Inloggen

Inloggen

Text grootte

Zomerkamp 2018

 

Dag 6, 20 juli 2018

Eindelijk is het zover. We mogen de oude kleren aan. Al kort na het wek-ritueel zijn alle stokstaartjes klaar voor vandaag. Eerst natuurlijk ontbijten. Dit keer was er een pistoletje en ei naar keuze bereid.
Na het ontbijt snel afwassen en de auto in op weg naar boerderij Bouwlust. Een groot gejuich in de auto toen we het parkeerterrein opreden.

We begonnen met wat limo en een lekkere koek, waarna we allemaal in setjes van 2 een bal kregen. Die moesten we de hele tijd meenemen. De foto’s spreken boekdelen over wat wij hebben gedaan. Het heeft in iedere geval een hoop modderslootjes te maken, waarbij het niet de bedoeling is dat je droog blijft. De lunch met friet en een snack maakte het feest compleet.

Na al dit leuks gingen we ook nog een puzzeltocht met een huifkar doen met als afsluiting een lekker ijsje op de boerderij.

Weer terug bij het clubhuis werd er nog even geoefend voor de bonte avond. Daarna gingen we de pannenkoeken berg te lijf, zodat we met genoeg energie aan de bonte avond konden beginnen. Een paar mooie dansen en een quiz werden met veel enthousiasme neergezet. De leiding sloot met een soepel lopend liedje de avond af. De muziek is geinspireerd op trafassi. Benieuwd naar de tekst? Hier komt ie:

Kleine jaren, grote jaren, doe ze in de tijdmachien

Laat maar lekker draaien, welke tijd gaan wij nu zien

Kleine jaren, grote jaren, doe ze in de tijdmachien

Laat maar lekker draaien, welke tijd gaan wij nu zien

 

Eerst maar naar de toekomst toe, want we zijn nog lang niet moe

De kleding is een beetje raar, lekker filmen met elkaar

De dag erop gingen we terug, ja dat ging echt heel vlug.

Met takken en wat klei, hadden we zo een hut erbij.

 

Kleine jaren, grote jaren, doe ze in de tijdmachien

Laat maar lekker draaien, welke tijd gaan wij nu zien

Kleine jaren, grote jaren, doe ze in de tijdmachien

Laat maar lekker draaien, welke tijd gaan wij nu zien

 

Piramide en mummie tijd, zijn we toch die mummie kwijt

Maar we vinden hem toch wel, ja een stokstaart doet dat snel

Shoppen doen we zonder geld en er wordt dan niet geruild.

Zwemmen is een heel groot feest, in de glijbaan zit zelfs een beest.

 

Kleine jaren, grote jaren, doe ze in de tijdmachien

Laat maar lekker draaien, welke tijd gaan wij nu zien

Kleine jaren, grote jaren, doe ze in de tijdmachien

Laat maar lekker draaien, welke tijd gaan wij nu zien

 

Een burcht was toen heel erg hot, met een bal gooi je die snel kapot

Houtje snijden is echt leuk, en van de muggen krijg je jeuk

In het zand ligt heel veel goud, waterschieten is niet koud

Als laatste sporten in het veld, jullie zijn allemaal een held.

 

Dag 5, 19 juli 2018

 

Oei, oei, het opstaan wordt al iets moeilijker. Toch lukt het iedereen om onder het genot van een muziekje weer op te staan en even later zit iedereen weer aan het ontbijt met een lekker eitje.
De professor heeft goed nieuws, de teletijdmachine moet het nu goed doen. Hij start de machine op en…..jawel hoor 1905. We kunnen de goudstaven voor zaterdag weer terugleggen.
Daarna start het insmeer ritueel en duiken we de auto’s in om een stukje te rijden. Gelukkig is het niet ver en als iedereen er is gaan we bepakt en gezakt op weg.

Aangekomen op de goudzoekplaats lusten we wel een warme hotdog. Het brandertje doet het goed en de hotdogs smaakten prima. Daarna was het tijd om het zand te zeven om de goudklompjes te vinden. We vinden er een heleboel en ook nog wat hele goudstaven.
Voordat we weggaan zoeken we de juiste plek om de goudstaven te begraven. Oef, die last is ook weer van onze schouders. Helaas was er wat blauwalg in het water, dus geen zwempret helaas.

Daarom is het tijd om weer terug te lopen naar de auto’s en rap op weg naar het clubhuis. Omdat iedereen toch wel wat verhit was, hebben we de waterpistolen en waterballonnen maar gepakt. Als echte cowboys & girls is er hard geoefend met schieten en uiteindelijk was iedereen goed nat.
Evan moest even iets later aanschuiven, want hij wilde nog aan het kook insigne werken. De laatste handelingen aan het desembrood en natuurlijk de tomatensoep. Het brood was goed gelukt met een lekker knapperig korstje en ook de soep smaakte prima. Is het goed genoeg voor het kook-insigne? Jullie zullen het zaterdag horen.

’s Avonds werden er nog wat houtjes gesneden en was er nog tijd voor een mooi verhaal dat begon op de prairie en eindigde met een feest met de koeien en een droeftoeter. Genoeg voor iedereen om voldoende zand in de ogen te hebben en snel naar dromenland te vertrekken.

 

Dag 4, 18 juli 2018

 

Het is merkbaar dat het kamp al een paar nachtjes onder weg is, het volk wordt al wat trager wakker. Gelukkig hebben we genoeg muziek om iedereen wakker te maken en al snel is de dansvloer gevuld.

Na het ontbijt kwam de professor met weer een iets betere versie van de teletijdmachine. Zoals jullie al hebben gezien zijn we vandaag in de middeleeuwen beland, het jaar 1000. Omdat ze in de middeleeuwen zichzelf niet al te goed wasten, gingen we ons vandaag maar wassen in het zwembadwater. Vooral de glijbaan viel goed in de smaak met allemaal interactieve sensoren erin.
Tejo is in de vakantie jarig en heeft daarom in het zwembad op heerlijke ijsjes getrakteerd. Natuurlijk kreeg hij als tegenprestatie een mooi gezang van alle Stokstaartjes en leiding.
Na een volle dag in het zwembad was er voor het diner nog wat tijd om vrij te spelen. Dat was genoeg om de rechtbank om te bouwen tot hondenhotel.

Op het menu stond macaroni met vla-flip toe, succes verzekerd.
Na het eten werden er nog wat burchten omgeworpen. Een mooi gekletter, zeker met de grote burchten. Daarnaast gingen een paar Stokstaartjes vuur maken. Voor Sanne was het extra spannend, want zij ging haar examen voor het insigne vuurmeester doen. Heeft ze het gehaald? Dat horen we traditiegetrouw zaterdag.
Het was overigens druk met insignes verdienen, want Evan heeft het brood gekneed voor zijn kook insigne. Morgen wordt die in de dutch oven gebakken en moet er ook nog een heerlijke tomatensoep komen. Dat gaat vast lukken, we zullen het wel gaan zien.

De vuurmeesters (volleerd en in opleiding) hadden een mooi vuur neergezet. Nu dat vuur er toch was, zijn we maar meteen wat marshmallows op een stokkie gaan prikken. Met zorg werden ze geroosterd en tussen 2 kaakjes had iedereen weer een heerlijk hapje te pakken. Omdat het kan hebben we ook nog lekker veel popcorn gemaakt. Daarna even extra poetsen en snel het mandje in, want na zo’n dag is iedereen knap moe.

Dag 3, 17 juli 2018


Bijna iedereen was al wakker toen en na Jochem Myjer was iedereen echt wakker. De laatste was Niels, die ook nog wat stokstaartjes springend op zijn bed nodig had.

Na het ontbijt kwam de professor ons vertellen dat de teletijdmachine weer wat meer kon. Nu vervoerde hij ons naar de tijd van de oude Egyptenaren. Wow, daar wilde de Stokstaartjes wel meer van weten, dus snel naar buiten en erop uit. Maar wat was dat nou? De zak met snoepjes was leeg, nouja, bijna leeg. Er was alleen een briefje van een mummie die de snoepjes opgegeten had. Dat konden we natuurlijk niet zomaar laten gebeuren, dus hop achter de mummie aan. Dat was niet zo heel moeilijk want die mummie had met Pyramides aangegeven waar hij heen was gegaan. Onderweg nog een paar opdrachten, zoals een Pyramide in elkaar zetten of iemand uit de groep omvormen tot een mummie. Eenmaal terug vonden we gelukkig de mummie en was er nog genoeg snoep over voor iedereen.

Met dank aan bakker van Kempen voor het brood stond er bij de lunch een grote stapel wentelteefjes klaar. Die gingen erin als wentelteefjes.

In de middag hebben we nog mooie kaarten gemaakt voor het thuis front. De meest mooie knutsels zitten inmiddels in de enveloppe en komen naar jullie toe. Wie klaar was ging verder met de hut bouwen of vuur maken met vuursticks. Blijft toch wel heel stoer om op die manier vuur te maken.

Bij het avondeten kregen zowaar hoog bezoek van onze voorzitter, vergezeld door zijn moeder. We hadden al een bordje klaargezet, dus konden ze gezellig mee-eten. Als toetje was weer gekozen voor de appelcobbler uit de Dutch Oven. Die hebben we maar zonder de voorzitter opgesnoept, want hij ging nog even naar de welpen BK in Hoek van Holland.

Voor het slapen hebben we nog een mooi verhaal gemaakt om uit de Pyramide te komen. Een tip voor als je vast zit in een Pyramide zorg dat Bonita in de buurt is en dat je een pot pindakaas bij de hand hebt. Dan ben je zo de Pyramide uit.
Na dit verhaal gingen de Stokstaartjes snel over tot het omzagen van een klein bosje.

 

Dag 2, 16 juli 2018

 

Dag 2 van het zomerkamp 2018.

Deze morgen staan wij als leiding nu al eerder op dan de kids. Toch is het voor hen ook niet echt lang uitslapen, om half acht was iedereen wel wakker.
De professor had de tijdmachine al wat gefixed, hij kon al terug in de tijd. Dan maar meteen helemaal terug tot de oertijd dacht hij zeker want de tijdmachine stond op -9999. Een mooie tijd waarin we maar snel het bos in gingen om takjes te zoeken. Al snel was een groot deel van het bos gesprokkeld en was er meer dan genoeg om prehistorische bouwwerken te maken. Met klei werden de takjes omgevormd tot de meest mooie dingen.
Voor de lunch hadden we een mooi fik nodig. De nieuwe vuurmeesters konden voor de eerste keer zelf vuur maken en Sanne kon meteen het proefexamen doen. Later deze week meer hierover.
Tijdens de lunch hebben we lekkere tosti's uit het vuur gemaakt. Gelukkig hadden we een mooi vuur om ze op te bakken.
Na de lunch was het tijd dat de jagers het vee geblinddoekt over een parcours zien te manoeuvreren. Dat ging niet altijd even soepel, al was het parcours gelukkig flexibel genoeg om mee te bewegen.
In de middag gingen maar eens kijken hoe Maassluis eruit ziet. In het kader van "lullen voor spullen" moesten er een aantal dingen van de boodschappenlijst gehaald. Bij de leiding was het 9e item favoriet, omdat dat iets lekkers voor de leiding was. De lokale notenboer liet zich niet kennen en gaf gewoon iedereen een mooi bakje noten en zorgde natuurlijk dat er een mooie variatie was.
Weer terug op het kampterrein was er nog wat tijd om vrij te spelen. De meesten gingen een mooi stuk hout bewerken met hun zakmes, want dat is pas echt scouting natuurlijk.
Als avondeten was gekozen om te gaan gourmetten. De wensenlijst was aardig gevuld en het gelukkig gelukt om alles te halen, zodat iedereen heerlijk heeft gegeten.
Na het eten de tekencontrole en douchen na zo'n warme dag zodat iedereen wil fris het mandje in kon. Natuurlijk moesten we voor het slapen gaan nog wel een verhaaltje maken. Dit keer had iedereen een woord opgeschreven dat in het verhaal gebruikt werd. Na dit grappige verhaal was het tijd om de oogluikjes te sluiten en lekker te gaan knorren. Dag 2 is al weer voorbij.

 

Dag 1, 15 juli 2018

 

 

Zondag 15 Juli is het na weken harde training en slecht slapen is het eindelijk zo ver: De start van het Stokstaartjes zomerkamp 2018.
Om 12 uur is het al aardig druk op het parkeerterrein en wordt de ophaalbrug naar het clubhuis neergelaten om alle stokstaartjes een vrije doorgang te geven.
Samen met wat familie verkennen ze direct het terrein en al snel worden er mooie plekjes gespot waar deze week het bedje mag staan. Na wat tijd heeft iedereen het mooiste plekje gevonden en is het tijd voor een lekker smaakje in de mond. Gelukkig is er voldoende koek en brood om de hongerige maagjes te vullen. Met dank aan bakker van Kempen die ons heeft gesponsord met heel, heel ja echt heel veel brood. Dat past natuurlijk niet allemaal in onze vriezer, dus staat er de komende week vast wel een keer wentelteefjes op het menu. We zullen het zien.

 

 

Dan worden de stokstaartjes en ouders onrustig. We willen nu wel weten wat het thema voor het kamp gaat zijn. Eerst wordt de nieuwe vlag gehesen door een oud gediende van de stokstaartjes, Quinten, die dit jaar ook mee is op kamp. Hij blijkt het nog niet verleerd te zijn en al snel wappert de vlag hoog in de mast. Een mooi moment om naar de zaal te gaan die tot nu toe dicht is gebleven. Zouden we daar het thema horen? De beamer staat al klaar, naast een zwart zeil...

Als de lichten uit zijn wordt het volgende filmpje getoond.

<iframe width="560" height="315" src="/

" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

 

Het thema is dus "DE TELETIJDMACHINE". Aan het einde van de film wordt het zwarte zeil ineens weggetrokken en komt de professor te voorschijn. Hij heeft tot diep in de nacht hard gewerkt aan de tijdmachine en als het goed is moet hij het nu doen. Hij is alleen nog een beetje af en kan alleen naar de toekomst toe. Iedereen vindt het best en gelukkig doet de rijdmachine het goed.

<<hier komt de tijdmachine naar 3126>>

 

 

De kinderen wilde nu wel verder zonder de ouders, dus werden die met een lach en een traan uitgezwaaid.
In de toekomst gaan we eerst op pad in het mooie bos naast ons clubhuis. De professor wees ons de weg met zijn ogen en op sommige plaatsen stond een kaartje met zoeken maar. Daar vonden we voor iedereen een tegoedbon, die op het clubhuis maar snel werd omgeruild voor een paspoort. Met al dat reizen is dat wel zo handig als we weer terug komen.

 

   In de toekomst hebben we eigenlijk ook een ruimtepak nodig. Nu waren ze eerst wat saai met al dat zilver. De stokstaartjes hebben ze zelf dus eerst mooi gemaakt en het resultaat mag er wezen. Ze zijn zelfs zo mooi geworden dat we in groepjes er mooie filmpjes mee hebben gemaakt. Het resultaat kun je <<HIER>> vinden.

Voor het avondeten was er gekozen voor bloemkool, sperciebonen, aardappelpuree en een hamburger van de BBQ. Het toetje liet wel even op zich wachten. Er was gekozen voor dat appeltaartje van kokkie met ijs. Dan moeten de dutch ovens even goed opgestookt worden en dat duurt wel even. Dat mocht de pret niet drukken, want er gaat natuurlijk niets boven ijs met appelcobler.

Omdat de jongens en de meisjes in een aparte zaal liggen zijn we voor het verhaaltje uitgeweken naar de gang. Disco lampen aan en met alle woorden die iedereen bedacht had toch weer een mooi verhaal gemaakt met z'n allen.

Weer terug in bedje was het nog even rumoerig, maar al snel lagen alle stokstaartjes te knorren. 

 

Zomerkamp 2017

 Helemaal onderin dit artikel zijn alle films van de RAZENDE REPORTER te zien.

Scrol dus maar snel naar beneden.

 

Dag 7, 15 juli 2017

 

 

De laatste ochtend is aangebroken en dat is te merken. Waar de stokstaartjes anders al goed wakker zijn, zijn er nu nog een paar om 8 uur in dromenland. Gelukkig kunnen we daar snel een einde aan maken en mag alle lucht weer uit de bedjes worden geperst. De tassen volgegooid worden, waarbij een dappere poging wordt gedaan om ook de juiste spullen in de juiste tas te krijgen. Achteraf blijkt het bijna helemaal gelukt te zijn.

Na een lekker ontbijt met toch nog maar een eitje erbij zijn we klaar om de ouders weer te ontmoeten en de ouders ons. Een hoop geknuffel en natuurlijk veel enthousiaste verhalen over het kamp. Ze hebben genoten en zijn ook blij de ouders weer te zien.
Na al dit geknuffel was het tijd om dit leuke kamp af te sluiten.
De vlag werd gestreken (nouja meer opgerold dan) en de naambandjes werden uitgedeeld. Uiteraard werden ook de twee kersverse vuurmeesters Lois en Tim nog even in het zonnetje gezet.

Na de groepsfoto, waarvan hierboven het resultaat te zien is, gaan de stokstaartjes een voor een weer met hun ouders terug naar huis.
De leiding blijft nog even achter om het clubhuis te poetsen en daarna is ook dit super leuke kamp echt voorbij.
Tot na de vakantie. 

Dag 6, 14 juli 2017
 
Op veler verzoek weer eens de muziek aangezet in de ochtend. Dit keer moest het volume knap hard. Niet omdat de kids zo diep sliepen, meer om boven het al aanwezige geluid uit de slaapzaal uit te komen. Dat lukte gelukkig wel en al snel werd er vrolijk met de nummers meegezongen.
Tijdens het ontbijt nog 1 keer pistoletjes met gebakken ei en spek (voor de liefhebber dan), dat beviel wel.
Na het ontbijt was het wat haasten. We moesten al snel op pad naar het beeld en geluid museum. De stokstaartjes wisten nog niet waar we heen gingen en moesten wel eerst een aardig stukje lopen. Na een half uur stiefelen waren we eindelijk bij het museum waar we een eigen luisterverhaal mochten maken. Heel veel teksten opnemen en geluiden maken met de verschillende voorwerpen die er lagen. Super leuk en als klap op de vuurpijl mochten we ook nog eens alle stukjes aan elkaar monteren.
De uiteindelijke film volgt per mail, de losse onderdelen waren we in ieder geval heel tevreden over.
Als lunch was er friet en een snack. Daarna zijn we in het museum allerlei dingen gaan doen. Het podium bij TopPop was toch wel de favoriet, al waren de andere dingen die je kon doen ook heel leuk. Vooral veel kinder en "oude" tv programma's waarin je van alles kon doen.
Op de terugweg was het tijd voor Kayleigh om te trakteren voor haar komende verjaardag. Na uit volle borst toegezongen te zijn, kreeg iedereen een lekker soft ijsje of bolletje ijs.
Terug bij het clubhuis tijd voor fruit en het oefenen voor Stokstaartjes got talent. Toen een grote stapel pannenkoeken werd gespot, was het tijd voor het avondeten. Al snel slonk de stapel totdat ze bijna allemaal op waren. Het feest werd afgemaakt met een ijsje.
 
 
 
 
Iedereen had iets voorbereid voor Stokstaartjes got talent. We hadden de volgende line-up:
1. Lois, Maartje, Julia en Sophie met Okido
2. Quinten, Tim en Stijn met de magische goochelshow
3. Iskander, Siep en Tejo met een dans op Sofia
4. Troy met een goochel truuk
5. Kayleigh, Sanne & Evan met Raar maar Waar
6. Quinten en Tim met moppen (incl. reclame)
7. Leiding met het kamplied.
8. Verrassing
Het oefenen heeft zijn vruchten afgeworpen. Het waren allemaal geweldige optredens.
Aan het einde was het tijd om de winnaar te vinden. De likes werden uitgedeeld en uiteindelijk hebben Tim en Quinten met ruime afstand gewonnen en kregen de winnaars bokaal. Voor de andere stokstaartjes was er een mooie deelnemers bokaal.
De verrassing was er voor de nu vuurmeesters. Tim en Lois hadden hun examen goed afgelegd en mogen nu met trots hun insigne dragen.
Na nog wat filmpjes en foto's van de week bekijken was het al erg laat als de stokjes in hun mandje gaan liggen. Stiekem toch nog 1 laatste verhaaltje met de woorden die de kids op de schoorsteen hadden geschreven.

 

Dag 5, 13 juli 2017
 
De welpjes slapen goed door en zijn daar om 8 uur echt wel klaar mee. Een hoop kabaal uit de slaapzaal laat dat duidelijk blijken.
De dag begonnen met weer een tosti bij het ontbijt, zodat iedereen weer voldoende energie had om aan het onderdeel Masterchef te beginnen.
Als eerste moesten er natuurlijk schorten komen. De stokstaartjes hebben een groot talent. De ene na de andere mooie tekening werd aan het schort toevertrouwd. Wat een mooie creaties allemaal.
Koken kun je alleen op vuur, dus werd er vuur gemaakt. Het was meteen het examen voor de vuurmeesters, ben benieuwd of ze het gehaald hebben. Dat zullen we morgen wel horen. De andere stokstaartjes wilden ook wel eens met het zakmes aan de slag. Tijd dus voor de eerste les. Wel heel spannend om zelf hout te mogen snijden. Ook de vuurstick werd door iedereen uitgetest en het lukt iedereen om vuur ermee te maken. Super cool dus.
Nu we toch vuur hadden gingen we ook maar wat op het vuur bakken. De marshmallows bleek een op dit moment het beste te zijn. Lekker roosteren en tussen 2 koekjes klemmen, succes verzekerd. Nu we toch aan het koken waren geslagen gingen de stokstaartjes zelf hun wentelteefjes bakken. Dat ging iedereen uiteraard heel goed af en ze waren heerlijk.
De masterclass bestond uit een demo mayo maken. Het is toch ineens heel anders, als je weet dat er zo veel gewone olie in de mayo gaat. Ach, het blijft wel een lekker goedje zo op z'n tijd.
 
Door galileo met het koken op vuur te combineren konden de grens van het toelaatbare opzoeken met wat koffiepoeder. De proef was goed geslaagd, gezien de ogen die uit de oogkassen van de stokstaartjes vielen. Wat een enorme vlam.
Na dit spektakel gingen we weer verder met ik hou van Holland en de jongens tegen de meisjes. Net als gisteren werd er weer veel gelachen en gestreden. Voordat we verder konden moesten we er even uit voor de commercials, drie om precies te zijn.
De verschillende teams hadden in een half uurtje een mooie commercial in elkaar gezet, waarvan het resultaat hieronder te zien is.
 
 
 
 
Na een fruithapje werd alvast wat voorbereid voor de Stokstaartjes got talent van morgen.
In stijl van Masterchef gingen we lekker gourmetten. Ook hier was het overduidelijk dat er grote talenten rondlopen. Het was dan ook bere gezellig en natuurlijk heel lekker.
Als toetje passeerde alles van de afgelopen week no een keer de revue. Iedereen kreeg het toetje dat hij/zij graag wilde en zo was het feest compleet. Ondertussen was het al knap laat geworden dus op weg naar de douche en teken controle.
De schoorsteen was al aardig gevuld met woorden voor het verhaal. De laatste worden werden er nog snel bijgezet en we eindigde met het tellen van de schaapjes, die zien we morgen pas weer terug: Slaap lekker.
 
Dag 4, 12 juli 2017
 
De ochtend begon met flink wat water buiten. Op zich niet zo'n ramp want er stond toch zwemmen op het programma.
Eerst maar ontbijten. Dit keer stonden vers gebakken pistoletjes en een eitje op het menu, lekker dus.
Het ontbijt werd afgesloten met het kijken naar de foto's van gisteren en natuurlijk de filmpjes van de razende reporter.
Na het corvee werd de groep opgedeeld in 2-en. De ene groep ging "Ik hou van Holland" doen, terwijl de andere groep "De jongens tegen de meisjes" ging doen. Er werd fanatiek gestreden. Bij Ik hou van Holland kwamen de volgende spellen aan bod: In de verjaardagskring vragen beantwoorden, woorden uitbeelden, geen ja geen nee en woorden spellen.
Bij de jongens tegen de meisjes gingen ze woorden maken met een letter op je buik en op de rug, de 100 zeiden, bepaalde lichaamsdelen die wel en niet op de mat mogen en galgje. Het was niet mogelijk om allebei die spellen in de ochtend te kunnen doen, dus morgen worden de groepen omgedraaid.
Na een snelle lunch snel alle spullen bij elkaar gegraaid, eindelijk gaan we zwemmen. Dikke pret met de mooie glijbaan en de banden in het water. Na het zwemmen stond Tejo al helemaal klaar om ijsjes te trakteren voor zijn verjaardag aan het einde van de maand. We hadden veel bekijks toen we hem toezongen, ik denk dat iedereen van ons mooie gezang genoten heeft. Tejo in ieder geval zeker :-).
Terug bij het clubhuis was het inmiddels weer droog en eigenlijk gewoon mooi weer. De handdoeken en zwemkleding werden buiten opgehangen en was er nog tijd voor een galileo proefje. Een mooie kleurenspinner, de ene nog mooier dan de andere. Helemaal leuk is het om hem met je tenen te laten draaien.
Net voor het avondeten was er hoog bezoek, de voorzitter van onze vereniging (Dick voor intimi) vereerde ons met een bezoek. Het menu was unaniem vastgesteld op bloemkool (en worteltjes voor een select groepje) met aardappelpuree en een worst. Als toetje een onvervalste vla-flip met extra siroop.
Na het eten kon eindelijk het blikje uit de tas worden gehaald. Tussen kunst en kitsch stond op het programma, dus moest er wat kunst gemaakt worden. Dat ging ze goed af, kijk maar snel bij de foto's. Geen kitsch te bekennen.
Er waren al een hoop woorden op de muur geschreven, zodat we daar een mooi verhaal van konden maken voor het slapen gaan. Op veler verzoek nu eindelijk het verhaal over de hoek van de ronde tafel, zodat alle kids weer heerlijk naar dromenland konden vertrekken.
 
 
 
Dag 3, 11 juli 2017

 

Jochem Myjer hielp ons vanmorgen met wakker worden. Dat kan hij best goed, iedereen was in no-time wakker.
Bij het ontbijt moesten de tosti ijzers uitgeprobeerd worden. Het was nog te vroeg om eerst een dik vuur aan te maken, dus die dingen op het gasfornuis hun werk laten doen. De stokstaartjes vonden het allemaal wel prima smikkelden ze lekker op. 
Vandaag werd er aan het thuisfront gedacht. We gingen kaartjes maken. De meest mooie kaarten zijn weer gefabriceerd en natuurlijk ook opgestuurd. Jullie zullen ze vanzelf wel zien komen. Dit was ook een mooi moment om de verjaardag van Quinten te vieren. Er moest wel luid worden gezongen voordat de traktatie in ontvangst genomen mocht worden. Blijkbaar had iedereen goed de best gedaan, want er werd niemand over geslagen.
 
Tussen de middag hadden we vandaag omkeer vrouwtjes, in de volksmond ook wel wentel-teefjes geheten. Niet ieder stokstaartje kende deze lekkernij, dat is nu wel anders. Ik zou zeggen tegen de ouders: Zoek het recept maar snel op, want die dingen vliegen de pan uit.
 
Daarna deelden de stokstaartjes zich op in vier groepen en kreeg elk groepje een mooie vlieger. Die moest geruild worden voor iets anders, bij voorkeur nog mooier dan dat wat je al hebt. Nu was het voor een aantal Hilversummers een mooie gelegenheid om van wat rommel af te komen en wilde ze graag doneren en hoefde daar echt niets voor terug. De meest mooie dingen waren "geruild". Een dartbord, volle bus met knikkers die het ook nog doen, een speculaas vorm,  een perforator, een hondenriem, twee pakken maizena en nog veel meer. Heel goed gedaan dus.
 
Het volgende tv-programma was galileo. Leuke proefjes doen, zoals een bootje met zeep laten varen, een kopje water omdraaien met alleen maal een papiertje als deksel of een minifilm maken. Het leuke was dat deze proefjes ook heel goed lukte.
Het avond eten was vanmorgen unaniem uitgekomen op pizza. Veel verzoeken voor margarita's, maar ook salami blijkt voor velen ook wel erg lekker erop. Het toetje was een appel-cobler uit de dutch-oven. Jammer dat het net begon te uilen, dus maar snel de pannen naar het afdakje gesleept. Met een kubusje ijs erbij was het een super toetje.
Eindelijk was het tijd voor de eerste kaarten. Er was nog niet voor iedereen een kaart, maar dat gaat zeker nog wel goed komen deze week.
Het was al laat geworden, dus na de tekencontrole, tandjes schuren, plassen en nog een verhaaltje maken voordat de oogjes toe konden, slaap lekker.

 

Dag 2, 10 juli 2017
 
Goedemorgen allemaal, de stokstaartjes waren strak om 7:30 wakker, samen met het zonnetje. Het beloofd dus een leuke dag te worden. Eerst maar eens ontbijten. Voor wie wil een lekker eitje met spek en natuurlijk het meegenomen broodbeleg dat voor het eerst open gemaakt mocht worden.
Na het ontbijt waren we toch wel nieuwsgierig naar alle foto's die gisteren gemaakt zijn. Dus toch maar even de computer opgestart om het allemaal even goed te bekijken. Dikke pret natuurlijk en vooral de razende reporter met Siep ging erin als koek.
Vandaag stond in het teken van het tv-programma Expeditie Robinson. Er waren heel veel verschillende kleine proefjes bedacht. 
Eerst het geheugen spel. In de zaal goed alles bekijken en onthouden om daarna zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden. Natuurlijk moest er ook vuur gemaakt worden. Wie had het snelste het draadje boven de vuurschaal kon doorbranden. Al snel een groot gejuich van het groepje van Quinten, die hebben als eerste het draadje doorgebrand. De andere groepjes volgden al snel en de vuurtjes waren mooi genoeg om een broodje op te bakken. Het deegje stond al klaar, worstje en in no-time hadden we zelf heerlijke hot-dogs gemaakt.
De energie van de lunch was hard nodig voor de uithoudingsproeven. Hangen aan een paal, emmer water hoog houden en op een paaltje staan met 1 been. Julia was de eerste die het heel lang volhield, zodat we maar een maximale tijd van 6 minuten hebben in gesteld. Een mooie uitdaging voor Tim die later aan de beurt was. Ook hij wist de 6 minuten vol te maken, de toppers.
Er blijkt ook een mooie zandverstuiving in de buurt te zijn, een prima doel om naar toe te hiken. Eenmaal daar aangekomen blijkt dat zoveel zand toch wel erg leuk is om in te spelen en lekker vies te worden. Dat lukte goed.
Terug bij het clubhuis is het tijd voor een fruithapje en vrij spelen. Mooi dat het gepionierde klimtoestel er nog stond, zodat er weer even gestreden kon worden wie er als eerste boven aan de apenrots mocht zitten. 
 
In de ochtend waren we op macaroni uitgekomen, dus dat stond op het menu. Een ijsje als toetje bleek daar heel goed bij te passen.
Na het eten lekker onder de douche, want dat was wel nodig. Nog een wonder dat het putje gewoon bleef werken met al dat zand en vuil, maar we hebben het gehaald. Rond 9 uur lag iedereen wel in het mandje om na het verhaaltje Klaas Vaak zijn werk te laten doen.
 
 
 
Dag 1, 9 juli 2017
 
Na nachten zweten. puffen en steunen is het eindelijk zover.

Het zomerkamp 2017 is begonnen.

Om 12 uur kwam iedereen weer binnen gedruppeld en werden er een mooi plekje uitgezocht voor de bedjes.
Na wat koffie en koek opende we het kamp en mocht het stokstaartje lekker wapperen. Daarna maar snel met z'n allen naar binnen, want daar wordt het kampthema onthuld. Hoe verrassend werd dit met een video gedaan.

  

Daarna was het tijd voor de lunch met de ouders. Bakker Zonneveld had weer heel veel lekkere dingen meegegeven, het was weer smikkelen. Nu was het tijd geworden dat de ouders, met een vol buikje, afscheid van hun kroost gingen nemen. Voor een aantal ouders is het spannend, andere gaan lekker genieten van een kids-loos weekje. De kinderen vonden het allemaal wel best en hadden vooral oog voor elkaar en het kamp.
Na wat wijze woorden over de regels gingen we snel op zoek naar de eerste likes. Evan was de eerste gelukkige om een like te vinden, die is alvast binnen.

Na wat bomen te hebben gewisseld kwam iedereen weer vermoeid terug op het kampterrein. Tijd voor een fruithapje en natuurlijk limo. Tijdens de speurtocht waren er niet alleen likes gevonden, ook zijn er 15 vragen gevonden. Tijd voor een spelletje uit de oude TV-doos: Ren je Rot.
Er werd heel wat afgerend en heel dapper van Iskander om in z'n eentje bij een ander antwoord te gaan staan, helaas geen punten, wel een applausje.

Het eten bestond uit aardappelpuree, doperwt, wortelen en vissticks. Als toetje een of ander vaag puddinkje die, gezien de gretigheid waarmee de bakjes werden geleegd, best goed te pruimen was.

De bijna vuurmeesters gingen daarna maar snel oefenen, want het examen is deze week al. Sanne mocht het ook proberen en al snel waren er 3 mooie vuurtjes. De rest van de groep had het niet door, want die waren sterrenroof aan het doen in het bos. Ze waren erg enthousiast, wat Siep nog bloed op zijn arm heeft opgeleverd. Een pleister heeft het leed kunnen verzachten en hij mocht zijn verhaal aan de razende reporter vertellen.

Terug van de sterrenroof moest iedereen wassen en naar de teken controle. Dat vond kokkie niet zo'n heel goed plan, want die wilde de popcorn pan wel eens uitproberen. Gelukkig werd het voorstel door de kids unaniem aangenomen, dus moest de rest van de leiding zich daar maar aan overgeven. Het pannetje werkt goed en na wat handjes popcorn was het dan toch tijd om de kribbe op te gaan zoeken.

Het verhaal ging dit keer van Savanne tot zee met meloenen en figuren met vage namen. Nadat het verhaal goed was afgelopen kregen de kinders nog even een lesje in vergeten groentes. De rapen zouden zo maar eens gaar kunnen worden als ze iets anders gingen doen dan lekker slapen. Nou ik kan verklappen, ze zijn nog niet gaar.

 

De RAZENDE REPORTER
 
Dag 1:
 
Dag 2:
 
Dag 3:
 
Dag 4:
 
Dag 5:
 
Dag 6:
 
Dag 7:
 
 

 

Zomerkamp 2016

 
Dag 7, 17 juli 2016

De laatste dag is al weer aangebroken. Tijd om in te pakken en ook de ouders zijn weer welkom in Lunterenwink .
De slaapzakken worden weer in het hoesje gedaan, de laatste spullen in de tas gepropt en bij de zak met viezevrijdag kleren gezet. Nog een lekker ontbijtje, waarbij zomaar pakken vlokken op de borden omvielen. Nouja, daar hebben we wel een oplossing voor.
Het is toch altijd wel weer leuk om de ouders te zien en er werd weer veel geknuffeld en enthousiaste verhalen verteld.
Het laatste deel van het kamp speelt zich af rond de vlaggenmast.
We hebben er weer 3 nieuwe vuurmeesters bij, die allemaal trots hun insigne in ontvangst 
nemen.
Na de groepsfoto mogen de zes stokstaartjes, die iets anders gaan doen de vlaggen strijken. Tot ziens Ruben, Linde, Tara, Siebren, Mc Kayla en Maureen. Jullie waren super stokstaartjes en we hebben veel lol gehad. Veel succes met alles wat jullie hierna gaan doen.
Dan is het ontzettend leuke kamp echt afgelopen en worden de auto's weer volgeladen en krijgt de leiding wel heel veel cadeautjes. Dank jullie wel.

Een hele goede vakantie.

Lees meer: Zomerkamp 2016

Zomerkamp 2015

Eindelijk is het zover, het kamp is begonnen.
Beleef het mee op deze site. Elke dag staat het laatste nieuws er weer op.
 
Dag 6, 17 juli 2015

150717_Kamp_2015_dag_6__13_.JPG
Hieper de piep HOERA. Kayleigh is jarig, dus tijd voor een feestje.
De slingers en ballonnen hingen al in de eetzaal en Kayleigh zat maar te wachten totdat wij haar gingen feliciteren. Dat duurde even, want er moest natuurlijk wel een groot ontbijt bij gemaakt worden. Echte minion champagne en verse croissants en een pistoletje maakte het een feestmaal. Eerst hebben we dan eindelijk hard voor Kayleigh gezonden waarna de cadeau’s uitgepakt mochten worden. Ook het thuisfront had natuurlijk aan haar verjaardag gedacht. Een enorme enveloppe, waar maar kaarten uit bleven komen.

Lees meer: Zomerkamp 2015

Zomerkamp 2014

Zomerkamp 2014

Op Safari

 

Op Safari


Met onderstaande filmpje werd het kamp gestart en het thema onthuld. 

 
Natuurlijk zijn er ook veel foto's gemaakt. Deze kun je vinden bij de foto's van de stokstaartjes.

Lees meer: Zomerkamp 2014

Zomerkamp 2013

 
 

Lees meer: Zomerkamp 2013

Stokstaartjes kamp 2012

<<<14 Juli>>>
Wakkerrrrr worden, opstaan!!!
De stokstaartjes liggen nog allemaal in diepe slaap als het tijd is om te ontbijten.
Het is tijd om alles te in te pakken en weer naar huis te gaan.
Het was een hele leuke week, waarin we weer heel veel hebben gedaan.

Lees meer: Stokstaartjes kamp 2012

Te huur

Zoek je een leuke, 
groene omgeving 
met een mooi gebouw
voor jouw kamp of overnachting?
Dan ben je bij ons aan het goede adres! In ons gebouw kun je met 75 personen slapen en tot 150 mensen mogen er verblijven zonder overnachting. We liggen midden in het zegerslootgebied en op loop afstand van het Alphense centrum.

Hier vind je nog meer informatie.

Activiteiten

18 juni 2019 10:00 - 17:00
OBS De Viersprong
18 juni 2019 10:00 - 17:00
OBS De Viersprong
22 juni 2019 10:00 - 12:00
Insigne
22 juni 2019 17:00 - 17:00
Iris M
22 juni 2019 17:00 - 17:00
Iris M
29 juni 2019 10:00 - 12:00
Opkomst bevers