Inloggen

Inloggen

Text grootte

Welpen de Bonte Kraaien

 
 
Hallo allemaal,

Wij zijn een welpen groep met ongeveer 25 welpen.
Elke week gaan wij op avontuur met onze leiding.
We proberen elke week andere opkomsten voor te breiden, zo doen we veel sport & spel (zoals Levend Stratego of vlaggen roof), scouting technieken (knopen, kompas, pionieren), knutselen, speuren, opdrachten met walkie talkies en soms gaan we ook ergens anders heen.
We draaien elke week op zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur op het kraaien nest (ons scoutinggebouw).
Je mag bij ons 3 keer gratis komen kijken (hiervoor dien je je wel van te voren op te geven) om de sfeer te proeven, mee te speuren of te knutselen!

Onze leiding doet altijd hun best om een leuk programma te maken. Kijk ook eens op onze facebookpagina: WelpenBK
Wij noemen ze altijd bij hun jungle naam. Zo hebben we Bagheera (Iris), Chil (Tony), Hathi (Mirjam), Kigo (Wybrand), Ikki (Nikki) en Bandarlog (Stefan)

Wij hopen dat je een keer komt kijken!
Voor je in al je enthousiasme komt kijken, mail nog even je naam en leeftijd naar bontekraaien [AT] gmail [DOT] com of je kan komen kijken!


Hathi, Bagheera, Chil, Kigo, Ikki en Bandarlog.
 

Lees meer: Welpen de Bonte Kraaien

Koeien, kaas en paardrijden

11-4-15 – Vanmorgen zijn de welpen naar ‘Manege de Vosseburch’ in Langeraar afgereisd. Zonder te weten waar ze heen gingen of wat ze gingen doen stapte 20 welpen vandaag rond 9.30 in de auto. Na een kwartier gereden te hebben stapte ze uit bij een manege. “We gaan paardrijden!” riepen er een paar. “Wauw, een boerderij!” riepen anderen.

Eerst ging de hele groep in een grote schuur zitten, waar ze allerlei nieuwe dingen leerde over de boerderij en een supermegahollands product, kaas! Na zelf geproefd te hebben van jonge kaas, mosterdkaas, smeerkaas en fenegriekkaas (wat voor kaas? Fenegriekkaas, dat smaakt naar walnoot) mochten de welpen zien waar de kaas gemaakt en opgeslagen werd. “Bah, het stinkt hier.” Was geen zeldzame uitspraak in de kaasopslag.

Nadat de welpen alles geleerd hadden over kaas gingen ze naar de dieren toe. Er waren koeien, varkens en ook paarden. De koeien werden geaaid en op de paarden werd gereden. Leuk feitje over koeien, als je ze aait gaan ze likken aan je jas en je handen, bah. Ook werd er een puzzeltocht gedaan. Iedereen moest in groepjes van 4 op de boerderij gaan zoeken naar 15 vragen. En deze vragen waren absoluut niet makkelijk. Weet jij bijvoorbeeld wanneer een koe een kalf is en wanneer een pink? Wij wel!

Toen iedereen ook nog even cowboy had gespeeld en op de rug van een echt paard was geklommen, was het weer tijd om naar huis te gaan.
kaasb.jpg
Maar eerst nog even snel een groepsfoto op een strobaal, SMILE!

installeren 31-01-2015

31-01-2015 werden de nieuwe welpen geinstalleerd. Ze horen er vanaf vandaag echt bij .
Het was een gezellige dag.

 
 

Journalist insigne

Hallo Lieve welpen,
 
Vandaag waren jullie druk druk druk met het insigne Journalist.
De opdracht die jullie hadden gekregen was verslag leggen, interviewen, filmen en foto's maken.

Lees meer: Journalist insigne

Nieuwe website

Hallo lieve welpen BK,

Zoals jullie zien is de nieuwe website online. Daar kunnen een hoop nieuwe dingen op gedaan worden. Zo kun je als het goed is beter naar de foto's kijken en kun je kijken wat we gaan doen de komende weken door in de kalender te kijken.

 

Ook hebben we nu een logboekje op de website. Daar kunnen we vast ook wel wat mee!?

 

Tot zaterdag!

groetjes,

Baloe.

Te huur

Zoek je een leuke, 
groene omgeving 
met een mooi gebouw
voor jouw kamp of overnachting?
Dan ben je bij ons aan het goede adres! In ons gebouw kun je met 75 personen slapen en tot 150 mensen mogen er verblijven zonder overnachting. We liggen midden in het zegerslootgebied en op loop afstand van het Alphense centrum.

Hier vind je nog meer informatie.

Activiteiten

11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .
11 juni 2020  - hele dag
GEEN verhuur ivm Corona .