Ons clubgebouw Het Kraaiennest wordt in de regel natuurlijk voornamelijk gebruikt door onze eigen Scoutingleden, zonder hen was er geen Scouting Alphen aan den Rijn en zouden we ook geen gebouw nodig hebben. Dat betekend wel dat verhuur niet voorop staat voor ons maar eerst onze eigen Scouting leden. Maar.... we vinden jullie als (potentiele) huurders wel zo belangrijk dat jullie natuurlijk op nummer twee staan en de rest staat allemaal lager op de ranglijst. We zullen er alles aan doen om te zorgen dat jullie een fijn verblijf bij ons hebben.

Al decennia lang staat in Park Zegersloot het clubhuis Het Kraaiennest wat natuurlijk ook een groepsaccommodatie is. Aangezien Scouting zich met name op vrijdagavond en zaterdag afspeelt vinden wij het logisch dat we het gebouw en haar terrein buiten de momenten dat wij het als Scouting gebruiken ook aan anderen beschikbaar stellen. Zo is er naast het meer gebruiken van een anders leegstaand clubhuis ook nog een inkomstenstroom qua financiën. Hiermee kunnen we het noodzakelijke onderhoud plegen en zo nu en dan een investering doen waardoor het comfort van het clubhuis voor ons maar ook voor anderen verbeterd.

Onze externe gebruikers zijn heel divers: bedrijven, verenigingen, stichtingen en soms ook families. Er mag in ons gebouw met maximaal 75 personen worden overnacht (matrassen of bijvoorbeeld luchtbedden en beddengoed moet door u zelf worden verzorgd). Natuurlijk kan er bij ons worden gekookt in een kleine doch complete keuken met o.a. 8 gaspitten en grote boilers die naast warm afwaswater ook zorg dragen voor warm water in de vier aanwezige douches.