Dag 4, Elfonie.

Het leek de Stokstaartjes wel een goed idee om Anne en Niels een keer wakker te maken. Helaas kreeg Niels dat net op tijd door en stond al snel naast zijn bed. Bij Anne kon nog wel wat geholpen worden met het openen van beide ogen, wat ze met veel gegiebel deden.

 

Na het ochtendritueel, de buitenkant schoon en maagjes weer vol gingen we het bos in om een mooie staf te zoeken. Die opdracht was al snel vervuld, zodat we ook maar een mooie, grote, hut in het bos hebben gebouwd. Hij is supermooi geworden en we konden er allemaal gemakkelijk in. Op de weg terug naar het clubhuis nog even het grote boom verwissel spel gedaan. Tijdens de lunch hadden we lekkere tosti’s die er, na de drukke ochtend, goed in gingen.

 

In de middag werd de tak omgetoverd tot een mooie staf en zijn we weer lekker het bos in gegaan voor busjetrap. Daarna moesten de vuurmeesters en de vuurmeesters in opleiding hard aan de bak om een mooi vuur voor het eten te maken. Gelukkig konden ze dat goed en waren er mooie vuurtjes waar we een broodje op hebben gebakken voor bij de tomatensoep. Met een vla van flip sloten we het diner af en na even chillen voelde de oogleden al wat zwaar aan. Tijd om te gaan slapen, op een klein clubje na die nog een rondje gingen hardlopen omdat ze gisteren nog iets te veel energie over hadden toen we gingen slapen. Toen iedereen in bedje lag was het al snel stil, op wat gezaag na.

Dag 3, Een bezoek aan Neptunie

De Stokstaartjes hadden wat hulp nodig bij het wakker worden, nou dat kon. Al snel waren de Stokstaartjes wakker onder de rustieke klanken van wakker worden en wat getring ting, daar gaat de wekker. Na het ontbijt was het tijd om even aan het thuisfront te denken en ze een mooie kaart te sturen. Let dus op de brievenbus, want wellicht komt er wat aan.

Daarna snel lunchen, want we gaan op stap naar het land van Neptunië. Gelukkig waren wij wel toe aan wat water en al snel waren de tassen gepakt en gingen we op weg naar het zwembad.

Na het zwemmen en een fruithapje de stappers aan om in het bos mooie spullen verzamelen voor een indrukwekkend trollen kunstwerk. De Stokstaartjes bleken erg creatief en na wat zwoegen waren er hele mooie dingen gemaakt.

 

Het eten was nog hard werken, want iedereen moest zelf aan de slag. Gezellig met zijn allen buiten gourmetten. Altijd een groot feest, met lekkere vleesjes en uiteraard veel gebakken/gesmolten kaas. Als toetje kubusijs met choco hagel en toen was het alweer bedtijd. Dit keer geen verhaal voor het slapen, maar de foto’s van het kamp maar eens bekeken. Daarna dook iedereen zijn/haar bedje in om een lekker tukkie te maken.

Dag 2 Het land van de kabouters.
Om een uur of 8 zijn alle Stokstaartjes wel wakker, alhoewel wakker ook verschillende uitingen kent. Ze zijn in ieder geval opgestaan en beginnen de dag met een lekker ontbijtje. De keuze tussen de eieren werd al snel teruggebracht naar gekookt of gebakken met spek.
Daarna op naar het land van de kabouters. Dat kan natuurlijk niet zonder knapzak, dus eerst het bos in om een mooie tak te zoeken om daarna met een speciale kabouterknoop een knappe knapzak te maken.

Na de lunch staat levend kabouterbord op het programma. De opdrachten staan verspreid over het terrein en als er een kabouter op stond moest je een opdracht uitvoeren zoals bijvoorbeeld Zoek de zevende kabouter en het uitbeelden van een vliegtuig.