aan het kook insigne werken. De laatste handelingen aan het desembrood en natuurlijk de tomatensoep. Het brood was goed gelukt met een lekker knapperig korstje en ook de soep smaakte prima. Is het goed genoeg voor het kook-insigne? Jullie zullen het zaterdag horen.

’s Avonds werden er nog wat houtjes gesneden en was er nog tijd voor een mooi verhaal dat begon op de prairie en eindigde met een feest met de koeien en een droeftoeter. Genoeg voor iedereen om voldoende zand in de ogen te hebben en snel naar dromenland te vertrekken.

 

Dag 4, 18 juli 2018

 

Het is merkbaar dat het kamp al een paar nachtjes onder weg is, het volk wordt al wat trager wakker. Gelukkig hebben we genoeg muziek om iedereen wakker te maken en al snel is de dansvloer gevuld.

Na het ontbijt kwam de professor met weer een iets betere versie van de teletijdmachine. Zoals jullie al hebben gezien zijn we vandaag in de middeleeuwen beland, het jaar 1000. Omdat ze in de middeleeuwen zichzelf niet al te goed wasten, gingen we ons vandaag maar wassen in het zwembadwater. Vooral de glijbaan viel goed in de smaak met allemaal interactieve sensoren erin.
Tejo is in de vakantie jarig en heeft daarom in het zwembad op heerlijke ijsjes getrakteerd. Natuurlijk kreeg hij als tegenprestatie een mooi gezang van alle Stokstaartjes en leiding.
Na een volle dag in het zwembad was er voor het diner nog wat tijd om vrij te spelen. Dat was genoeg om de rechtbank om te bouwen tot hondenhotel.

Op het menu stond macaroni met vla-flip toe, succes verzekerd.
Na het eten werden er nog wat burchten omgeworpen. Een mooi gekletter, zeker met de grote burchten. Daarnaast gingen een paar Stokstaartjes vuur maken. Voor Sanne was het extra spannend, want zij ging haar examen voor het insigne vuurmeester doen. Heeft ze het gehaald? Dat horen we traditiegetrouw zaterdag.
Het was overigens druk met insignes verdienen, want Evan heeft het brood gekneed voor zijn kook insigne. Morgen wordt die in de dutch oven gebakken en moet er ook nog een heerlijke tomatensoep komen. Dat gaat vast lukken, we zullen het wel gaan zien.

De vuurmeesters (volleerd en in opleiding) hadden een mooi vuur neergezet. Nu dat vuur er toch was, zijn we maar meteen wat marshmallows op een stokkie gaan prikken. Met zorg werden ze geroosterd en tussen 2 kaakjes had iedereen weer een heerlijk hapje te pakken. Omdat het kan hebben we ook nog lekker veel popcorn gemaakt. Daarna even extra poetsen en snel het mandje in, want na zo’n dag is iedereen knap moe.

Dag 3, 17 juli 2018


Bijna iedereen was al wakker toen en na Jochem Myjer was iedereen echt wakker. De laatste was Niels, die ook nog wat stokstaartjes springend op zijn bed nodig had.

Na het ontbijt kwam de professor ons vertellen dat de teletijdmachine weer wat meer kon. Nu vervoerde hij ons naar de tijd van de oude Egyptenaren. Wow, daar wilde de Stokstaartjes wel meer van weten, dus snel naar buiten en erop uit. Maar wat was dat nou? De zak met snoepjes was leeg, nouja, bijna leeg. Er was alleen een briefje van een mummie die de snoepjes opgegeten had. Dat konden we natuurlijk niet zomaar laten gebeuren, dus hop achter de mummie aan. Dat was niet zo heel moeilijk want die mummie had met Pyramides aangegeven waar hij heen was gegaan. Onderweg nog een paar opdrachten, zoals een Pyramide in elkaar zetten of iemand uit de groep omvormen tot een mummie. Eenmaal terug vonden we gelukkig de mummie en was er nog genoeg snoep over voor iedereen.

Met dank aan bakker van Kempen voor het brood stond er bij de lunch een grote stapel wentelteefjes klaar. Die gingen erin als wentelteefjes.

In de middag hebben we nog mooie kaarten gemaakt voor het thuis front. De meest mooie knutsels zitten inmiddels in de enveloppe en komen naar jullie toe. Wie klaar was ging verder met de hut bouwen of vuur maken met vuursticks. Blijft toch wel heel stoer om op die manier vuur te maken.

Bij het avondeten kregen zowaar hoog bezoek van onze voorzitter, vergezeld door zijn moeder. We hadden al een bordje klaargezet, dus konden ze gezellig mee-eten. Als toetje was weer gekozen voor de appelcobbler uit de Dutch Oven. Die hebben we maar zonder de voorzitter opgesnoept, want hij ging nog even naar de welpen BK in Hoek van Holland.

Voor het slapen hebben we nog een mooi verhaal gemaakt om uit de Pyramide te komen. Een tip voor als je vast zit in een Pyramide zorg dat Bonita in de buurt is en dat je een pot pindakaas bij de hand hebt. Dan ben je zo de Pyramide uit.
Na dit verhaal gingen de Stokstaartjes snel over tot het omzagen van een klein bosje.

 

Dag 2, 16 juli 2018

 

Dag 2 van het zomerkamp 2018.

Deze morgen staan wij als leiding nu al eerder op dan de kids. Toch is het voor hen ook niet echt lang uitslapen, om half acht was iedereen wel wakker.
De professor had de tijdmachine al wat gefixed, hij kon al terug in de tijd. Dan maar meteen helemaal terug tot de oertijd dacht hij zeker want de tijdmachine stond op -9999. Een mooie tijd waarin we maar snel het bos in gingen om takjes te zoeken. Al snel was een groot deel van het bos gesprokkeld en was er meer dan genoeg om prehistorische bouwwerken te maken. Met klei werden de takjes omgevormd tot de meest mooie dingen.
Voor de lunch hadden we een mooi fik nodig. De nieuwe vuurmeesters konden voor de eerste keer zelf vuur maken en Sanne kon meteen het proefexamen doen. Later deze week meer hierover.
Tijdens de lunch hebben we lekkere tosti's uit het vuur gemaakt. Gelukkig hadden we een mooi vuur om ze op te bakken.
Na de lunch was het tijd dat de jagers het vee geblinddoekt over een parcours zien te manoeuvreren. Dat ging niet altijd even soepel, al was het parcours gelukkig flexibel genoeg om mee te bewegen.
In de middag gingen maar eens kijken hoe Maassluis eruit ziet. In het kader van "lullen voor spullen" moesten er een aantal dingen van de boodschappenlijst gehaald. Bij de leiding was het 9e item favoriet, omdat dat iets lekkers voor de leiding was. De lokale notenboer liet zich niet kennen en gaf gewoon iedereen een mooi bakje noten en zorgde natuurlijk dat er een mooie variatie was.
Weer terug op het kampterrein was er nog wat tijd om vrij te spelen. De meesten gingen een mooi stuk hout bewerken met hun zakmes, want dat is pas echt scouting natuurlijk.
Als avondeten was gekozen om te gaan gourmetten. De wensenlijst was aardig gevuld en het gelukkig gelukt om alles te halen, zodat iedereen heerlijk heeft gegeten.
Na het eten de tekencontrole en douchen na zo'n warme dag zodat iedereen wil fris het mandje in kon. Natuurlijk moesten we voor het slapen gaan nog wel een verhaaltje maken. Dit keer had iedereen een woord opgeschreven dat in het verhaal gebruikt werd. Na dit grappige verhaal was het tijd om de oogluikjes te sluiten en lekker te gaan knorren. Dag 2 is al weer voorbij.

 

Dag 1, 15 juli 2018

 

 

Zondag 15 Juli is het na weken harde training en slecht slapen is het eindelijk zo ver: De start van het Stokstaartjes zomerkamp 2018.
Om 12 uur is het al aardig druk op het parkeerterrein en wordt de ophaalbrug naar het clubhuis neergelaten om alle stokstaartjes een vrije doorgang te geven.
Samen met wat familie verkennen ze direct het terrein en al snel worden er mooie plekjes gespot waar deze week het bedje mag staan. Na wat tijd heeft iedereen het mooiste plekje gevonden en is het tijd voor een lekker smaakje in de mond. Gelukkig is er voldoende koek en brood om de hongerige maagjes te vullen. Met dank aan bakker van Kempen die ons heeft gesponsord met heel, heel ja echt heel veel brood. Dat past natuurlijk niet allemaal in onze vriezer, dus staat er de komende week vast wel een keer wentelteefjes op het menu. We zullen het zien.

 

 

Dan worden de stokstaartjes en ouders onrustig. We willen nu wel weten wat het thema voor het kamp gaat zijn. Eerst wordt de nieuwe vlag gehesen door een oud gediende van de stokstaartjes, Quinten, die dit jaar ook mee is op kamp. Hij blijkt het nog niet verleerd te zijn en al snel wappert de vlag hoog in de mast. Een mooi moment om naar de zaal te gaan die tot nu toe dicht is gebleven. Zouden we daar het thema horen? De beamer staat al klaar, naast een zwart zeil...

Als de lichten uit zijn wordt het volgende filmpje getoond.

<iframe width="560" height="315" src="/

" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

 

Het thema is dus "DE TELETIJDMACHINE". Aan het einde van de film wordt het zwarte zeil ineens weggetrokken en komt de professor te voorschijn. Hij heeft tot diep in de nacht hard gewerkt aan de tijdmachine en als het goed is moet hij het nu doen. Hij is alleen nog een beetje af en kan alleen naar de toekomst toe. Iedereen vindt het best en gelukkig doet de rijdmachine het goed.

<<hier komt de tijdmachine naar 3126>>

 

 

De kinderen wilde nu wel verder zonder de ouders, dus werden die met een lach en een traan uitgezwaaid.
In de toekomst gaan we eerst op pad in het mooie bos naast ons clubhuis. De professor wees ons de weg met zijn ogen en op sommige plaatsen stond een kaartje met zoeken maar. Daar vonden we voor iedereen een tegoedbon, die op het clubhuis maar snel werd omgeruild voor een paspoort. Met al dat reizen is dat wel zo handig als we weer terug komen.

 

   In de toekomst hebben we eigenlijk ook een ruimtepak nodig. Nu waren ze eerst wat saai met al dat zilver. De stokstaartjes hebben ze zelf dus eerst mooi gemaakt en het resultaat mag er wezen. Ze zijn zelfs zo mooi geworden dat we in groepjes er mooie filmpjes mee hebben gemaakt. Het resultaat kun je <<HIER>> vinden.

Voor het avondeten was er gekozen voor bloemkool, sperciebonen, aardappelpuree en een hamburger van de BBQ. Het toetje liet wel even op zich wachten. Er was gekozen voor dat appeltaartje van kokkie met ijs. Dan moeten de dutch ovens even goed opgestookt worden en dat duurt wel even. Dat mocht de pret niet drukken, want er gaat natuurlijk niets boven ijs met appelcobler.

Omdat de jongens en de meisjes in een aparte zaal liggen zijn we voor het verhaaltje uitgeweken naar de gang. Disco lampen aan en met alle woorden die iedereen bedacht had toch weer een mooi verhaal gemaakt met z'n allen.

Weer terug in bedje was het nog even rumoerig, maar al snel lagen alle stokstaartjes te knorren. 

 

Zomerkamp 2017

 Helemaal onderin dit artikel zijn alle films van de RAZENDE REPORTER te zien.

Scrol dus maar snel naar beneden.

 

Dag 7, 15 juli 2017

 

 

De laatste ochtend is aangebroken en dat is te merken. Waar de stokstaartjes anders al goed wakker zijn, zijn er nu nog een paar om 8 uur in dromenland. Gelukkig kunnen we daar snel een einde aan maken en mag alle lucht weer uit de bedjes worden geperst. De tassen volgegooid worden, waarbij een dappere poging wordt gedaan om ook de juiste spullen in de juiste tas te krijgen. Achteraf blijkt het bijna helemaal gelukt te zijn.

Na een lekker ontbijt met toch nog maar een eitje erbij zijn we klaar om de ouders weer te ontmoeten en de ouders ons. Een hoop geknuffel en natuurlijk veel enthousiaste verhalen over het kamp. Ze hebben genoten en zijn ook blij de ouders weer te zien.
Na al dit geknuffel was het tijd om dit leuke kamp af te sluiten.
De vlag werd gestreken (nouja meer opgerold dan) en de naambandjes werden uitgedeeld. Uiteraard werden ook de twee kersverse vuurmeesters Lois en Tim nog even in het zonnetje gezet.

Na de groepsfoto, waarvan hierboven het resultaat te zien is, gaan de stokstaartjes een voor een weer met hun ouders terug naar huis.
De leiding blijft nog even achter om het clubhuis te poetsen en daarna is ook dit super leuke kamp echt voorbij.
Tot na de vakantie. 

Dag 6, 14 juli 2017
 
Op veler verzoek weer eens de muziek aangezet in de ochtend. Dit keer moest het volume knap hard. Niet omdat de kids zo diep sliepen, meer om boven het al aanwezige geluid uit de slaapzaal uit te komen. Dat lukte gelukkig wel en al snel werd er vrolijk met de nummers meegezongen.
Tijdens het ontbijt nog 1 keer pistoletjes met gebakken ei en spek (voor de liefhebber dan), dat beviel wel.
Na het ontbijt was het wat haasten. We moesten al snel op pad naar het beeld en geluid museum. De stokstaartjes wisten nog niet waar we heen gingen en moesten wel eerst een aardig stukje lopen. Na een half uur stiefelen waren we eindelijk bij het museum waar we een eigen luisterverhaal mochten maken. Heel veel teksten opnemen en geluiden maken met de verschillende voorwerpen die er lagen. Super leuk en als klap op de vuurpijl mochten we ook nog eens alle stukjes aan elkaar monteren.
De uiteindelijke film volgt per mail, de losse onderdelen waren we in ieder geval heel tevreden over.
Als lunch was er friet en een snack. Daarna zijn we in het museum allerlei dingen gaan doen. Het podium bij TopPop was toch wel de favoriet, al waren de andere dingen die je kon doen ook heel leuk. Vooral veel kinder en "oude" tv programma's waarin je van alles kon doen.
Op de terugweg was het tijd voor Kayleigh om te trakteren voor haar komende verjaardag. Na uit volle borst toegezongen te zijn, kreeg iedereen een lekker soft ijsje of bolletje ijs.
Terug bij het clubhuis tijd voor fruit en het oefenen voor Stokstaartjes got talent. Toen een grote stapel pannenkoeken werd gespot, was het tijd voor het avondeten. Al snel slonk de stapel totdat ze bijna allemaal op waren. Het feest werd afgemaakt met een ijsje.
 
 
 
 
Iedereen had iets voorbereid voor Stokstaartjes got talent. We hadden de volgende line-up:
1. Lois, Maartje, Julia en Sophie met Okido
2. Quinten, Tim en Stijn met de magische goochelshow
3. Iskander, Siep en Tejo met een dans op Sofia
4. Troy met een goochel truuk
5. Kayleigh, Sanne & Evan met Raar maar Waar
6. Quinten en Tim met moppen (incl. reclame)
7. Leiding met het kamplied.
8. Verrassing
Het oefenen heeft zijn vruchten afgeworpen. Het waren allemaal geweldige optredens.
Aan het einde was het tijd om de winnaar te vinden. De likes werden uitgedeeld en uiteindelijk hebben Tim en Quinten met ruime afstand gewonnen en kregen de winnaars bokaal. Voor de andere stokstaartjes was er een mooie deelnemers bokaal.
De verrassing was er voor de nu vuurmeesters. Tim en Lois hadden hun examen goed afgelegd en mogen nu met trots hun insigne dragen.
Na nog wat filmpjes en foto's van de week bekijken was het al erg laat als de stokjes in hun mandje gaan liggen. Stiekem toch nog 1 laatste verhaaltje met de woorden die de kids op de schoorsteen hadden geschreven.

 

Dag 5, 13 juli 2017
 
De welpjes slapen goed door en zijn daar om 8 uur echt wel klaar mee. Een hoop kabaal uit de slaapzaal laat dat duidelijk blijken.
De dag begonnen met weer een tosti bij het ontbijt, zodat iedereen weer voldoende energie had om aan het onderdeel Masterchef te beginnen.
Als eerste moesten er natuurlijk schorten komen. De stokstaartjes hebben een groot talent. De ene na de andere mooie tekening werd aan het schort toevertrouwd. Wat een mooie creaties allemaal.
Koken kun je alleen op vuur, dus werd er vuur gemaakt. Het was meteen het examen voor de vuurmeesters, ben benieuwd of ze het gehaald hebben. Dat zullen we morgen wel horen. De andere stokstaartjes wilden ook wel eens met het zakmes aan de slag. Tijd dus voor de eerste les. Wel heel spannend om zelf hout te mogen snijden. Ook de vuurstick werd door iedereen uitgetest en het lukt iedereen om vuur ermee te maken. Super cool dus.
Nu we toch vuur hadden gingen we ook maar wat op het vuur bakken. De marshmallows bleek een op dit moment het beste te zijn. Lekker roosteren en tussen 2 koekjes klemmen, succes verzekerd. Nu we toch aan het koken waren geslagen gingen de stokstaartjes zelf hun wentelteefjes bakken. Dat ging iedereen uiteraard heel goed af en ze waren heerlijk.
De masterclass bestond uit een demo mayo maken. Het is toch ineens heel anders, als je weet dat er zo veel gewone olie in de mayo gaat. Ach, het blijft wel een lekker goedje zo op z'n tijd.
 
Door galileo met het koken op vuur te combineren konden de grens van het toelaatbare opzoeken met wat koffiepoeder. De proef was goed geslaagd, gezien de ogen die uit de oogkassen van de stokstaartjes vielen. Wat een enorme vlam.
Na dit spektakel gingen we weer verder met ik hou van Holland en de jongens tegen de meisjes. Net als gisteren werd er weer veel gelachen en gestreden. Voordat we verder konden moesten we er even uit voor de commercials, drie om precies te zijn.
De verschillende teams hadden in een half uurtje een mooie commercial in elkaar gezet, waarvan het resultaat hieronder te zien is.
 
 
 
 
Na een fruithapje werd alvast wat voorbereid voor de Stokstaartjes got talent van morgen.
In stijl van Masterchef gingen we lekker gourmetten. Ook hier was het overduidelijk dat er grote talenten rondlopen. Het was dan ook bere gezellig en natuurlijk heel lekker.
Als toetje passeerde alles van de afgelopen week no een keer de revue. Iedereen kreeg het toetje dat hij/zij graag wilde en zo was het feest compleet. Ondertussen was het al knap laat geworden dus op weg naar de douche en teken controle.
De schoorsteen was al aardig gevuld met woorden voor het verhaal. De laatste worden werden er nog snel bijgezet en we eindigde met het tellen van de schaapjes, die zien we morgen pas weer terug: Slaap lekker.
 
Dag 4, 12 juli 2017
 
De ochtend begon met flink wat water buiten. Op zich niet zo'n ramp want er stond toch zwemmen op het programma.
Eerst maar ontbijten. Dit keer stonden vers gebakken pistoletjes en een eitje op het menu, lekker dus.
Het ontbijt werd afgesloten met het kijken naar de foto's van gisteren en natuurlijk de filmpjes van de razende reporter.
Na het corvee werd de groep opgedeeld in 2-en. De ene groep ging "Ik hou van Holland" doen, terwijl de andere groep "De jongens tegen de meisjes" ging doen. Er werd fanatiek gestreden. Bij Ik hou van Holland kwamen de volgende spellen aan bod: In de verjaardagskring vragen beantwoorden, woorden uitbeelden, geen ja geen nee en woorden spellen.
Bij de jongens tegen de meisjes gingen ze woorden maken met een letter op je buik en op de rug, de 100 zeiden, bepaalde lichaamsdelen die wel en niet op de mat mogen en galgje. Het was niet mogelijk om allebei die spellen in de ochtend te kunnen doen, dus morgen worden de groepen omgedraaid.
Na een snelle lunch snel alle spullen bij elkaar gegraaid, eindelijk gaan we zwemmen. Dikke pret met de mooie glijbaan en de banden in het water. Na het zwemmen stond Tejo al helemaal klaar om ijsjes te trakteren voor zijn verjaardag aan het einde van de maand. We hadden veel bekijks toen we hem toezongen, ik denk dat iedereen van ons mooie gezang genoten heeft. Tejo in ieder geval zeker :-).
Terug bij het clubhuis was het inmiddels weer droog en eigenlijk gewoon mooi weer. De handdoeken en zwemkleding werden buiten opgehangen en was er nog tijd voor een galileo proefje. Een mooie kleurenspinner, de ene nog mooier dan de andere. Helemaal leuk is het om hem met je tenen te laten draaien.
Net voor het avondeten was er hoog bezoek, de voorzitter van onze vereniging (Dick voor intimi) vereerde ons met een bezoek. Het menu was unaniem vastgesteld op bloemkool (en worteltjes voor een select groepje) met aardappelpuree en een worst. Als toetje een onvervalste vla-flip met extra siroop.
Na het eten kon eindelijk het blikje uit de tas worden gehaald. Tussen kunst en kitsch stond op het programma, dus moest er wat kunst gemaakt worden. Dat ging ze goed af, kijk maar snel bij de foto's. Geen kitsch te bekennen.
Er waren al een hoop woorden op de muur geschreven, zodat we daar een mooi verhaal van konden maken voor het slapen gaan. Op veler verzoek nu eindelijk het verhaal over de hoek van de ronde tafel, zodat alle kids weer heerlijk naar dromenland konden vertrekken.
 
 
 
Dag 3, 11 juli 2017

 

Jochem Myjer hielp ons vanmorgen met wakker worden. Dat kan hij best goed, iedereen was in no-time wakker.
Bij het ontbijt moesten de tosti ijzers uitgeprobeerd worden. Het was nog te vroeg om eerst een dik vuur aan te maken, dus die dingen op het gasfornuis hun werk laten doen. De stokstaartjes vonden het allemaal wel prima smikkelden ze lekker op. 
Vandaag werd er aan het thuisfront gedacht. We gingen kaartjes maken. De meest mooie kaarten zijn weer gefabriceerd en natuurlijk ook opgestuurd. Jullie zullen ze vanzelf wel zien komen. Dit was ook een mooi moment om de verjaardag van Quinten te vieren. Er moest wel luid worden gezongen voordat de traktatie in ontvangst genomen mocht worden. Blijkbaar had iedereen goed de best gedaan, want er werd niemand over geslagen.
 
Tussen de middag hadden we vandaag omkeer vrouwtjes, in de volksmond ook wel wentel-teefjes geheten. Niet ieder stokstaartje kende deze lekkernij, dat is nu wel anders. Ik zou zeggen tegen de ouders: Zoek het recept maar snel op, want die dingen vliegen de pan uit.
 
Daarna deelden de stokstaartjes zich op in vier groepen en kreeg elk groepje een mooie vlieger. Die moest geruild worden voor iets anders, bij voorkeur nog mooier dan dat wat je al hebt. Nu was het voor een aantal Hilversummers een mooie gelegenheid om van wat rommel af te komen en wilde ze graag doneren en hoefde daar echt niets voor terug. De meest mooie dingen waren "geruild". Een dartbord, volle bus met knikkers die het ook nog doen, een speculaas vorm,  een perforator, een hondenriem, twee pakken maizena en nog veel meer. Heel goed gedaan dus.
 
Het volgende tv-programma was galileo. Leuke proefjes doen, zoals een bootje met zeep laten varen, een kopje water omdraaien met alleen maal een papiertje als deksel of een minifilm maken. Het leuke was dat deze proefjes ook heel goed lukte.
Het avond eten was vanmorgen unaniem uitgekomen op pizza. Veel verzoeken voor margarita's, maar ook salami blijkt voor velen ook wel erg lekker erop. Het toetje was een appel-cobler uit de dutch-oven. Jammer dat het net begon te uilen, dus maar snel de pannen naar het afdakje gesleept. Met een kubusje ijs erbij was het een super toetje.
Eindelijk was het tijd voor de eerste kaarten. Er was nog niet voor iedereen een kaart, maar dat gaat zeker nog wel goed komen deze week.
Het was al laat geworden, dus na de tekencontrole, tandjes schuren, plassen en nog een verhaaltje maken voordat de oogjes toe konden, slaap lekker.

 

Dag 2, 10 juli 2017
 
Goedemorgen allemaal, de stokstaartjes waren strak om 7:30 wakker, samen met het zonnetje. Het beloofd dus een leuke dag te worden. Eerst maar eens ontbijten. Voor wie wil een lekker eitje met spek en natuurlijk het meegenomen broodbeleg dat voor het eerst open gemaakt mocht worden.
Na het ontbijt waren we toch wel nieuwsgierig naar alle foto's die gisteren gemaakt zijn. Dus toch maar even de computer opgestart om het allemaal even goed te bekijken. Dikke pret natuurlijk en vooral de razende reporter met Siep ging erin als koek.
Vandaag stond in het teken van het tv-programma Expeditie Robinson. Er waren heel veel verschillende kleine proefjes bedacht. 
Eerst het geheugen spel. In de zaal goed alles bekijken en onthouden om daarna zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden. Natuurlijk moest er ook vuur gemaakt worden. Wie had het snelste het draadje boven de vuurschaal kon doorbranden. Al snel een groot gejuich van het groepje van Quinten, die hebben als eerste het draadje doorgebrand. De andere groepjes volgden al snel en de vuurtjes waren mooi genoeg om een broodje op te bakken. Het deegje stond al klaar, worstje en in no-time hadden we zelf heerlijke hot-dogs gemaakt.
De energie van de lunch was hard nodig voor de uithoudingsproeven. Hangen aan een paal, emmer water hoog houden en op een paaltje staan met 1 been. Julia was de eerste die het heel lang volhield, zodat we maar een maximale tijd van 6 minuten hebben in gesteld. Een mooie uitdaging voor Tim die later aan de beurt was. Ook hij wist de 6 minuten vol te maken, de toppers.
Er blijkt ook een mooie zandverstuiving in de buurt te zijn, een prima doel om naar toe te hiken. Eenmaal daar aangekomen blijkt dat zoveel zand toch wel erg leuk is om in te spelen en lekker vies te worden. Dat lukte goed.
Terug bij het clubhuis is het tijd voor een fruithapje en vrij spelen. Mooi dat het gepionierde klimtoestel er nog stond, zodat er weer even gestreden kon worden wie er als eerste boven aan de apenrots mocht zitten. 
 
In de ochtend waren we op macaroni uitgekomen, dus dat stond op het menu. Een ijsje als toetje bleek daar heel goed bij te passen.
Na het eten lekker onder de douche, want dat was wel nodig. Nog een wonder dat het putje gewoon bleef werken met al dat zand en vuil, maar we hebben het gehaald. Rond 9 uur lag iedereen wel in het mandje om na het verhaaltje Klaas Vaak zijn werk te laten doen.
 
 
 
Dag 1, 9 juli 2017
 
Na nachten zweten. puffen en steunen is het eindelijk zover.

Het zomerkamp 2017 is begonnen.

Om 12 uur kwam iedereen weer binnen gedruppeld en werden er een mooi plekje uitgezocht voor de bedjes.
Na wat koffie en koek opende we het kamp en mocht het stokstaartje lekker wapperen. Daarna maar snel met z'n allen naar binnen, want daar wordt het kampthema onthuld. Hoe verrassend werd dit met een video gedaan.

  

Daarna was het tijd voor de lunch met de ouders. Bakker Zonneveld had weer heel veel lekkere dingen meegegeven, het was weer smikkelen. Nu was het tijd geworden dat de ouders, met een vol buikje, afscheid van hun kroost gingen nemen. Voor een aantal ouders is het spannend, andere gaan lekker genieten van een kids-loos weekje. De kinderen vonden het allemaal wel best en hadden vooral oog voor elkaar en het kamp.
Na wat wijze woorden over de regels gingen we snel op zoek naar de eerste likes. Evan was de eerste gelukkige om een like te vinden, die is alvast binnen.

Na wat bomen te hebben gewisseld kwam iedereen weer vermoeid terug op het kampterrein. Tijd voor een fruithapje en natuurlijk limo. Tijdens de speurtocht waren er niet alleen likes gevonden, ook zijn er 15 vragen gevonden. Tijd voor een spelletje uit de oude TV-doos: Ren je Rot.
Er werd heel wat afgerend en heel dapper van Iskander om in z'n eentje bij een ander antwoord te gaan staan, helaas geen punten, wel een applausje.

Het eten bestond uit aardappelpuree, doperwt, wortelen en vissticks. Als toetje een of ander vaag puddinkje die, gezien de gretigheid waarmee de bakjes werden geleegd, best goed te pruimen was.

De bijna vuurmeesters gingen daarna maar snel oefenen, want het examen is deze week al. Sanne mocht het ook proberen en al snel waren er 3 mooie vuurtjes. De rest van de groep had het niet door, want die waren sterrenroof aan het doen in het bos. Ze waren erg enthousiast, wat Siep nog bloed op zijn arm heeft opgeleverd. Een pleister heeft het leed kunnen verzachten en hij mocht zijn verhaal aan de razende reporter vertellen.

Terug van de sterrenroof moest iedereen wassen en naar de teken controle. Dat vond kokkie niet zo'n heel goed plan, want die wilde de popcorn pan wel eens uitproberen. Gelukkig werd het voorstel door de kids unaniem aangenomen, dus moest de rest van de leiding zich daar maar aan overgeven. Het pannetje werkt goed en na wat handjes popcorn was het dan toch tijd om de kribbe op te gaan zoeken.

Het verhaal ging dit keer van Savanne tot zee met meloenen en figuren met vage namen. Nadat het verhaal goed was afgelopen kregen de kinders nog even een lesje in vergeten groentes. De rapen zouden zo maar eens gaar kunnen worden als ze iets anders gingen doen dan lekker slapen. Nou ik kan verklappen, ze zijn nog niet gaar.

 

De RAZENDE REPORTER
 
Dag 1:
 
Dag 2:
 
Dag 3:
 
Dag 4:
 
Dag 5:
 
Dag 6:
 
Dag 7:
 
 

 

Zomerkamp 2016

 
Dag 7, 17 juli 2016

De laatste dag is al weer aangebroken. Tijd om in te pakken en ook de ouders zijn weer welkom in Lunterenwink .
De slaapzakken worden weer in het hoesje gedaan, de laatste spullen in de tas gepropt en bij de zak met viezevrijdag kleren gezet. Nog een lekker ontbijtje, waarbij zomaar pakken vlokken op de borden omvielen. Nouja, daar hebben we wel een oplossing voor.
Het is toch altijd wel weer leuk om de ouders te zien en er werd weer veel geknuffeld en enthousiaste verhalen verteld.
Het laatste deel van het kamp speelt zich af rond de vlaggenmast.
We hebben er weer 3 nieuwe vuurmeesters bij, die allemaal trots hun insigne in ontvangst 
nemen.
Na de groepsfoto mogen de zes stokstaartjes, die iets anders gaan doen de vlaggen strijken. Tot ziens Ruben, Linde, Tara, Siebren, Mc Kayla en Maureen. Jullie waren super stokstaartjes en we hebben veel lol gehad. Veel succes met alles wat jullie hierna gaan doen.
Dan is het ontzettend leuke kamp echt afgelopen en worden de auto's weer volgeladen en krijgt de leiding wel heel veel cadeautjes. Dank jullie wel.

Een hele goede vakantie.

Lees meer: Zomerkamp 2016

Zomerkamp 2015

Eindelijk is het zover, het kamp is begonnen.
Beleef het mee op deze site. Elke dag staat het laatste nieuws er weer op.
 
Dag 6, 17 juli 2015

150717_Kamp_2015_dag_6__13_.JPG
Hieper de piep HOERA. Kayleigh is jarig, dus tijd voor een feestje.
De slingers en ballonnen hingen al in de eetzaal en Kayleigh zat maar te wachten totdat wij haar gingen feliciteren. Dat duurde even, want er moest natuurlijk wel een groot ontbijt bij gemaakt worden. Echte minion champagne en verse croissants en een pistoletje maakte het een feestmaal. Eerst hebben we dan eindelijk hard voor Kayleigh gezonden waarna de cadeau’s uitgepakt mochten worden. Ook het thuisfront had natuurlijk aan haar verjaardag gedacht. Een enorme enveloppe, waar maar kaarten uit bleven komen.

Lees meer: Zomerkamp 2015

Zomerkamp 2014

Zomerkamp 2014

Op Safari

 

Op Safari


Met onderstaande filmpje werd het kamp gestart en het thema onthuld. 

 
Natuurlijk zijn er ook veel foto's gemaakt. Deze kun je vinden bij de foto's van de stokstaartjes.

Lees meer: Zomerkamp 2014

Zomerkamp 2013

 
 

Lees meer: Zomerkamp 2013

Meer artikelen...

  1. Stokstaartjes kamp 2012

Te huur

Zoek je een leuke, 
groene omgeving 
met een mooi gebouw
voor jouw kamp of overnachting?
Dan ben je bij ons aan het goede adres! In ons gebouw kun je met 75 personen slapen en tot 150 mensen mogen er verblijven zonder overnachting. We liggen midden in het zegerslootgebied en op loop afstand van het Alphense centrum.

Hier vind je nog meer informatie.

Activiteiten

11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .