Clubgebouw en ook groepsaccomodatie 't Kraaiennest

Verhuur van ons gebouw

LOCATIE en INVENTARIS GEBOUW

LOCATIE (foto's terrein en gebouw buiten klik HIER)

Ons clubhuis (Troephuis) ligt in het mooie Alphen aan den Rijn aan de Verlengde Aarkade 24, 2406 LB. Het gebouw is zeer gunstig gelegen. Op nog geen honderd meter afstand ligt het recreatiemeer de "Zegerplas" in Park Zegersloot. Er kan worden gevaren met kleine vaartuigen en er kan worden gesurfd. Om het meer is een stelsel van wandel/fietspaden aangelegd waardoor het mogelijk is om geheel rond het meer te fietsen of te wandelen. De lengte van zo'n tocht is ongeveer 4,5 km. Op een afstand van minder dan 500 meter in noordelijke richting is een strand aangelegd waar kan worden gezwommen door kinderen en volwassenen. Bij dit strand is een teleski baan aangelegd.

In de andere richting ligt op een afstand van minder dan 1 km een ligweide en een groot grasveld voor spelactiviteiten. Bij minder goed weer kan gebruikt worden gemaakt van één overdekt zwembad op enkele km afstand. Aan de overzijde van het meer is een mini golfbaan en een kinderboerderij met ooievaarsdorp gelegen.

Het troephuis is zeer rustig gelegen in een recreatiegebied genaamd Park Zegersloot. Het staat op een grondstuk van ongeveer 25 bij 70 meter en is geheel omringd door sloten. Het gebouw bestaat uit een centraal deel en drie "vleugels". Deze vleugels bevatten de drie spellokalen van 6 bij 12 meter. Alle spellokalen zijn voorzien van voldoende ramen en van een nooddeur. In het geheel betegelde centrale deel heeft men (indien de grote van de groep dit vereist) de beschikking over zes toiletten (anders 3), vier warme douches (anders 1) en twee lange wasbakken (anders een kleine wasbak met 1 kraan) voorzien van drie kranen elk. Daarnaast is de keuken gesitueerd. Alle ruimten zijn centraal verwarmd en men heeft de beschikking in het staf/Explorerlokaal over een vaste telefoonaansluiting (voor lokaal gebruik, bellen naar 06 nummers, 0900 nummers, internationaal e.d. kan niet). Op het achterterrein aan het gebouw vast is een overkapping van ca. 10 x 3 mtr. waar dus buiten toch droog kan worden verbleven!

INVENTARIS

In het gebouw is een modern inbraakmeldingssysteem aangebracht. En in geval van brand wordt in het gebouw een alarmtoon hoorbaar gekoppeld aan een gecertificeerde brandmeldinstallatie. De Brandweer wordt direct gewaarschuwd en komen u bij staan. Er zijn voldoende (goedgekeurde) brandblus- en EHBO middelen voorhanden en ieder (groot) lokaal is voorzien van een nooddeur. Aanwezig in de keuken zijn o.a diverse pannen en 'gereedschappen', maar wel moet eigen serviesgoed en bestek worden meegenomen. Op het achterterrein is de mogelijkheid tot het stoken van een kampvuur (mits de voorgeschreven regels om te stoken van o.a. de brandweer worden nageleefd). U kunt zelf brandhout meenemen of bij ons zakken aanschaffen á € 12,50 per grote containerzak.

De keuken is voorzien van totaal 2 x 4 gaspitten (normaal formaat) met per gasfornuis een eigen afzuigkap. Bij het koken moet het raam op een kier staan en verdient het de aanbeveling de keukendeur dicht te houden. In de gang zit een rookmelder die bij een verkeerde 'lucht / damp trek' af kan gaan waardoor de brandweer direct naar het gebouw komt!

In de keuken is dus een beperkte inventaris qua serviesgoed, bestek en potten en pannen aanwezig. Het mag allemaal gebruikt worden maar we adviseren wel om zelf bestek, borden en bekers mee te nemen. Ook eigen pannen verdienen de aanbeveling!

Er zijn twee koelkasten beschikbaar (1 met onderin een vriezer met 3 laden, en bovenin een koelkast en 1 tafelmodelkoelkast). Daarnaast een magnetron. Er is geen oven aanwezig.

Het werkblad heeft twee spoelbakken en dus ook twee kranen met natuurlijk koud en warm water. Om er voor te zorgen dat niet de vloer volledig vol staan met de voorraad die door u wordt meegenomen zijn er 2 x 4 kratten in frame beschikbaar waarin bijvoorbeeld brood, drank en fruit in kunnen worden opgeborgen. De frames staan niet standaard in de keuken maar bij uw aankomst kunt u beslissen of u ze wilt gebruiken en dan plaatsen we ze met u!

BELANGRIJK ALS U GAAT HUREN: Er zijn schoonmaakmaterialen als bezems en emmers beschikbaar, maar schoonmaakmiddelen als allesreiniger, wc reiniger, afwasmiddel, toiletpapier, keukenpapierrollen, handzeeppompjes, containervuilniszakken (groot formaat 240 ltr.) en normaal formaat vuilniszakken voor de twee formaten afvalemmers, en ook afdroogdoeken, handdoeken en vaatdoekjes dient u zelf te verzorgen. Dit geldt ook voor koffie, thee, suiker, melk, koffiefilters (nr. 4). Thermoskannen zijn wel beschikbaar evenals koffiezetapparatuur en een waterkoker.

De (let op, vrijwilligers dus onbetaald) verhuurders van clubgebouw Het Kraaiennest kunt u natuurlijk bereiken. U kunt dan terecht bij Marco of Claudia van den Berg (06 533 82 557 of verhuurders of bij geen gehoor: Dick Raaphorst, 0172 421 621 of 06 1313 8400 of voorzitter.

27 okt 2018 10:00 - 12:00
Mag ik de lijm!