Welpen de Stokstaartjes

De Stokstaartjes zijn in september 2009 gestart als nieuwe welpen groep in Alphen aan den Rijn.
De welpen hebben een leeftijd van 7 tot en met 11 jaar. Eén keer per jaar (na het zomerkamp) kun je dan overvliegen naar de Scouts.

Stokstaartjes zijn bij uitstek groepsdieren. Onze groep (horde) gaat er graag op uit, zowel binnen als buiten Alphen aan den Rijn om nieuwe situaties en dingen te ontdekken. We vergeten natuurlijk niet om de dingen te doen die het scout zijn leuk maakt zoals bijvoorbeeld speurtochten, knopen leggen en pionieren. Als hoogtepunt kijken we elk jaar uit naar een kamp van 6 dagen.
De groep bestaat momenteel uit 28 welpen en 6 volwassen leiding.
De groep is verdeeld in vier nesten, dit zijn groepjes welpen met een evenwichtige indeling. Dit zorgt ervoor dat jongens & meisjes, groot & klein, goed met elkaar leren samen te werken. Elk nest heeft een eigen kleur. In elk nest is een gids (leider) gekozen, die zijn nest probeert te leiden en te sturen in samenwerking. De gids wordt geholpen door een hulpgids.

De opkomst is de ene week op zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 en de andere week op zaterdagmiddag van 13:00 tot 15:00.
Het programma is altijd ruim van te voren bekend, zodat je altijd weet hoe laat we draaien.

Bekijk onze foto's, om een indruk te krijgen wat we elke week met elkaar doen.
Is deze manier van ontspanning iets voor jou, dan kun je een keer komen kijken.
Neem dan contact met ons op door even te bellen naar Marco 06 533 82 557,
of een mailtje te sturen naar WelpenST [AT] ScoutingAlphen [DOT] nl zodat je een keer vrijblijvend kunt komen kijken.

Zomerkamp
Ieder jaar gaan we een week op kamp.

Op deze pagina is te zien wat wij allemaal aan het doen zijn.

Wow, een nieuwe omroep erbij in 2017, omroep Stokstaartjes. Hiermee begon ons kamp:

2016, een mooi jaar om een op wereldreis te gaan.
Gelukkig had het stokstaartje al een mooie prijs gewonnen en mochten we allemaal mee.

Het zomerkamp van 2014 stond in het teken van "Op Safari".

In 2013 waren we in Ewijk. Het thema was Reizen door Europa.

Op de speciale zomerkampwebpage is precies te zien wat wij allemaal voor leuke dingen hebben gedaan.

In 2012 was het thema Olympische Spelen.
Het thema en de indeling van de landenteams werd met
 bekend gemaakt:

Het thema voor 2011 was Expeditie Robinson. Het begon met

De echte stokstaartjes.

Het stokstaartje (Suricata suricatta) is een klein roofdier dat tot de mangoesten behoort. Ze leven in een soort van hiërarchie; sommige dieren staan op de uitkijk, andere gaan op jacht, nog andere houden de kleintjes in het oog.

Stokstaartjes hebben elk afzonderlijke taken. Een wachter staat op de achterpoten en steunt op zijn staart. Er zijn verschillende alarmsignalen: een fluitend geluid, dat 'opgepast' betekent, en een blaffend geluid, waarna de waarschuwer en de rest van de groep rennen voor hun leven. Een wachter beschikt over een goed gezichtsvermogen en kan al op grote afstand een ongevaarlijke gier onderscheiden van hun grootste vijand, de arend. Bij gevaar gaan alle stokstaartjes fanatiek graven; dit doen ze om een stofwolk te creëren die het roofdier op de vlucht jaagt.