Welpen de Hollandsche Nachtegalen

Hallo...

De welpenhorde komt iedere zaterdag van 09.45 uur tot 12.00 uur bij elkaar in ’t Kraaiennest aan de Verlengde Aarkade (naast de begraafplaats). De groep bestaat uit maximaal 20 jongens en meisjes in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar.

Alles wat de welpen doen speelt zich af rond het thema van Jungleboek. Ieder staflid draagt een naam die voorkomt in het verhaal van Jungleboek. Sambua is het hoofd en de kinderen zijn de welpen.

Een welpenhorde bestaat uit een aantal nesten. Elk nest bestaat uit ongeveer 6 welpen. De twee oudste welpen zijn gids en hulpgids, zeg maar de leiders van het nest. Zij krijgen van de leiding wat meer verantwoordelijkheden.

Bij de start van de ochtend openen we gezamenlijk met het uitspeken de ‘wet’ en het hijsen van de vlag. Daarna volgen allerlei activiteiten. We sluiten de ochtend ook weer met zijn allen af.

Afhankelijk van de weersomstandigheden gaan we lekker naar buiten of blijven we binnen. De dingen die we doen zijn heel gevarieerd. Buiten activiteiten zoals: levend stratego en het smokkelspel. Binnen kunnen we andere spellen doen, maar een ochtendje knutselen is ook heel gezellig.

Regelmatig besteden we tijd aan het behalen van insignes. Nee, niet die van de Donald Duck. Onze welpen verdienen een insigne wanneer zij een bepaalde vaardigheid beheersen. Zoals: huishouden, kunstenaar, tuinman, verpleger of atletiek.

Elk jaar beginnen we het nieuwe jaar met een nieuwjaarsduik in het zwembad en in April doen we mee aan het Westlands Scouting Spektakel.

Elk voorjaar wordt er ook een keer gezeild met de zeeverkenners/loodsen en gevaren met hun wachtschip de 'Zuid Holland'.

Varen met de loodsen  Varen met de loodsen  Varen zuid-holland  Kleine kapitein

Zomerkamp

De activiteit waar iedereen het meest naar uitkijkt, is het zomerkamp. Daarvoor huren we een locatie van een andere welpenhorde ergens in Nederland. Elk jaar spelen we een ander verhaal waarin de kinderen betrokken worden en allerlei avonturen beleven. Natuurlijk ontbreken het kampvuur en de bonte avond niet.

Naast het zomerkamp, hebben we enkele keren per jaar een weekend, waarbij we in ’t Kraaiennest overnachten.

Zomerkamp 2008

Waarom scouting?

De opkomsten op zaterdag zijn vooral heel erg gezellig. De kinderen kunnen, binnen bepaalde grenzen, lekker hun gang gaan. Menig kind wordt thuis meteen onder de douche gestuurd.

Bij het samenstellen van het programma proberen we rekening te houden met het bevorderen van natuurbeleving, sociale vaardigheden, lichaamsbeweging en creativiteit.

Na de welpen?

In principe kunnen kinderen tot 12 jaar bij de welpen blijven. In overleg kan er voor gekozen worden dat een kind ½ tot 1 jaar langer blijft. Daarna gaan de meest kinderen door naar de speltak ‘Zeeverkenners’.

Voor meer informatie kunt u mailen naar roodiris [AT] outlook [DOT] com of bellen naar 06-21170708.
U kunt ook altijd een ochtend langs komen.

Met vriendelijke groet,
Iris Rood (Jacala)