Locatie

Ons clubhuis ligt in het mooie Alphen aan den Rijn aan de Verlengde Aarkade 24, 2406 LB. Het gebouw is zeer gunstig gelegen. Op nog geen honderd meter afstand ligt het recreatiemeer de "Zegerplas" in Park Zegersloot. Er kan worden gevaren met kleine vaartuigen en er kan worden gesurft. Om het meer is een stelsel van wandel/fietspaden aangelegd waardoor het mogelijk is om geheel rond het meer te fietsen of te wandelen. De lengte van zo'n tocht is ongeveer 4,5 km. Op een afstand van minder dan 500 meter in noordelijke richting is een strand aangelegd waar kan worden gezwommen door kinderen en volwassenen. Bij dit strand is een teleski baan aangelegd.

In de andere richting ligt op een afstand van minder dan 1 km een ligweide en een groot grasveld voor spelactiviteiten. Bij minder goed weer kan gebruikt worden gemaakt van één overdekt zwembad op enkele km afstand. Aan de overzijde van het meer is een mini golfbaan en een kinderboerderij met ooievaarsdorp gelegen. Ook is daar een klimbos gebouwd en kan er meer over de natuur worden geleerd bij bezoekerscentrum de Veenweiden (let op, wel beperkt geopend).

Het clubhuis Het Kraaiennest is zeer rustig (en gunstig) gelegen in een recreatiegebied genaamd Park Zegersloot. Het staat op een grondstuk van ongeveer 25 bij 70 meter en is geheel omringd door sloten. Het gebouw bestaat uit een centraal deel en drie "vleugels". Deze vleugels bevatten de drie spellokalen van ca, 6 bij 12 meter. Alle spellokalen zijn voorzien van voldoende ramen en van een nooddeur naast een toegangsdeur. In het geheel betegelde centrale deel heeft men (indien de grote van de groep dit vereist) de beschikking over zes toiletten (anders 3), vier warme douches (anders 1) en twee lange wasbakken (anders een kleine wasbak met 1 kraan) voorzien van drie kranen elk. Daarnaast is de keuken gesitueerd. Alle ruimten zijn centraal verwarmd. Op het achterterrein aan het gebouw vast is een overkapping van ca. 10 x 3 mtr. waar dus buiten toch droog kan worden verbleven!